رسانه انگلیسی «بی بی سی» عنوان رسمی این رسانه در فیسبوک را به عمد از «بی بی سی افغانستان» به «بی بی سی دری» تغییر داد. این اقدام بی بی سی را برخی از کاربران فضای مجازی اقدامی تفرقه افکنانه دانستند که موجب راهاندازی کمپین «آنلایک» علیه این رسانه توسط کاربران افغان شد.
این کاربران معتقدند که فارسی زبان مشترک آنها است و این اقدام رسانه انگلیسی برای جداسازی نرم و ایجاد تفرقه بین کشورهای حوزه زبان فارسی است. اقدام اخیر بیبیسی، واکنشهایی در میان اهالی قلم و فرهنگ کشور افغانستان نیز داشته است.
محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر، در یادداشتی کوتاه، اقدام اخیر بیبیسی را یکی از ترفندهای فارسیستیزان برای جدا ساختن فارسیزبانان دانست. او با انتشار تصاویری از کتابهای درسی افغانستان نوشته است:
ما فارسیزبانیم
بی بی سی، گویا در صفحۀ فیسبوک خود، «فارسی» و «دری» را از هم جدا کرده است و البته این از ترفندهای دیرین فارسیستیزان و حامیان آنها برای جداساختن فارسیزبانان از همدیگر است، که البته کمترین ثمرۀ آن کوتاه کردن دست فارسیزبانان افغانستان از میراث و مفاخر کهن فارسی است.
من این چند تصویر از کتابهای درسی افغانستان در سالهای پیش را منتشر کردم تا همه با صدای بلند اعلام کنیم که
ما فارسی زبانیم
کمپین زبان مادری
این برای نخستینبار نیست که زبان فارسی در افغانستان مورد تهدید قرار گرفته است. طی چند سال گذشته اقداماتی از این دست صورت گرفته است که از جمله این موارد میتوان به حذف زبان فارسی از دانشگاهها و همچنین ورود واژگان بیگانه به کتابهای درسی دانشآموزان اشاره کرد.