آخرین خبرها از جشنواره‌ی پویانمایی تهران

50 فیلم دانشجویی ایرانی به دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران ارسال شده ‌است که از این تعداد، 17 فیلم در این بخش انتخاب شده‌اند.

بر همین اساس، «اکتسابات انتسابی» به کارگردانی سمانه شجاعی و به تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «ایکی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی پرستو کاردگر، «آدم خانگی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مرضیه ابرار پایدار و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «آلوورا» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی نرگس شاعری کریمی، «پایان‌نامه» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی زهرا سادات آیت‌اللهی و «جوجک» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین دلاور اسامی تعدادی از این فیلم‌ها هستند.

«داگبین» به کارگردانی آتوسا غفاری و تهیه‌کنندگی مجتبی تاجی، «روح‌انگیز» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی المیرا باقرزاده، «رویای سپید» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی فاطمه درینی، «شایعه» به کارگردانی لیلا نوروزی و تهیه‌کنندگی  مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «طولانی‌ترین جاده» به کارگردانی مشترک سمیه سادات مکی نژاد و مریم سادات مکی‌نژاد و تهیه‌کنندگی رضا حسائی دیگر آثاری است که در این بخش نمایش داده می‌شود.

همچنین «قایم‌موشک» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محسن شکرطلب، «لایت سایت» به کارگردانی سید مسلم طباطبایی و تهیه‌کنندگی سیمین فرخ احمدی، «مُدلْ مَست» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی احمد خوش‌نیت، «من تنها نیستم!» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی امین ملکوتی‌خواه، «نوسان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محسن جعفری و «هیچکس» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی الهام طرقی از جمله آثاری است که در بخش دانشجویی مسابقه ایران این جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود.

 

 

برترین انیمیشن‌های جهان از «دره مخوف» تا «زمان مقروض»

برترین آثار انیمیشن جهان در بخش جنبی دهمین جشنواره پویانمایی به نمایش در می‌آید، این آثار شامل جدیدترین تولیدات ستایش شده در محافل و جشنواره‌های جهانی است.

در بخش جنبی دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران قرار است بهترین انیمیشن‌های برگزیده جهان - که بخشی از آن‌ها نامزد دریافت اسکار بودند - نمایش داده شوند. بخش نمایش ویژه شامل «جشنواره جشنواره‌ها 1» و «جشنواره جشنواره‌ها 2» بیش از 20 فیلم را شامل می‌شود.

بر همین اساس، «دره مخوف» به کارگردانی پاول ونینگر به مدت 13:30 از اتریش، «ترانه سحر» به کارگردانی مائورو کارارو به مدت 5:25 از سوئیس، «خانه من» به کارگردانی فونگ مای انگوین به مدت 11:54 از فرانسه، «زمان مقروض» به کارگردانی مشترک لو هامو-هاج و اندرو کوتس به مدت 6:45 از آمریکا و «بیگانه‌سازی» به کارگردانی لورا لموس به مدت 6:14 از آلمان از جمله فیلم‌های بخش «جشنواره جشنواره‌ها 2» هستند.

«پدربزرگ من درخت گیلاس بود» به کارگردانی مشترک الگا پولیکتوا و تاتیانا پولیکتوا به مدت 12:30 از روسیه، «آزمایش و خطا» به کارگردانی آنتژه هین به مدت 5:27 از آلمان، «کاستلو و گربه‌ماهی» به کارگردانی پدرو هارس به مدت 13:46 از برزیل، «شمارش گوسفند» به کارگردانی فریتس استندرت به مدت 7:00 از دو کشور فرانسه و بلژیک و «ارکستر» به کارگردانی مایکی هیل به مدت 15:00 از استرالیا از دیگر فیلم‌های این بخش است.

فیلم‌های انقلابی در جشنواره پویانمایی تهران

هفت فیلم در بخش فیلم‌های ارزش‌های انقلاب اسلامی، موفق به حضور در بخش مسابقه دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران شده‌اند.

