داریوش مهرجویی کارگردان سینما در خصوص آخرین وضعیت «سنتوری 2» گفت: کارها در جریان و روند تولید فیلم بهتر شده است. حدود یک ماه پیش تهیهکنندهها به خاطر توقیف برخی فیلمها، احساس ناامنی میکردند. آثاری که پس از بررسی سناریو و تایید هیاتها، درگیر مشکلات شدند؛ سنت اشتباهی که باید آن را از بین برد.
وی افزود: زمانی که هیاتهای مختلف فیلم را تایید میکنند، صحیح نیست دقیقا در شب نمایش فیلم، وزیر پس از دیدن آن، حکم به عدم اکران فیلم بدهد. این توهینی است به کارمندان وزارت ارشاد، پس این افراد چهکاره هستند؟! به هر حال باید بدانیم این اشخاص انسانهایی فرهیخته، با سواد و آگاهند؛ پس باید به قضاوتشان احترام گذاشت.
کارگردان «اشباح» ادامه داد: بهتر است که در وهله اول فیلمنامه خوانده شود و همانجا تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. زمانی که فیلمنامه تایید و فیلم ساخته شود اما در انتها به اکران نرسد، کاری عبث و بیمعناست. این امر نشان می دهد مسئولان آنطور که باید و شاید به کار خود وارد نیستند.
مهرجویی تصریح کرد: باید بدانیم شورا مانند کمیته انتخاب یا هیات ژوری متشکل از چند نفر است. یک نفر نمی تواند به تنهایی تصمیم بگیرد و قضاوت کند. شورای یک نفره همان سیستم خودمختاری را پیش میآورد که برای سینما مضر است.
وی درباره لزوم تبلیغ فیلمهای سینمایی در رسانههای جمعی اظهار داشت: اکثر روزنامههای ما به عنوان مرجعی که بتوان به آن رجوع کرد، کمتر اشارهای به اتفاقات فرهنگی هنری میکنند. در حالی که در سراسر دنیا یک و یا دو ستون در هر روزنامه ای به سینماها، آثار سینمایی و تمام جزئیاتش اختصاص دارد. مجلات و روزنامهها نیز باید همانقدر که برای ورزش تبلیغ میکنند، فرهنگ ،سینما و فیلمهای در حال اکران را مورد حمایت قرار دهند؛ نه اینکه پس از اتمام اکران به آن بپردازند و مطلب بنویسند. مجلات و روزنامهها باید مانند کاری که در خارج از ایران صورت میگیرد، قبل از اکران، فیلم را به منتقدان و عدهای از سینماشناسان در آکادمی های فیلمسازی نشان بدهند. بعد در موردش مطلب بنویسند و یکی دو روز پس از اکران نیز نظر منتقدان، اهالی سینما و ... را اشاعه دهند.
مهرجویی افزود: تلویزیون هم میتواند در اطلاعرسانی اخبار فرهنگی هنری سهم بسزایی داشته باشد و فقط به اخبار ورزشی توجه نکند؛ چون اهمیت و ارزش فرهنگ کمتر از ورزش نیست. همان افتخاری که ورزشکاران ما برای کشور میآورند، هنرمندان هم کسب میکنند.
کارگردان «اجارهنشینها» خاطرنشان کرد: امروز بیشتر فیلمهای سینمایی از طریق ارتباطات مردمی و رو در رو تبلیغ میشود. امیدوارم وزارت ارشاد در خصوص معایب سیستم اطلاع رسانی تدابیری بیندیشد تا رسانههای عمومی این اطلاعات را به مردم برسانند.