غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران بابیان اینکه با 5ـ4 موسسه که محصولات آنها در قالب کتاب است در ارتباط هستم اظهار کرد: براساس آمارهای ما 50 عنوان کتاب طی سال گذشته در این موسسات چاپ و منتشر شده که یکی از آنها سه جلد دانشنامه است.
حدادعادل با بیان اینکه چاپ سه جلد دانشنامه در طول یک سال ، رکورد محسوب میشود، ادامه داد: ما تصمیم داریم روز یکشنبه(16 اردیبهشت) در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران این کتاب را رونمایی کنیم.
وی ادامه داد: به عقیده من صنعت نشر در معرض خطر است. اینکه یک ناشر یک سال در حوزه کتاب سرمایهگذاری کند و بعد این کتاب در فضای مجازی بارگذاری شود، بسیار ناراحت کننده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: برخی از ناشران میگویند آمار فروش کتاب های آنها از جمله کتاب های درسی بسیار کاهش یافته و این موضوع نگرانکننده است.
حدادعادل با بیان اینکه حتی یک سال پیش نیامده که در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت نکنم، اظهار داشت: حتی پیش از انقلاب هم به دلیل علاقه شخصی خود به نمایشگاه کتاب میرفتم.
وی با بیان اینکه حدود سال 59 نمایشگاه کتاب تهران در زیرزمین حسینیه ارشاد برگزار شد، ادامه داد:اکنون در قیاس با آن زمان پیشرفت زیادی کرده ایم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطرنشان کرد: در سالهای 1353 و 1354 کتابهایی که در هر سال در ایران چاپ شد، حدود 600 عنوان بود اما امسال با 99 هزار عنوان کتاب، این آمار 150 برابر شده است.
وی در پاسخ به پیشنهاد رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مبنی بر برگزاری همایشی برای نقد کتابهای درسی گفت: با این طرح موافق هستم اما بهتر است نقدکنندگان در این همایش معلم باشند.
حداد عادل تاکید کرد:از دیدگاه من آموزش و پرورش باید در پایان هر سال تحصیلی نسبت به درخواست نقد تالیفات درسی از سوی معلمان اقدام کند تا این کتابها اصلاح شوند.