زمان پخش سریال سنجرخان به کارگردانی محمدحسین لطیفی از ۲۴ بهمن ماه از شبکه یک سیما است. «سنجرخان» به نویسندگی زندهیاد ضیاءالدین دری داستان یکی از قهرمانان کُرد است. اولین استارت تولید این سریال تاریخی در سال ۹۹ زده شد و پس از گذشت سالها اکنون زمان پخشش مشخص شده است.
بازیگران سنجرخان
فرشید گویلی بازیگر محلی کُردزبان نقش اصلی آن را ایفا میکند. محمود پاکنیت ، احمد نجفی، جلیل فرجاد، پیام دهکردی و علی اسیوند از دیگر بازیگران این سریال تاریخی هستند.
مزیسین و تیتراژ سنجرخان
بابک زرین، موزیسین هم در شرایطی به عنوان آهنگساز سریال «سنجرخان» معرفی شد که محمدرضا منصوری تیتراژ این سریال را میخواند. موسیقی متن و تیتراژ این سریال در فضای ارکسترال تولید شده است و محمدرضا یار نیز ترانه تیتراژ این اثر را سروده است.
فیلم سنجرخان چند قسمت است؟
سریال سنجرخان در ۲۶ قسمت تهیه و تولید شده است.
سریال سنجرخان چه روزهایی پخش میشود؟
هر شب ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش میشود. اگر موفقبه تماشای سریال محبوب ایرانی سنجرخان نشدید، روز بعد ساعت ۱۵:۰۰ میتوانید بازپخش این مجموعه را مشاهده کنید.
سنجرخان وزیری از کردستان تا تمام ایران
مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان از این استان به عنوان سرزمین مجاهدتهای خاموش نام برد و افزود: این جمله نه تنها برای عصر حاضر به کار میرود، بلکه قدمتی به تاریخ جغرافیای پر آشوب کردستان و دیار مردم با فرهنگ و مدافعان حرمت و مرزنشینان با اصالت این دیار دارد. جعفر عبدالملکی با بیان اینکه کردستان هیچگاه تاریخ نیاکان خود را به فراموشی نخواهد سپرد، گفت: مردم کرد همواره در برابر نیاکان خود سر تعظیم فرود میآورند.
وی با تأکید بر اینکه تاریخ برای تاریخ سازان سکوت نکرده است، افزود: برخی وامدار تاریخ، برخی مهمان آن و برخی هم تاریخ ساز هستند. عبدالملکی، سنجرخان را مردی سختکوش دانست که برای کرامت مام میهن ایستادگی کرد و امروز رسالتی بر دوش فرزندانش قرار گرفته تا احیاگر نام و یاد این سردار دلیر باشند.
مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان، با بیان اینکه تاریخ کردستان آکنده از زنان و مردانی است که در اذهان به بزرگی حکاکی شده است، یادآور شد: امیر نظام گروسی و مستوره اردلان از جمله مفاخری هستند که در تلاش هستیم تا آن را معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه مقاومت و دفاع کار همیشگی کردستانیها بوده است، اظهار داشت: در طول هشت سال دفاع مقدس سنجرخانهایی از دل وطن پرستان کردستانی بیرون آمد و در جهان جاودانه شد. عبدالملکی تأکید کرد: امروز تاریخ کردستان برای قرنها روایت دارد و جانبازیهایی در این استان صورت گرفته که هر کدام در جای خود، فداکاریهایی هموزن مجاهدتهای سنجرخان را دارد.
وی رسالت صدا و سیمای مرکز کردستان در قبال فرهنگ این مرز و بوم را ویژه دانست که باید با شیوههای متفاوت رسانهای در خدمت مردم باشد و در دفاع از ارزشها و انقلاب اسلامی از هر آنچه که در توان دارد برای ارتقای فرهنگ ایرانی استفاده کند.
بیوگرافی بازیگران سریال سنجرخان
در ادامه با برخی از بازیگران سریال سنجر خان آشنا میشوید.
تارا قبادی در نقش زن دوم سنجرخان
تارا قبادی، بازیگر جوان و خوش آتیه، در تاریخ ۱۵ دی سال ۱۳۸۰ در کرمانشاه بهدنیا آمده است و همراه خانوادهاش در همین شهر زندگی میکند. او در هنرستان هنرهای زیبای سنندج بهعنوان هنرجوی رشته بازیگری تئاتر درس میخواند و شاگرد فرشید گویلی، یکی از کارگردانان و فیلمسازان برجسته کردستان است.
