ورود مجدد اسب‌های شبیه سازی شده به مسابقات المپیک

به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، در ژوئيه ۲۰۱۲ فدراسیون بین المللی ورزش سوارکاری ممنوعيت شركت اسبهاي شبيه سازي شده و فرزندان آنها در مسابقات المپيك لغو كرد و اكنون پرورشدهندگان ميتوانند نهايت تلاش خود را در بدلسازي از يك اسب دلخواه براي امتحان فرصت مجدد قهرماني به كار ببرند.

در عین حال رویکرد شبیه سازی به هیچ وجه آسان و کم هزینه نبوده و هیچ تضمینی برای انطباق هوش نمونه شبیه‌سازی شده با حیوان اصلی وجود ندارد.

اولین اسب شبیه‌سازی شده موفق در سال ۲۰۰۳ یک مادیان موسوم به «پرومتئا»(Prometea) بود. امروزه تنها چند صد اسب شبیه‌سازی شده وجود دارند که بیشتر به منظور تولیدمثل و نه رقابت تولید شده‌اند. فرآیند شبیه سازی چند صد هزار دلار هزینه در پی دارد.

در مقایسه استفاده از نطفه یک اسب نر برتر برای لقاح آزمایشگاهی تنها دهها هزار دلار هزینه داشته که می‌تواند جایگزین کم‌هزینه‌ای برای همانندسازی باشد.

مساله مهم این است که بیشتر اسبهای نر شرکت‌کننده در رقابتهای سطح بالا بدون فرزند هستند و برای عملکرد بهتر اخته شده‌اند. یک مادیان نیز در نهایت باروری می‌تواند تا ۱۵ کره به دنیا بیاورد.

به گفته گریم کوک، رئیس دامپزشکی فدراسیون بین‌المللی سوارکاری، رایجترین کاربرد برای اسب‌های همانندسازی شده، تداوم مواد ژنتیکی است. اسب اصلی می‌تواند سفر کرده و رقابت کند در حالی که بدل آن به یک دستگاه تولید کره اسب دائمی تبدیل خواهد شد.

در سال ۲۰۰۷ این فدراسیون شرکت اسب های همانندسازی شده را در مسابقات به دلیل مغایرت با روح ورزش و ناعادلانه بودن آن، ممنوع کرده بود.

این سازمان اکنون در یک بازبینی مجدد مشخص کرد که اسب‌های شبیه‌سازی شده تا ۹۸ درصد به اسب اصلی شباهت دارند. این موضوع از مدتها پیش پذیرفته شده بود که یک موجود شبیه سازی شده در حقیقت یک بدل دقیق نیست اما میزان خطای دو درصدی باعثشد که در نهایت فدراسیون سوارکاری این ممنوعیت را لغو کند.

علاوه بر اين تفاوت ژنتيكي دو درصدي، محيط، تمرينات، تغذيه و ارتباط اسب با سواركار از تاثير قابل توجهي بر اجراي اسب برخوردار است از اين رو ميتوان گفت كه شباهت چنداني بين اين نمونهها وجود نخواهد داشت.