این سریال که کاری از حسین مهکام است قرار است در 5 قسمت در شبهای قدر پخش شود.در این سریال محسن کیایی، رحیم نوروزی، علی استادی، لیندا کیانی، نگین معتضدی با حضور آتیلا پسیانی، کاظم هژیر آزاد و بهاره رهنما به ایفای نقش میپردازند.
داستان کشیک قلب زندگی یک پزشک جوان را نشان می دهد که در شب 19 ماه مبارک رمضان با یک بیمار عجیب مواجه میشود. حسین مهکام نوسنده این سریال که پیش از این نگارش فیلمنامههای سینمایی «بیست»، «هیچ»، «برف»، «نقش لیلی»، «چهارشنبه 19 اردیبهشت» و «پدر آن دیگری» را بر عهده داشته است سال گذشته فیلم سینمایی «آزادی مشروط» را روانه اکران کرد.
علی پورکیانی نیز تاکنون تهیه کنندگی سریال «بیداری» و فیلمهای تلویزیونی همه افتادگان، سپیده، در جستجوی خواستگار، لارستان-6: 30 دقیقه بامداد را بر عهده داشته است.
سازمان نظام پرستاری اعتراض کرد
سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران در بیانیه اعتراضی که منتشر کرده نوشته:
ایام سوگواری ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان علی (ع) بیانگر روحیه ایثار و خدمت و از جان گذشتگی است، مولایی که تنها در دل شب به نیازمندان کوفه خدمت میکرد و فقرای کوفه در شب ضربت خوردن آن بزرگوار به شخصیت و مولایی که پنهانی به آنان کمک میکرد پی بردند.
در لیالی قدر انتظار مردم از رسانه ملی تقویت روحیه ایثار و خدمت است و سازندگان و دست اندرکاران حوزههای هنری و صدا و سیما میبایست تمام تلاش و کوشش خود را بکار برند تا محصولی که در این ایام ساخته و تدوین میشود پیام آور چنین روحیهای در جامعه باشد.
اما با کمال تاسف در شب ۱۹ از لیالی قدر یک مجموعه تلویزیونی تحت عنوان کشیک قلب از شبکه یک سیما پخش شد که مورد اعتراض گسترده جامعه پرستاری کشور قرار گرفت، در این فیلم چهرهای از پرستار به نمایش گذاشته شد که در حافظه هیچ یک از پرستاران کشور جای ندارد، در این فیلم در صحنههای مختلف پرستار را فردی بیمسئولیت، دروغگو و بیاعتقاد به مبانی شرع مقدس اسلام نشان داد. در صحنه عجیب و نادری که پزشک بعد از زدن کد عملیات احیا، از جلسه دعا و قرآن به سر گرفتن بلند شده و به تنهایی برانکارد را به اتفاق همراه بیمار گرفته و به عملیات احیا میپردازد، جالب اینکه در همان زمان پرستاران بیمسئولیت و بیکار در ایستگاه پرستاری نشستهاند و در شب قدر و با ادبیاتی موهن و خلاف واقع در مورد اعتقادات واقعی و قلبی نسبت به این ایام روحانی و ملکوتی به نمایش میگذارد، در اینکه قاطبه جامعه شریف پزشکی افرادی صادق و دلسوز هستند هیچ شکی نیست، اما سوال جامعه پرستاری از سازندگان این مجموعه تلویزیونی که از قضا سه پزشک هم هستند، این است که مشاور کارشناس پرستاری شما در ساخت این فیلم چه کسی بودهاست که چنین چهرهای از پرستار را ترسیم نمودهاست و آیا تصویری این چنینی از جامعه شریف پرستاری منصفانه است؟
سازمان نظام پرستاری به نمایندگی از ۲۰۰ هزار پرستار شریف کشور مراتب اعتراض خود را به سازندگان و عوامل تولید و پخش این فیلم اعلام کرده و از مدیریت محترم سازمان صداو سیما میخواهد ضمن توجه و دقت در ترسیم چهرههای تخصصی و ایثار گر پرستاری کشور، در مراحل ساخت و تولید سریال پرستاری از کارشناسان خبره این حوزه نیز کمک بگیرند تا شاهد تولید این چنین برنامههای بیمحتوا از نظر تخصصی نباشیم.
حال انتظار جامعه پرستاری از مسئولین رسانه ملی که در تهیه اخبار حوزه سلامت تلاش میکنند، این است که چهره واقعی پرستاری را در برنامهها و مجموعههای تلویزیونی و رادیویی همان طور که در مراکز درمانی شاهد تلاش خستگی ناپذیر این قشر زحمت کش هستیم، به تصویر بکشند.»
اعتراض به برنامه های تلویزیونی
پیش از این نیز بارها به پخش برنامه های مختلف تلویزیون اعتراض شده و با توجه به تاثیر و توجهی که به برنامه هایی که از شبکه ملی پخش می شود اقشار مختلف به شخصیت هایی که در سریال های مختلف پخش می شود اعتراض می کنند. شاید جنجالی ترین مورد سریال درحاشیه بود که موجب اعتراض جامعه پزشکی شد و در پی اعتراض های گسترده جامعه پزشکی و مقامات مسئول این سریال در با سرعت بشتری به پایان رسید. واکنش هایی که به برخی از فیلم ها و سریال های تلویزیونی نشان داده می شود و واکنش هایی که به این اعتراض ها انجام می شود در نهایت به شکل گیری یک رفتار احتماعی شده که در شرایط مختلف نمود پیدا کرده و می کند.