مهدی کرمپور کارگردان در پاسخ به این پرسش که هزینه 19 میلیاردی جشنواره در بخش ملی و بین الملل با خروجی و دستاوردی که از آن مشاهده می کنیم، همخوانی دارد یا نه، گفت: به نظرم مهمترین بخش بین الملل میشود و اساساً جدا شدن بخش بین الملل از بخش ملی نه تنها دستاوردی برای سینمای ایران نداشته؛ بلکه اتلاف وقت، انرژی و پول از بودجه مردم صورت گرفته است. با یک حساب سرانگشتی و ساده میتوانیم بفهمیم که این جدا شدن به ضرر سینمای ایران است.
این کارگردان ادامه داد: در حال حاضر اعلام شده که هشت و نیم میلیارد تومان صرف بخش بین الملل شده است، اما چه دستاوردی برای سینمای ایران داشته است؟ ... جز این است که پول خرج کرده و هزینه کردیم؟ ... اصلا این هزینه تنها در پردیس کوچک چارسو اتفاق میافتد و عدهای خیلی خاص آنجا میآیند و قالیچه، پسته و پول میدهند تا از میان آنها برای مقاصد فردی برای جشنوارههای دیگر داور انتخاب شود! این شیوههای قدیمی که مثل باج دادن و خریداری چیزهایی است، بیشتر صرف مصارف فردی میشود، نه سینمای ایران، اصلا نمیدانم امکان این وجود دارد این میزان هزینه را بتوان در این پردیس کوچک صرف کنیم؟ ... جشنوارهای به وسعت جشنواره ونیز با یک چهارم این بودجه برگزار میشود و بزرگترین سلبریتیهای دنیا را با بهترین وسایل حمل و نقل در هتلهای پنج ستاره میآورند، از آنها پذیرایی میشود و تا حد بسیاری در سینمای جهان و ایتالیا شناخته شده است.
وی با بیان اینکه صرف این هزینه مصداق بارز اتلاف پول است، افزود: شعار ما اشتغالزایی و تولید ملی است و با این رفم میتوانیم حداقل 20 تولید ملی راه بیندازیم، فکر میکنم ما برای بین الملل بیشتر نیازمند یک مارکت و بازار کنار جشنواره فجر هستیم و این در موقعیتی اتفاق میافتد که مردم در آن سهم دارند. علاوه بر داشتن مارکت، میتوانیم در بازار منطقهای خود فعال باشیم و حتی الزامی برای اهدای جایزه در جشنواره وجود ندارد و میتوانیم آن را به صورت غیر رقابتی برگزار کنیم. بسیاری از جشنوارههای مهم دنیا از جمله تورنتو و لندن به صورت غیر رقابتی برگزار میشوند. ما میتوانیم در یک جشنواره غیر رقابتی یک مارکت منطقهای درست کنیم و همین الان با این اقدام مدبرانه از اتلاف وقت و پول جلوگیری میشود. به جز این میتوانیم منابع جشنواره ملی خود را مدیریت کنیم که حتما هزینهها پایینتر میآید. به نظرم با همین رقم 11 میلیارد تومان یا کمتر از آن میتوانیم جشنوارهای برگزار کنیم که بازار جهانی را نیز کنار آن داشته باشیم.
کرمپور با بیان اینکه ما در حال حاضر حدود 9 میلیارد تومان اضافه خرج میکنیم، عنوان کرد: تاریخ برگزاری جشنواره بین الملل فجر هم درست نیست و بیشتر شبیه گعده است که پول مردم و سینمای ایران در آن تلف میشود.