جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون ؛ با توجه به محوریت عاشورایی جشنواره فیلم و عکس «چهلچراغ» گفت: امام حسین(ع) نور را در برابر تاریکی، زیبایی را در برابر زشتی، مهر و عشق را در برابر نفرت، راستی را در برابر دروغ، پاکی را در برابر آلودگی و انسانیت را در برابر بی هویت بودن انتخاب کرد. دوری گزیدن از غریزههای حیوانی مساله مهمی در زمان ماست. انسان امروزی که بیشتر مصرف کننده است و میل به سطحی نگری دارد. اما همه عظمت انسان بودن این است که میل متعالی شدن و رسیدن به جایگاه انسانیت داشته باشد که تنها در مسیر حسینی انجام می شود. من درود می فرستم به برگزار کنندگان جشنواره فیلم «چهلچراغ» که در قرن بیست و یکم می خواهند ارزش های انقلاب حسینی را با به تصویر درآوردن آثاری ارزنده به نمایش درآورند.
وی درباره برگزاری شایسته جشنواره ای با موضوع عزاداری های حسینی و راهپیمایی های مردمی در مسیر عشق، افزود: توجه به این موضوعات مهم معنوی کار ارزنده ای است، منتهی توجه به زلال بودن کار مهم است تا به دور از هرگونه دستکاری در اعتقادات مردم، تنها نقش نظارتی در به نمایش درآوردن عزاداریها و مراسم مردمی صورت بگیرد. این مساله باید توسط سینماگران و مجریان جشنواره با عینک نمایش زیبایی ها و در راستای فرمایش تاریخی حضرت زینب (س) باشد که فرمود: «جز زیبایی در صحنه کربلا ندیدم». از این نظر باید توجه شود که جشنواره «چهلچراغ» در جهت توجه به زیبایی های نگاه حسین(ع) و در راستای زنده نگاه داشتن قیام عاشورا باشد.
الماسی اظهار داشت: توجه به سنت ها و باورها و اعتقادات مردمی کار ارزندهای است که جشنواره «چهلچراغ» آن را برگزیده است و این مساله قابل ستایش است. مساله معنویت در هنر بسیار مهم است و انقلاب اسلامی ما هم وامدار اعتقادات مردم بوده است و اساس و بنیان این انقلاب بر پایه نیازهای معنوی مردم و در راستای تغییر چارچوب های اخلاقی در زمان رژیم طاغوتی شکل گرفت. این مساله در همه حوزه های سیاست و اجتماع و فرهنگ وجود دارد و مردم ما به دنبال فضایی متفاوت از نگرش غربی هستند. بنابراین توجه به نیازهای جامعه و گام نهادن در این مسیر کار ارزنده ای است که جشنواره فیلم «چهلچراغ» دنبال می کند.
این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری جشنوارهای با موضوع عاشورای حسینی، افزود: جشنواره فیلم «چهلچراغ» باید ناظر بر آثار فیلمسازان باشد و به عنوان شاهد زنده عزاداریهای مردمی رفتار کند. نظاره بر چگونگی رفتارهای مردمی در جهت ارادت به سیدالشهدای عالم هستی داشته باشد؛ چرا که عاشورا زنده کننده میل فطری انسان به نیکویی و مقابله با زشتی، پلیدی، دروغ، پستی و کج اندیشی است. امام حسین (ع) با آگاهی به میدان آمدند و با خون خود و یارانش نهالی را آبیاری کردند که به قول گاندی که نه مسلمان بود و نه ایرانی، توسل به این مبانی فکری و این نوع نگاه کردن به زندگی، ضمانتی نگاهدارنده برای هویت انسانی است. تفاوت انسان با موجودات دیگر در نگاه کردن و تفکر و بینش اوست، وگرنه اشرف مخلوفات نبود.