قبادی در سال ۱۳۹۵، با حضور در گروه نمایش “سنکوب” توسط خانم شیما پروهان بهصورت جدی وارد عرصه بازیگری شد و برای اولینبار در نمایشی بهنام “کوتارد” نقشی ایفا کرد.
شیما ملایی در نقش زن سنجرخان
بازی در سریال سنجرخان اولین حضور شیما ملایی در تلویزیون ملی است. او در نقش فیروزه یک زن کرد بهایفای نقش پرداخته است که درمواقع سخت و دشوار شانهبهشانه همسرش قرار داد. در ادامه میتوانید نظر این بازیگر را درباره کارکترش در این مجموعه مطالعه کنید.
شیما ملایی در اینباره توضیح میدهد:
فیروزه یک شیرزن کرد واقعی را نمایش میدهد. او یک زن صبور، مهربان و شجاع است که همیشه همراه سنجرخان بوده و در طول این همراهی، یک رابطه عاشقانه نیز در داستان به چشم میخورد.
فرشید گویلی در نقش سنجرخان وزیری
فرشید گویلی، یکی از بازیگران شناختهشده استان کردستان، نقش سنجرخان را در این سریال ایفا میکند. او یک هنرمند از تبار سنندج است و در سال ۱۳۵۴ متولد شده است. فرشید گویلی سالها در صحنه تئاتر، سینما و تلویزیون فعالیت داشته و تجربههای متنوعی در این زمینهها بهدست آورده است.
محمود پاکنیت در نقش حاکم سنندج شریفالدوله
محمود پاکنیت، یکی از بازیگران شیرازی سینما و تلویزیون، در تاریخ دهم دی ماه سال ۱۳۳۱ در شهر کازرون بهدنیا آمد. او ابتدا با تئاتر آشنا شد و از سال ۱۳۴۸ کار خود را در این زمینه شروع کرد. در سال ۱۳۵۲، وی به استخدام اداره کل فرهنگ و هنر درآمد.
چند سال بعد، در سال ۱۳۶۷، محمود پاکنیت وارد عرصه سینما و تلویزیون شد و رتبه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بهدست آورد. او که بهعنوان یکی از بهترین بازیگران مرد ایرانی شناخته میشود، با سریال “روزی روزگاری” در نقش حسام بیگ و با اصطلاح معروف “التماس نکن” مشهور شد. پاکنیت همچنین با شخصیت جدی و با ابهت خود در در نقش ارباب عزت سالاری در سریال “پس از باران” در خاطر مخاطبان قدیمی ماندگار شد.
احمد نجفی در نقش فرمانده قوای روس
در سریال سنجرخان، احمد نجفی در نقش فرمانده قوای روس به ایفای نقش میپردازد. نجفی، مجری و بازیگر برجسته کشورمان، در سال ۱۳۲۷ در شهر خرمشهر به دنیا آمد. او بهعنوان یکی از بازیگران برجسته کشورمان شناخته میشود و در کنار بازیگری، به حرفه مجریگری هم پرداخته است. او مدت زمان زیادی، مجری برنامه “صندلی داغ” شبکه دوم سیما بود. وی چهرهای جذاب و صدایی گرم دارد.
فعالیت احمد نجفی در صنعت سینما با دستیار کارگردانی و همکاری در تدارکات و دکور فیلم “غزل” به کارگردانی مسعود کیمیائی در سال ۱۳۵۵ آغاز شد. همچنین او با بازی در این فیلم سینمایی ایرانی وارد عرصه سینما شد.
در ابتدای فعالیتش، بازی او در فیلم “دندان مار” به موفقیت چندانی نرسید و بسیاری از منتقدان بازی او را یکی از ضعفهای فیلم تلقی کردند. همچنین، او در سال ۱۹۷۶ شرکت پخش فیلمی را در آمریکا تأسیس کرد.
جلیل فرجاد در نقش آیتالله شریعتمدار (یکی از روحانیون سنی منطقه)
جلیل فرجاد، یکی از بازیگران پرسابقه سینما و تلویزیون، در تاریخ ۱۸ اسفند سال ۱۳۳۰ در شهر مرند، یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی، به دنیا آمد. در شش سالگی بهدلیل مهاجرت خواهر و برادرش، به تهران نقل مکان کرد.
