حجت عدالتپناه، از مستندسازان کشور که سال گذشته با مستند جنجالی «داد» فانوس جشنواره عمار را کسب کرده بود، در سخنانی درباره کارهای جدید خود گفت: استقبال بسیار خوبی که از اکران مستند «داد» در سال گذشته شد و بازخوردی که از سوی مخاطبان و صاحب نظران رسید، نشان داد که این اثر در باب عدالتخواهی با جستاری که در سه مقوله عدالت، امنیت و جمهوریت داشته در مطرح ساختن گفتمان انقلابی موثر بوده است، به همین دلیل، تصمیم گرفتم با ساخت مستند «داد 2» به مسئله بغرنج فسادهای متوالی و کلان اقتصادی از جمله اختلاسهای گوناگون بپردازم و دوباره با فرمی جستجوگرانه به دنبال ریشهیابی این مسائل بروم که در حقیقت از موانع اصلی تحقق عدالت است.
وی افزود: در مستند داد2، با دستمایه قرار دادن اختلاس بزرگ صندوق ذخیره فرهنگیان به ماجرا ورود میکنیم و علاوه بر پیگیری حقوق پایمال شده معلمان و فرهنگیان که بخش بزرگی از جامعه هستند، به نقد و بررسی علمی ساختارهای فسادزای اقتصادی کشور میپردازیم.
عدالتپناه تصریح کرد: در «داد2» به دور از رویکرد مرسوم جناحهای سیاسی کشور که همواره در پی محکوم کردن یکدیگر هستند، بهدنبال علتیابی رخ دادن این اختلاسها و فجایع اقتصادی با رقمهای نجومی هستیم. بالاخره باید روشن شود که کجای کار اشکال دارد رقمهای این اختلاسها و تخلفات، بزرگتر و بزرگتر میشود.
این مستندساز در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: دومین مستندی که در دست ساخت دارم «غیرمجاز» نام دارد که در آن به صورت ویژه به سراغ موضوع موسیقی زیرزمینی و موسیقی رپ رفتیم و به بررسی تاریخچه این نوع موسیقی، نحوه رشد و گسترش آن در جهان و ایران پرداختهایم.
عدالتپناه توضیح داد: در این مستند به سراغ پدیده ای به نام «امیرحسین مقصودلو» رفتیم و بررسی میکنیم که چگونه او خود را از زیر زمین به روی زمین رسانده است. رفتار و شخصیت وی را به عنوان یک سلبریتی که در دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری جزء خبرساز ترین چهرهها شد، در این مستند بررسی میکنیم.
وی اضافه کرد: مطالعات و پژوهشهای لازم جهت ساخت مستند «غیرمجاز» انجام شده و در حال حاضر تصویربرداری آغاز شده و امیدوار هستیم این مستند هم به همراه «داد2» به هشتمین جشنواره عمار برسد.
این مستندساز یادآور شد: در جریان ساخت مستند «غیرمجاز» به سراغ صاحبنظران عرصه موسیقی و پژوهشگران علوم اجتماعی کشور رفتیم تا درباره موسیقی رپ، تأثیرات و نفوذ آن بر جوانان و نوجوانان به بحث بنشینیم.
عدالتپناه در بخش دیگری از سخنانش توضیح داد: امروز شاهد هستیم که مردم به صورت خودجوش و خلاقانه، مسائل، مشکلات و اتفاقاتی را که در دنیای سیاست رخ میدهد، به زبان طنز نقد و در فصای مجازی منتشر میکنند. با توجه به این مسائل، در سومین کارم، به دنبال بررسی این موضوع هستم که چرا در سالهای اخیر، به ویژه در انتخابات ریاست جمهوری، طنز تا حد زیادی در مسائل سیاسی کشور گسترش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشها و مطالعات ساخت این مستند با عنوان «رئیس جمهور طنزیم شده»، قبل از آغاز رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده بود و همزمان و بعد از برگزاری انتخابات هم به رصد و بررسی فضای سیاسی کشور پرداختهایم.
این مستندساز اضافه کرد: در این اثر، به سراغ طنزپردازان فعال که با موضوعات و سوژههای انتخاباتی، اثری تولید کردند، میرویم و با آنها گفتگو میکنیم.
عدالت پناه تصریح کرد: تصویربرداری این مستند، مدتی پیش، با گفتگوی علی نصیرنژاد، پدیده نوظهور موسیقی پاپ طنز شروع شده است.
وی تصریح کرد: در این مستند، علیرغم نقد جدی مسائل پیش آمده در انتخابات اخیر، مخاطب به خاطر ماهیت طنز کار، لحظات خوشی را تجربه خواهد کرد.