![«جاده قدیم» ؛ فیلمی سرد و بدون تصویر سینمایی](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/s6KJmYIjFZPH/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDweJVxtu4cY7G2hzV_1efiJea1I30PYCuRqolFhYjlGcmXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVq8m4_4rYPbezVgBQwYhZlg,,/%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87+%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%85.jpg)
جعفر گودرزی نایب رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در نقدی درباره فیلم «جاده قدیم» ساخته منیژه حکمت که روز ۱۳ بهمن در قالب سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در پردیس ملت نمایش داده شد، نوشت که این فیلم ضعیف و بی رمق شروع می شود و فضاهای فیلم اغلب بسته و تئاتری است.
در متن این یادداشت آمده است:
«فیلم «جاده قدیم» علی رغم این که فیلم سردی است و این سردی به مخاطبش هم منتقل می شود می توانست فیلم قابل قبولی باشد البته درصورتی که قصه از جایی شروع می شد که مینو مورد تعرض و زورگیری قرار می گرفت و تیتراژ فیلم را تکمیل می کرد.
گذر اتومبیل در جاده های پرپیچ و خم و خاکی و خلوت و تاریک و توقف اتومبیل و پرت شدن پیکر و جسم زنی(مینو) به بیرون از اتومبیل و... و این شروع چقدر سینمایی و غافلگیرکننده می بود، اما «جاده قدیم» ضعیف و بی رمق شروع می شود با انبوهی از شخصیت هایی که شب چهارشنبه سوری دور هم جمع شده اند و شناسنامه درستی هم ندارند؛ همانند شخصیت پدربزرگ که مثل پیام های تبلیغاتی است و حضورش دردی از قصه دوا نمی کند.
مرد اصلی قصه هم که ضعیف و بی خاصیت و به درد نخور به تصویر کشیده شده است که میان زمین و آسمان معلق است. فضاهای فیلم اغلب بسته و تئاتری و عاری از تصاویر سینمایی است در صورتی که سینما در وهله اول هنر اعجاز تصویر است.
به راستی اگر این فیلم را بشنویم چیزی را از دست داده ایم؟ و اگر قراربود ورژن دیگری از فیلم «فروشنده» ببینیم چرا اینقدر سردرگم و یک گام عقب تر از «فروشنده»؟
و نکته آخر این که نتیجه یک دهه فیلم نساختن منیژه حکمت قابل اعتنا نیست.»