تیم ملی ایران روز گذشته (جمعه 25 خردادماه) مقابل تیم ملی مراکش حضور پیدا کرد و پس از یک بازی نفسگیر، این تیم را شکست داد و به صدر جدول آمد. در این روز بسیاری از خانوادهها برای به دست آوردن هیجان بیشتر در سالنهای سینمایی کشور حضور پیدا کردند و از آن جا شاهد موفقیت ایران بودند. اما افراد بسیاری از آب گل آلود روز گذشته برای خود شاه ماهی صید کردند.
پس از جلسات بسیار، روز سهشنبه 22 خردادماه طرح نمایش بازیهای جامجهانی در سینماهایکشور از شورای عالی اکران مجوز گرفت و این طرح وارد مرحله عملیاتی شد. شورای عالی اکران برای نمایش این سری از بازیها در سینماهای کشور مبلغ شناور 15 تا 20 هزار تومان را اعلام کرد.
مبلغی که در عمل خبری از شناور بودن نبود و همه سینماهای کشور با هر کیفیتی که داشتند بلیت 20 هزار تومانی برای آن به فروش رساند، مبلغی که اگر چه بسیاری برای توجیح آن دلایل مغالطه آمیز آورند، ولی در اصل برای یک خانواده این مبلغ به شدت گران بود. راجع گرانی بلیت بازیهای جام جهانی در سینماهای کشور پیش از این گفته بودیم؛ اما روز گذشته اتفاقات جالبتری هم روی داد.
نمایش بازیهای جام جهانی در سینماهای کشور با همه گرانی بلیتش، مجوز داشت؛ اما روز گذشته بسیاری از سازمانهایی که مردم به صورت مستقیم در آنها رفت و آمدن دارند نیز بازیهای جام جهانی را به نمایش در آوردند، مانند برخی از فرهنگسراها. نمایشی که این شائبه را به ذهن متبادر میکند که آیا این نمایشها مجوز دارند؟ اگر دارند، چه کسی برایشان صادر کرده است؟
برج میلاد تهران روز گذشته برای نمایش بازی ایران و مراکش در مرکز همایشهای برج میلاد بلیتهای 95 هزار تومانی به فروش رساند.
بلیتهای گرانی که در لحظه اول تصور را به آن سمت میبرد که شاید شهرداری تهران قرار است تحت قالب این بازی مراسم ویژهای برای مخاطبان برج میلاد به ارمغان آورند؛ اما پیگیریهای خبرنگار فارس نشان میدهد که هیچ برنامه ویژهای در کار نبود است. روز گذشته مخاطبان برای تماشای فوتبال ایران و مراکش، 15 دقیقه قبل از شروع بازی وارد سالن شدند، بازی را تماشا کردهاند و بلافاصله بعد از بازی به خانههای خود بازگشتند، هیچ خبری هم از برنامه ویژه نبوده است.
از طرفی دیگر در روز گذشته شهرداری تهران در فضای میان باغ کتاب تهران و پردیس سینمایی باغ کتاب بیش از 300 صندلی گذاشت تا مخاطبان باغ کتاب بازیهای جام جهانی را ببیند؛ اما اشتباه نکنید، هیچ اقدام تحسین برانگیزی صورت نپذیرفته است. شهرداری تهران برای یکایک آن صندلیها بلیتهای 15 هزار تومانی به فروش رساند.
دست آخر باید گفت که بازی ایران و مراکش در روز گذشته جیب بسیاری را پر از پول کرد«... و بیچاره مردم»؛ اما شاید بد نباشد در پایان این گزارش چند سؤال مطرح شود.
نخست؛ چه کسی مسئولیت اعطای مجوز برای نمایش عمومی بازیهای فوتبال را دارد؟
دوم؛ چه کسی مسئولیت نظارت بر نمایش عمومی بازیهای فوتبال را دارد؟
سوم؛ شهرداری تهران با اتکا به چه مجوزی بازیهای فوتبال را نمایش داده و برای آن بلیت فروشی کرده است؟
چهارم؛ برج میلاد تهران با اتکا به چه استدلالی بلیت 95 هزار تومانی به مخاطبان تماشای فوتبال ایران و مراکش، فروخته است؟