نیمه شعبان و جشنهای سالروز تولد حضرت مهدی(عج)، یکی از مقاطع حساس و شورانگیز تاریخ تشیّع است که هر سال با شکوهتر از سالهای قبل در گوشه و کنار کشور به ویژه اماکن مقدس شیعیان از جمله مسجد جمکران برگزار میشود. امسال هم این جشنهای باشکوه همزمان با سالروز میلاد حضرت قائم(عج) در سراسر کشور از جمله مسجد جمکران برگزار شد. برنامه های نیمه شعبان امسال با شعار «مهدویت، مشارکت و مقاومت» و محوریت مسجد مقدس جمکران در سراسر کشور برگزار شد. البته محور محتوایی برنامه های امسال مسجد مقدس جمکران با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات سرنوشت ساز مجلس شورای اسلامی و همچنین تحولات منطقه، به ویژه مظلومیت مردم غزه، «امید آفرینی، مشارکت حداکثری و دفاع از مردم مظلوم غزه» تعیین و در اولویت برنامهها قرار گرفت.
جشنهای باشکوه مسجد جمکران
مسجد جمکران، از اصلیترین اماکن مقدس در میزبانی از شرکتکنندگان در جشنهای سالروز حضرت مهدی(عج) است که طبق اعلام رسمی استانداری قم در سال گذشته سه میلیون و ۵۰۰ هزار زائر در سه روز جشن نیمه شعبان در مسجد جمکران حضور یافتند و بر اساس برآوردها از حضور زائران در جشنهای نیمه شعبان امسال، بیش از چهار میلیون زائر در این مسجد حضور یافته و به جشنهای سالروز میلاد حضرت مهدی(عج) شکوه مضاعفی دادند. از ویژگیهای مراسم امسال، تدابیر اندیشیده شده برای میزبانی از این حضور گسترده مردمی بود که در این زمینه، حجت الاسلام مهدی حسین آبادی، رئیس قرارگاه نیمه شعبان مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه این مسجد اخیرا به پیشنهاد معاون اجرایی رئیس جمهور به عضویت کارگروه ملی زیارت با تصویب هیات وزیران در آمدهاست، گفت: «این اتفاق کمک زیادی میکند که مسجد جمکران در ایامی چون نیمه شعبان، نهم ربیع الاول و نوروز که شاهد حجم زیادی از زائران است در حوزه زیرساخت های رفاهی، امنیتی، خدماتی و فرهنگی از ظرفیت ملی استفاده کند.»
۵۰۰ مجموعه مردمی از سراسر کشور امسال اعلام آمادگی کرده و با برپایی بیش از ۲ هزار غرفه فرهنگی، خدماتی و تعذیه در مسیر بلوار پیامبر اعظم، رینگ اطراف و پارکینگهای مسجد مقدس جمکران از زائران پذیرایی کردند.
۱۱۹۰ زوج در ایام نیمه شعبان با مشارکت بسیج محلهها در مسحد جمکران جشن ازدواج برگزار کردند.
۷۰ برنامه فرهنگی در مسجد مقدس جمکران برای اعیاد شعبانیه تدارک دیده شده بود که از میلاد امام حسین(ع) آغاز شد و تا سه شنبه هشتم اسفندماه ادامه پیدا خواهد کرد.
۳۰۰۰ بانوی فعال فرهنگی و مهدوی همزمان با جشنهای نیمه شعبان در مسجد جمکران در همایش نرجسانه شرکت کردند.
جشنهای نیمه شعبان در ۶۰۰ نقطه تهران
همزمان با سراسر کشور، محلههای مختلف پایتخت هم در ایام نیمه شعبان میزبان جشن های میلاد حضرت مهدی(عج) بودند. حجتالاسلام روح الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در این خصوص، ابتدا به تاریخچه جشنهای مذهبی در ایران میپردازد و می گوید:« تاریخ جشنهای مذهبی در ایران به سالها قبل از انقلاب اسلامی بر میگردد علی الخصوص جشنهای نیمه شعبان که مورد توجه عموم مردم بوده است. اما برای برپایی جشنهای عظیمی که تاریخ ساز باشند و تفاوت در فضای اجتماعی ایجاد کنند، و همچنین افکار مختلف بتوانند نقش آفرینی کرده و این جشنها ملی نیز باشد نیازمند طرح و برنامه ریزی متفاوت بودیم. در جهان فستیوالهای مختلف با هزینههای گزاف توسط شهرداریها و دولتها برگزار میشود.» وی می افزاید:«جشن محلهها که همان هویت محلی را مورد توجه قرار میدهد حول محور مکان مذهبی، ورزشگاه، خانه شهید، مزار شهدای گمنام، مسجد محل و… برگزار میشود. این امر از چند سال گذشته با همکاری جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، شهرداری و مجموعههای مختلف از بسیج و سپاه، هیأتها و شوراهای محلهها برپا میشد. امسال هم بالای ۶۰۰ نقطه در تهران به صورت مشخص با برنامه ریزی های مدون به برگزاری جشنهای نیمه شعبان پرداختند.
برپایی پویش«او خواهد آمد» (خاطره، دلنوشته، داستان کوتاه، طرح، نقاشی، مستند، نماهنگ و شعار با محوریت ظهور آخرین منجی به آدرس ccoip.ir به همراه جوایز نفیس و ارزنده) به ویژه در مدارس و در میان دانشآموزان، از برنامه های قابل توجه جشنهای نیمه شعبان امسال بود.
برپایی مراسم راهپیمایی و گردهمایی با عنوانآماده باش بزرگ مردمی لشکریان صاحب الزمان(عج) جهت مبارزه با استکبار جهانی و حمایت از مردم مظلوم غزه در روز چهاردهم شعبان از ساعت ۱۴:۰۰ از عمود ۱۴ بلوار پیامبر اعظم قم به سمت مسجد مقدس جمکران با همکاری کلیه اعضای ستاد اعیاد شعبانیه، از شاخصترین برنامه های جشن های نیمه شعبان امسال که مورد توجه زائران قرار گرفت.