وقتی همه چیز سینمای ایران به دست سلبریتی ها افتاده است!

حسن توکل نیا تهیه کننده سینما و تلویزیون درباره وضعیت فیلمسازی گفت: سینما در حال حاضر تنها در قالب خواسته های بازیگران چهره و سرمایه‌گذار تعریف می‌شود و تهیه‌کنندگان بزرگ خود را بازنشسته کرده‌اند. در فیلم‌های من از جمله "کاغذ بی خط" نیز بازیگران چهره حضور داشته‌اند اما در کنار آن به دنبال کشف اولین‌ها هم بوده ام که از آن جمله شاهد احمدلو و حبیب الهیاری بوده‌اند.

وی در همین راستا افزود: بین فیلم‌ها و هزینه‌هایشان در گذشته تناسب وجود داشت اما مدتی است چیزی سرجای خود نیست. وقتی یک بازیگر سال گذشته مبلغ 100 میلیون تومان برای بازی در یک نقش می‌خواست و امسال 400 میلیون تومان می‌خواهد تهیه کننده به مشکل می‌خورد.

تهیه کننده "دست های آلوده" درباره مراحل پس از تولید و اکران یک فیلم اظهار کرد: باندبازی در چرخه اکران سینما یکی دیگر از مشکلات امروز سینمای کشور است چراکه داریم فیلم های خوبی که بازیگران و محتوای خوبی دارد ولی وقتی به مرحله اکران می رسند با مشکل مواجه شده و یا اصلا اکران نمی شوند. 

وی ادامه داد: بسیاری از تهیه کنندگانی که با وجود سابقه زیاد در ساخت فیلم ریسک نمی‌کنند برای این است که سرمایه‌شان به آنها باز نمی‌گردد، اما از طرفی سرمایه گذارانی که می‌خواهند پولشویی کنند و رانت دارند حتما به دنبال ساخت فیلم کمدی می‌روند و در فیلم خود از بازیگران چهره با دستمزد‌های بالا اعم از ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان استفاده می کنند تا حضور این چهره‌ها و موضوعات طنز سطحی برایشان بازگشت مالی داشته باشد. در چنین وضعیتی که بازیگران با تعیین قیمت بالا و سلیقه‌ای سرمایه گذاران عیار پیدا می‌کنند تهیه کننده‌ای که پول ندارد باید در خانه بنشیند و تماشاگر باشد.

توکل نیا خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهبود وضعیت فعلی سینما بسیار سخت است و نمی‌توان به کسی که فیلمی را در ژانر اجتماعی یا سیاسی ساخته امتیاز داد چراکه شورای صنفی نمایش به او 5 سینما بیشتر نمی‌دهد. شورای صنفی نمایش نمی‌تواند چنین کاری کند چون سینما به سمتی رفته که همه چیز در این عرصه آشفته است.