بازدید از ۳ میلیون نسخه کشف شده آثار سینمایی

به گزارش افکارنیوز، مراسم بازدید از سه میلیون نسخه کشف شده قاچاق آثار سینمایی صبح روز ۱۲ مردادماه با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سعید منتظر المهدی معاون اجتماعی ناجا، مصطفی ابطحی دبیر ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری و جمعی از مدیران و چهره های سینمایی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم بازدید از نسخه قاچاق فیلم های کشف شده که شامل آثاری از سینمای ایران، بین الملل و انیمیشن‌های کودک و نوجوان بود، انجام شد و پس از آن مصطفی ابطحی دبیر ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری در سازمان سینمایی از کشف ۳ میلیون نسخه کشف شده قاچاق آثار سینمایی خبر داد و گفت: کشف ۳ میلیون نسخه قاچاق فیلم های سینمای ایرانی و غیر ایرانی اتفاق خوبی در مسیر کشف آثاری از این دست، است.

انهدام سی دی های غیر مجاز

وی افزود: در کشف آثاری از این دست از ظرفیت صنوف سینمایی و همکاری نیروی انتظامی بهره بردیم که باید از معاونت ناجا و اهالی سینما که در به نتیجه رسیدن این مهم نقش داشتند و در کنار سازمان سینمایی بودند، مراتب تشکر را به جا آورد. در بین آثار کشف شده محصولاتی وجود دارند که یک بار به طور قانونی از سازمان سینمایی مجوز دریافت کرده اند اما این آثار به دفعات کپی غیر مجاز شده و در بسته بندی‌های شبیه به کارهای موجود در بازار ارائه شده‌اند.

دبیر ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری در ادامه صحبت های خود با اشاره به قاچاق آثاری که مجوز سازمان سینمایی را هم داشته اند، گفت: متاسفانه مافیای قدرتمندی در شبکه نمایش خانگی وجود دارد که علاوه بر فیلم های ایرانی، فیلم های خارجی را نیز با مجوز وزارت ارشاد توزیع می کنند. ضمن اینکه طی بررسی های ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری علاوه بر تهران، استان های البرز، مشهد، قم و خراسان بیشترین آمار قاچاق فیلم های خارجی را دارند. بنابراین ۳ میلیون نسخه کشف شده قاچاق آثار سینمایی تنها متعلق به تهران است.

ابطحی در ادامه صحبت های خود متذکر شد: علاوه بر فعالیت های سلبی، ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری برنامه های ایجابی برای آموزش خانواده ها مبنی بر استفاده نکردن از محصولات قاچاق را نیز طراحی کرده است و در این برنامه به خانواده ها می گوییم که خرید کپی آثار به معنای سرقت از حقوق معنوی هنرمند است و با خرید قاچاق آثار، هم به لحاظ اخلاقی و هم از جهت شرعی خود را مدیون هنرمند می کنند و هم محصول بی کیفیت می بینند.

انهدام سی دی های غیر مجاز

وی با اشاره به درآمد حاصل شده از فروش کپی آثار غیر مجاز سمعی و بصری، متذکر شد: فروش نسخه قاچاق آثار سودی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان برای سارقان دارد. از همین رو باید از ظرفیت های مجلس برای تدوین قانون مصوب قاچاق محصولات سینمایی استفاده کرد تا بتوانیم اقتصاد سینمای ایران را با قطع دست قاچاقچیان محصولات رونق بخشیم.

در ادامه این مراسم داریوش فرهنگ بازیگر و کارگردان سینمای ایران نیز به نمایندگی از اهالی سینما درباره قاچاق محصولات سینمایی صحبت کرد.

فرهنگ در ابتدای صحبت های خود با اشاره به ضایع شدن حق معنوی سینماگران با قاچاق فیلم های سینمایی، گفت: آنچه مصطفی ابطحی دبیر ستاد صیانت از آثار سمعی و بصری درباره قاچاق فیلم های سینمایی طرح کرد، آسیب های اقتصادی به سینمای ایران بود اما مسأله قاچاق علاوه بر مشکلات اقتصادی که برای سینما ایجاد می کند، حقوق معنوی هنرمند را هم ضایع می کند.

وی تصریح کرد: قاچاق محصولات سینمایی مانند دزدی از باغ و باغبان است و فرهنگ به مثابه باغی بزرگ است که هنرمندان به عنوان باغبانان این باغ بزرگ فعال هستند و قاچاق محصولات سینمایی به معنای از بین بردن روح معنوی اثر و صاحب اثر است و اساسا نشاط عمومی در جامعه را از بین می برد.

در این مراسم حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، علیرضا رئیسیان، حبیب کاوش، حسین فرحبخش و سید ضیاء هاشمی حضور داشتند.