نسخه دیجیتال «لشکر خوبان» پیشتاز فروش در سوره مهر

به گزارش افکار نیوز،«دا»، «پایی که جا ماند»، «نورالدین پسر ایران» از جمله آثار پرفروش انتشارات سوره مهر در حوزه دیجیتال طی ۸ روز نمایشگاه کتاب تهران هستند.

بر اساس اعلام ابراهیم اسکندری پور مسئول واحد دیجیتال این انتشارات، در کنار آثار پر فروش ذکر شده، امروز «کافه خنده»(اثر طنز) و «این داستان را بخوانید» در حوزه دیجیتال گوی سبقت را ربوده و در کنار «لشکر خوبان» بیشترین فروش را داشته اند و مردم و مخاطبان استقبال فراوان از این آثار دارند.

رهبر معظم انقلاب درباره کتاب «لشکر خوبان» فرموده اند: «این کتاب «لشکرخوبان» پر است از اعجاب و عظمت ناگفته رزمندگان غواص و اطلاعات عملیات جنگ. در ایامی که این کتاب را می خواندم بارها و بارها متاثر شدم.»

رهبر معظم انقلاب در توصیه ای شفاهی، مخاطبان را به خواندن کتاب «لشکر خوبان» از کتاب های انتشارات سوره مهر ترغیب کرده اند. معصومه سپهری بهار ۷۵ بعد از اردوی جنوب، نگارش کتاب را آغاز کرد. کتابی که با همه وجود می خواست آن را کامل و زیبا بنویسد، این را حق شهدا می دانست. از آن جا بود که همراهی اش با راوی خاطرات که هنوز او را ندیده بود، آغاز شد.

ماجرا از اعزام مخفیانه یک نوجوان تبریزی به جبهه آغاز می شود. بعد از حضور در عملیات فتح المبین و مسلم بن عقیل، مهدیقلی رضایی با یک اتفاق ساده وارد واحد اطلاعات لشکر ۳۱ عاشورا می شود.

از اینجاست که پرده از کار نیروهای اطلاعات در بخشی از جنگ کنار می رود و شرحی از شناسایی ها و جزئیات نابی از عملیات های والفجر مقدماتی، بدر، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵، بیت المقدس ۲ و ۳ و مرصاد بر کاغذ می نشیند. کتاب از بیست و هفت فصل تشکیل می شود که به ترتیب زمانی چیده شده اند. روایت از تبریز شروع می شود. قرار است نویسنده، حس و حال و دیده های کسی را به بند کلمات بکشد که ۷۰ ماه در جبهه حضورداشته وجانباز هفتاد درصد است.

نگارش کتاب سال هفتاد و نه تمام شد اما تا رنگ چاپ به خود بگیرد، چهار سال طول کشید. سوره مهر در سال ۸۴ کتاب را چاپ کرد. علیرغم موفقیت کتاب در دهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس(سال ۸۵) و برگزیده شدنش در بخش خاطرات شفاهی تا چاپ دوم چهار سال دیگر طول کشید. در این مدت هم راوی و نویسنده و هم دوستان راوی که کتاب را خوانده و نظرات شان را دریغ نکرده بودند، اصلاحاتی اعمال کرده و کتاب را کامل تر کردند که این نسخه در چاپ چهارم منتشر شد. اما چاپ کتاب آن اتفاق بزرگ زندگی معصومه سپهری نبود.

حتی برگزیده شدن " لشکر خوبان " در جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس(مهر ۸۸) هم آن اتفاق بزرگ نبود. اتفاق بزرگ این بود که نویسنده " لشکر خوبان " قبل از پایان نگارش کتاب به خواستگاری یکی از خوبان لشکر عاشورا پاسخ مثبت داده بود؛ یکی از بسیجیانی که از غواصان کربلای ۴ و ۵ بود و آخرین گام هایش را بر خاک شلمچه گذاشته بود. راوی کتاب می گوید: «خانم سپهری از من مشورت خواست. من سختی زندگی با همرزم قطع نخاعی ام را توضیح دادم. او مدتی بعد گفت جنگ آزمایش شما بود، این هم آزمایش من…» شاید همه اینها و خیلی بیشتر از این ها دست به دست هم داد تا رهبر انقلاب در حاشیه یکی از دیدارهایشان بفرمایند: «این کتاب " لشکرخوبان " پر است از اعجاب و عظمت ناگفته رزمندگان غواص و اطلاعات عملیات جنگ. در ایامی که این کتاب را می خواندم بارها و بارها متاثر شدم.»

مهدیقلی رضایی همچنان آدم رازآمیزی است. از کتابش که پرسیدیم با لحن مردانه بی لرزشی گفت: ما وسیله بودیم. همه این ها کار شهدا بود.