علی بختیاری دبیر نمایشگاه طراحی اعلان سردر سینما(پلاکارت) درباره ویژگیهای این نمایشگاه گفت: به واسطه علاقهای که به این بخش مجهول در طراحی و گرافیک داشتم، تقریباً یک دهه مشغول جمعآوری سردرهای سینما بودم که حاصل آن سردر حدود ۶۰ فیلم است.
وی افزود: برخی از این سردرها را از نقاشان و صاحبان اثر خریدم و برخی دیگر را از طریق سینماها و سالندارها تهیه کردم که در نمایشگاه «پلاکارت» حدود ۲۰ مورد به نمایش درآمده است.
بختیاری در پاسخ به اینکه چرا تعداد سردر سینماها را حدودی اعلام میکند، گفت: از این جهت که برخی از سردرها به دلیل قدمت، کامل و یکپارچه نیستند و من موفق شدم فقط بخشی از آنها را جمعآوری کنم.
این مجموعهدار درباره مشخصات سردهای سینما اظهار داشت: این سردرها حاصل نقاشی روی بوم یا چوب و بعضاً چاپ سیلک هستند و معمولاً در ارتفاع ۲ متر با طولهای بین ۴ تا ۷ متر نقاشی میشدند.
دبیر اجرایی نمایشگاه طراحی اعلان سردر سینما «پلاکارت» درباره ویژگیهای این مجموعه گفت: چهار دهه تاریخ سینما را در این نمایشگاه به اجمال میتوان مرور کرد؛ از سه تکه کوچک مربوط به فیلم «دختر کوهستان» در سال ۴۲ تا سردر فیلم «دختری در قفس» در سال ۸۱.
بختیاری بیان داشت: در این مجموعه آثاری از فرح اصولی (فیلم هیولای درون)، محمدعلی حدّت، آقای شقاقی و آتلیه اکبر وجود دارد و نقاش برخی نیز نامشخص است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کاری هم از «منوچهر قاضیزاده» نقاش پیشکسوت و فراموششده سینما هم وجود دارد، یا خیر گفت: متأسفانه نتوانستم اثری از ایشان که جزء نقاشان فعال این حرفه در دهه چهل و پنجاه بودند، پیدا کنم. ضمن اینکه از چهرههایی مانند مرتضی ممیز و فرشید مثقالی هم آثاری در موزه سینما وجود دارد و چون زیاد دیده شدهاند، دیگر برای عرضه در این نمایشگاه امانت نگرفتیم.
بختیاری درباره هدف خود از جمعآوری سردرهای سینما و نمایش گفت: از پوسترهای فیلم شاید هزار نسخه چاپ شود اما از سردر فیلمها نهایتاً سه تا چهار اثر نقاشی میشد. آنها هم بعد از اتمام فیلم ممکن بود هنگام تعویض آسیب ببینند یا حتی سردر جدید روی قبلی چسبانده شود. بنابراین با جمعآوری برخی از این سردرها خواستم روی این مدیوم نور بتابانم و این بخش مشترک تاریخ سینما و گرافیک را از آسیبدیدگی کامل محفوظ بدارم و توجهات را به سمت نگهداری این آثار جلب کنم.
به گزارش فارس، نمایشگاه طراحی اعلان سردر سینما با عنوان «پلاکارت» تا دوم بهمن ماه از ساعت 16 تا 21 همه روزه در گالری سلام واقع در مجتمع سامسنتر دایر است.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: نقاشان روی بومهای بزرگ، صورت بازیگران را به سمت مردم و در جهت عبورشان با زیبایی دوچندان در ابعاد بزرگ بازسازی میکردند تا مردم را به آیین تماشای تدام باورها دعوت کنند.
این نمایشگاه همزمان با برگزاری پنجمین دوسالانه «سرو نقره ای» با همکاری موزه سینما، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و استودیو کارگاه در حال برگزاری است.