لیلا بوشهری بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگویی از برخی اتفاقات سینما پرده برداشت. بوشهری در این گفتگو میگوید: اصل موضوع را بارها بیان کردم که خانمهایی که ازدواج میکنند به خاطر محدودیتی که در زندگی شخصی خودشان دارند، قطعا نمیتوانند روابط گستردهای با خیلی افراد داشته باشند. این مسئله به معنای این است که نمیتوانند با خیلیها رابطه داشته باشند. من و خیلی از بازیگرانی که با آنها ارتباط دارم و همکاران من هستند، به هر دفتری که میرویم نخستین سئوالی که میپرسند این است که سرمایهگذار سراغ دارید؟ و اگر سرمایه گذار سراغ داشته باشید چه بازیگر باشید و چه بازیگر نباشید به شما نقش خواهند داد وکسی که نقش میگیرد باید آدمی را داشته باشد تا او را ساپورت کند.
این بازیگر در ادامه اشاره میکند : این پیشنهادات به ما هم میشود و حرف نخست را کسی میزند که سرمایهگذار خصوصی را معرفی میکند و آن آدم میآید و کار میکند. ازدواج برای چنین روابطی محدودیت میآورد.
او در ادامه این گفتگو محدودیتهای ازدواج را تشریح میکند و میگوید: " وقتی کسی سرمایهگذاری را میآورد قطعا روابطی باید داشته باشد با آن فرد، من این کار را نمیکنم. در واقع با زنان در سینما به صورت کالا برخورد میشود. برخی دفاتر میگویند شما بیا پول بده و هر کسی را میخواهی بیاور به عنوان سرمایهگذار و این نقش برای تو. این کار با اصول هنر مغایرت دارد. زمانیکه من وارد سینما شدم اصلا این مقولهها نبود، این سئوالات که شما پول داری و آیا کسی سرمایهگذار شما میشود مطرح نبود.
بازیگر فیلم جهنم سبز در مورد فعالیتهای بانوان متاهل در سینما چنین میگوید " خانمهای متاهلی که همسر فرزند دارند و در سینما همچنان فعالیت میکنند تعدادشان زیاد نیست خیلی دیدهایم که بازیگران زن پس از جدایی، پر کار شدند و به نسبت زمانی که خانواده داشتند. خیلی از بازیگران زن برای تثبیت جایگاه کاری مجبورند برخی کارها را انجام بدهند یا سرمایه گذار ببرند. من این موارد را وقتی میبینیم خیلی متاسف میشوم چرا بازیگران زن اینگونه انتخاب میشوند. من راهکار و آیندهای برای سینمای خودمان با این روند نمیبینیم. مثلا در یکی از برنامههای معتبر یکدفعه آدمی را میبینیم که زیاد او را نمیشناسند و صدای خوبی هم ندارد، اما یکدفعه این فرد در آن برنامه مطرح میشود. واقعا مشخص است که این فرد با دادن پول وارد این برنامه خاص شده است، تمام ستارههای نوظهور سینما با پول وارد این حرفه شدهاند.
دوستانی که در سینما اعتقاد دارند سینمای سالمی داریم دارند اصل ماجرا را لاپوشانی میکنند تا ماجرا به بیرون درز نکند. اما الان اتفاقی که افتاده این است که قضیه رو شده و واقعا نمیدانم همکاران چرا دچار فریبکاری و خود فریبی شدهاند و حقیقت را نمیگویند. سینمای ما کالا شده و با بازیگران عین کالا برخورد می شود.
سینما باند بازی شده و اگر وارد باندی نشوید دیده نخواهید شد و باید در تیم مشخصی باشید. الان نمیخواهم مثال بزنم در سریالها فقط تعداد مشخصی از بازیگران استفاده میشوند. بازیگرانی که دیده میشوند در تیم کسی هستند که لیدر گروه است و به صورت مستقل اگر بخواهی عمل کنی مدتها بیکار خواهی ماند و بازیگر پر کاری نخواهی بود.
این بازیگر در مورد اعتراض به پشت پرده سینما گفت: یک عده از بازیگران زن مدتی پیش رفتند و اعتراضشان را به برخی مدیران ارائه کردند و از روابط پشت پرده گلایهمند بودند و اصرار داشتند اسامی آنها محفوظ بماند و ۳۰ نفر از بازیگران خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند. در این لیست افرادی بودند که پر کار نیستند و تقریبا همه آنها متاهل هستند، اما به این موضوع رسیدگی نشد. این ماجرا در حدی بود که موجی بوجود آمد و اتفاقی نیفتاد.
بوشهری در ادامه اشاره میکند: اگر قرار به افشاگری باشد باید اسامی خیلیهای مطرح شود. این قضیه بیشتر شامل دستیاران کارگردانها میشود، دستیارانی که عمدتا نوپا هستند و تازه شروع به کار کردهاند و فکر میکنند ازاین طریق میتوانند به فلان بازیگر خانم دست پیدا کنند. افشاگری اسامی فایده ندارد یک منبعی باید وجود داشته باشد که فرد معترض به روابط پشت پرده سینما، پیش این فرد مشخص برود. کارکرد افشاگری در ایران جواب نخواهد داد. مدیران متولی از این قضایا چشم پوشی میکنند نسبت به خیلی از وظایفشان. بازیگران زن اگر اعتراضی به این وضعیت بکنند مقطعی شنیده میشود اما اتفاقی نمیافتد چون کسی که باید صدایشان را بشنود و راهکاری را ارائه بدهد، نیست. افرادی که متولی هستند از برخی افشاگریها میترسند چون تصور میکنند که این خانم شاید دروغ گفته باشد.
بازیگر فیلم شاهرگ در ادامه یادآور شد " مجبورم هستم درباره ماجرای نامه افشاگرایانهای ۳۰ بازیگر زنی که به برخی مدیران نوشته شد چیزهایی بگویم، چون اگر سکوت کنم جنایت بزرگی است. بازیگران زنی که از وضعیت کم کاری خودشان گله مند بودند و نامهای سرگشاده نوشتند، افراد موجهی نبودند. تا یک زمانی تیتر نخست تمامی پارتیها بودند و الان سنشان بالا رفته یا ازدواج کردهاند و در چنین شرایطی آمدهاند به این وضعیت معترض شدند. این افراد (یعنی همان سی بازیگر زنی که به مدیران نامه نوشتند) آدمهای حاشیه سازی بودند و شیطنتهایی داشتند. شاید اگر افرادی بودند که اهل حاشیه نبودند اتفاق دیگری میافتاد. به عنوان مثال یکی از این سی نفر زمانیکه خودشان ازدواج نکرده بودند با یکی از مدیران وارد رابطهای شده بودند و سر هر کاری این آقای مدیر سفارش آن خانم را میکرد و تقریبا همه میدانستند که ارتباط این خانم و آن آقای مدیر چیست و چرا این بازیگر زن پر کار است. این خانم الان ازدواج کرده وشرایط قبلی ندارد. به نظرم این خانم حق اعتراض به این شرایط را ندارد. من هم جای مدیران فعلی بودم به نامه اعتراضی این سی نفر توجه نمیکردم.
اتحادی میان بازیگران زن در مورد روابط پشت پرده سینما وجود ندارد. چون خانمهای معمولا روابط خوبی با یکدیگر ندارند و رقابتی در این فضا میان بازیگران زن وجود دارد و سایر بازیگران در کنار فرد معترض نمیایستند چون ممکن است خودشان زیر سئوال بروند و نکته مهم این است در مورد این مسئله کسی باید افشاگری کند که موجه باشد.