سید مجید حسینی در شبگردی اهالی رسانه که شب گذشته در باغ کتاب برگزار شد با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام شده در مورد سرانه مطالعه، ایران بین 47 کشور دنیا، در رتبه 39 قرار گرفته است، اظهار داشت: این مجموعه برای بالا بردن سطح سواد دانشآموزان و همچنین ارتقای سرانه مطالعه ایجاد شده است. مجموعه باغ کتاب دارای سه فاز برای کودکان دو تا هشت ساله، هشت تا 12 ساله و 12 تا 18 ساله در نظر گرفته شده است. فاز اول آن یعنی دو تا هشت ساله هنوز تکمیل نشده و فاز هشت تا 12 ساله نیز با همکاری کره جنوبی و فاز سوم با همکاری دانشگاه تهران تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه این مجموعه دارای هشت لایه است، گفت: کتابفروشی، مراکز علمی، باشگاه علم، فودکورت، گالری، کشتی کتاب، آموزشکده باغ کتاب و ... از جمله لایههای این باغ است.
مدیر باغ کتاب با بیان اینکه بیشترین سرمایه گذاری برای سنین هشت تا 12 سال انجام شده است، افزود: مطالعات نشان داده که آموزش و پرورش برنامه خاصی برای کودکان در سن هشت تا 12 سالگی ندارد. در حالی که در این سن دانش آموزان بسیار آموزش پذیر هستند و باید از این فرصت بهتر استفاده کرد.
حسینی با بیان اینکه باغ کتاب بزرگ ترین کتابفروشی تهران است که در 7000 متر مربع، 400 هزار عنوان کتاب دارد، گفت: در بخش بزرگسالان 7000 جلد کتاب در نظر گرفته شده است.
وی از افتتاح پردیس سینمایی باغ کتاب خبر داد و گفت: هفته آینده 10 سالن سینما و یک سالن تئاتر با ظرفیت 450 نفر افتتاح می شود.
مدیر باغ کتاب با بیان اینکه امروزه عصر مگامالها ست، بیان کرد: وقتی شهر کتابها فعالیت شان را آغاز کردند برخی معتقد بودند فعالیت آن ها به کتابفروشیها لطمه میزند، اما هم اکنون 23 درصد فروش کتابها در اختیار شهر کتابها ست و اگر مردم از آن ها خرید نکنند، دیگر کتابی هم نمیخرند؛ چرا که مشتری کتابفروشیهای سطح شهر مشخص است.
وی با بیان اینکه پنج تا شش سال آینده تهران مگامالیزه می شود، گفت: در سطح شهر 1200 کتابفروشی وجود دارد که 200 کتابفروشی در حال تعطیلی ست. این در حالیست که کتابفروشیهایی که در مگامالها فعالیت میکنند فروش شان از کتابفروشیهای سطح شهر بیشتر است.
حسینی با بیان اینکه اگر ما وارد عرصه کتاب نمیشدیم، کتاب از بین میرفت، گفت: مردم علاقمندند همزمان که وارد یک مجموعه میشوند علاوه بر خرید کتاب به سینما نیز رفته و وعده غذاییشان را در آن مجموعه صرف کنند و باید عنوان کنم امروزه حیات سینما، موسیقی و کتاب به مگامالها ربط دارد و ما نیازمند مالهای فرهنگی هستیم.
مدیر باغ کتاب با بیان اینکه باغ کتاب به عنوان مال فرهنگی به فعالیت دیگر صنوف ضربه نمیزند، گفت: ما بر آموزش و افزایش سرانه مصرف کتاب تمرکز کردیم و در این زمینه نیز تجربه موفق داریم؛ چرا که سال گذشته 340 هزار کتاب میان دانش آموزان پایه هفتم و هشتم توزیع شد که توانستیم چهار دقیقه سرانه مطالعه را افزایش دهیم و حالا سعی داریم در باغ کتاب سرانه مطالعه مردم شهرمان را تغییر دهیم.
حسینی در خصوص استقبال کم نظیر مردم از باغ کتاب به خصوص در روزهای پنجشنبه و جمعه، گفت: مسئله ما فروش کتاب نیست و نیازی هم به فروش کتاب نداریم. تنها هدف ما ارتقای سطح مطالعه است.
وی با اشاره به اینکه هر ناشری که کتاب بفرستد ما آن را در قفسه میگذاریم، تصریح کرد: البته اگر کتاب به فروش نرسد دیگر آن کتاب را در نمایشگاه استفاده نمیکنیم، اما برخی از ناشران توقع دارند 20 متر فضا در اختیار آن ها قرار داده شود تا بتوانند هر نوع کتاب خود را بفروشند. در باغ کتاب این فرصت به همه داده میشود تا نسبت به عرضه کتابهای شان اقدام کنند و این اقدام ما به فعالیت کتابفروشیها لطمه نمیزند.