41 فیلم در بخش‌ فیلم‌های دینی و ارزش‌های انقلاب اسلامی به دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی ارسال شده‌ که از این تعداد 7 فیلم در بخش ارزش‌های انقلاب اسلامی و 12 فیلم در بخش دینی برای شرکت در بخش مسابقه انتخاب شده‌اند.

در مجموع 7 فیلم در بخش ارزش‌های انقلاب اسلامی حضور دارند که پنج فیلم در بخش مسابقه و دو فیلم در بخش خارج از مسابقه پذیرفته شده‌اند.

«بابانوئل 1» به کارگردانی حمید حقانی و تهیه‌کنندگی خانه انیمیشن انقلاب اسلامی، «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی و تهیه کنندگی عبدالامیر سبیعی، «دم جنبونک‌ها» به کارگردانی و تهیه کنندگی محمد خیراندیش و «روزی روزگاری، ایران در برابر آمریکا» به کارگردانی مصطفی کاظم‌خانی و تهیه‌کنندگی موسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی، اسامی تعدادی از فیلم‌های بخش ارزش‌های انقلاب اسلامی راه یافته به بخش مسابقه این جشنواره است.

«ماشین شیطان» به کارگردانی مجتبی اسماعیل‌زاده و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، «روزی سگی بود» (خارج از مسابقه) به کارگردانی محمد افشارنژاد و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی و «غواص‌ها» (خارج از مسابقه) به کارگردانی رسول زرین و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی از دیگر آثار راه یافته به این بخش به شمار می‌رود.

 

مرور آثار علی‌اکبر صادقی در جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران

آثار انیمیشن علی‌اکبر صادقی نقاش و تصویرگر معاصر در بخش نمایش‌ ویژه دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران مرور می‌شود.

آثار علی‌اکبر صادقی به ‌عنوان یکی از پیش‌کسوتان انیمشین ایران دومین روز برگزاری جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران با عنوان «تولدی دیگر؛ مرور آثار علی‌اکبر صادقی» نمایش داده می‌شود.

بر اساس این گزارش، استاد علی‌اکبر صادقی متولد سال 1316 تهران است که در دوران دبیرستان نقاشی آبرنگ را زیر نظر آواک هایراپتیان آموخت و در سال 1377 به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت. یک سال بعد سبک ویژه‌ای در هنر ویترای یا شیشه بند منقوش با حال و هوای سبک ایرانی ابداع کرد. او پس از پایان تحصیل چند فیلم نقاشی متحرک ساخت و برای چند کتاب تصویرگری کرد.

او در آن زمان در زمینه‌های ساخت فیلم‌های نقاشی متحرک، تصویرگری کتاب، نقاشی آبرنگ و رنگ‌روغن مهارت ویژه‌ای داشت. در حوزه پویانمایی آثار کوتاه وی جوایز و تقدیرهای متعدد داخلی و بین‌المللی را از آن خود کرده است.

این هنرمند همچنین تصویرسازی بیش از 40 کتاب را در کارنامه دارد و در این زمینه جوایز بسیاری دریافت کرده است. در سال ۱۳۵۶ صادقی فیلم‌سازی را به‌کلی کنار گذاشت و به نقاشی سبک سورئال گرایش پیدا کرد و در سال ۱۳۶۷ پس از سال‌ها دوری از نقاشی آبرنگ، دوباره به آن روی آورد.

از دیگر فعالیت‌های این هنرمند می‌توانیم به برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی، تدریس در دانشگاه، عضویت در انجمن‌ها و حیات‌های علمی اشاره کنیم. در سال ۱۳۷۰ در بیست و پنجمین سالگرد تأسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از علی‌اکبر به خاطر دست‌آوردهای هنری ارزشمندش تجلیل شد.

آثار علی‌اکبر صادقی روز دوشنبه 16 اسفند در چهار سالن غدیرِ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون، سینما فلسطین، سینما کانون و سینما آزادی ساعت 19 و در سالن شهید بهنام محمدی ساعت 21 روی پرده می‌رود.

دهمین جشنواره دو سالانه بین‌المللی پویانمایی از 15 تا 19 اسفند در تهران و 32 سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور برگزار می‌شود.