جلیل فرجاد در سال ۱۳۶۱ با بازی در فیلم “بازداشتگاه” به کارگردانی کوپال مشکوت، که موضوع آن مربوطبه دفاع مقدس بود، به صحنه سینما وارد شد و نقش یک رزمنده نابینا را در آن فیلم بازی کرد.
اولین فیلمی که جلیل فرجاد نقش اصلی را در آن ایفا کرد، فیلم “توهم” به کارگردانی سعید حاجی میری بود که توسط کمال تبریزی فیلمبرداری شد.
پیام دهکردی در نقش خلیلخان برادر سنجرخان
پیام دهکردی ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۱، فارغالتحصیل رشته تئاتر در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران است. قبلاز این، در رشته ادبیات دراماتیک (نمایشی) از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مدرک کارشناسی را دریافت کرده بود.
پیام دهکردی در زمان تحصیل، کلاسهای آموزش بازیگری را تحت نظارت استاد حمید سمندریان گذرانده و فعالیت هنری خود را با تئاتر آغاز کرده است. تجربه بازیگری در تلویزیون را با سریال “باغ بلور” به کارگردانی رامبد جوان آغاز کرد. همچنین، فیلم “یک تکه نان” به کارگردانی کمال تبریزی، یکی از بهترین کارگردانان ایران، اولین تجربه سینمایی پیام دهکردی بود.
علی اوسیوند در نقش پیشکار حاکم سنندج (آصف دیوان)
علی اوسیوند، بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون، در تاریخ ۱ آذر ۱۳۳۶ در شهر مسجد سلیمان بهدنیا آمد. او دارای مدرک فوق لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشکده تربیت مدرس تهران است.
علی اوسیوند، علاوهبر مدرک لیسانس بازیگری، فوقلیسانس کارگردانی تئاتر را نیز از دانشکده تربیت مدرس دریافت کرده است. او فعالیت هنری خود را با دستیار تهیه و دستیار کارگردان در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد و با بازی در فیلم “بازداشتگاه” در سال ۱۳۶۲ به بازیگری پرداخت.
در سال ۱۳۷۸، علی اوسیوند با حمیرا ریاضی ازدواج کردند و حاصل این ازدواج یک دختر به نام یاسمین است. این زوج، یکی از زوجهای هنری و بیحاشیه کشورمان هستند.
فاطمه شکری در نقش ندیمه زن سنجرخان
فاطمه شکری، بازیگر توانای سینما و تلویزیون ایران، در تاریخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۳۷ در شهر ارومیه به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در ارومیه به پایان رساند و مدرک دیپلم خود را دریافت کرد.
فاطمه شکری با بازی در تئاتر قبل از انقلاب، فعالیت خود در عرصه بازیگری را آغاز کرد و درحالحاضر بیشتر در تلویزیون و گاهی در فیلمهای مختلف به ایفای نقش میپردازد.
او برای اولینبار در سال ۱۳۴۲ وقتی ۵ساله بود وارد عرصه تئاتر شد و تا سال ۱۳۵۵ در سن ۱۸سالگی، بهطور مداوم در تئاتر بازی کرد؛ اما به دلایل شغلی و محدودیتهایی که ناشی از آن بود، از هنر فاصله گرفت و بعد از انقلاب مجدد فعالیت خود را آغاز کرد.
حمیدرضا نعیمی در نقش رضا خان
حمیدرضا نعیمی، نویسنده، کارگردان و بازیگر، در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۳۵۳، در شهر سرپل ذهاب به دنیا آمد. او در شهرستان اسلامآباد غرب با تئاتر دانشآموزی در دوران جنگ، به هنر پا گذاشت. پساز حمله عراق به ایران و تصرف شهرهای مرزی، او به همراه خانواده به شهرستان اسلامآباد غرب مهاجرت کرد و در آنجا سکونت یافت.
از سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۹، او با گروههای نمایشی مختلف، بهویژه دانشآموزی، در تئاتر و بازیگری فعالیت کرد. شایان ذکر است که حمیدرضا نعیمی مدرک کارشناسی نمایش با گرایش بازیگری و کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشکدهٔ هنر و معماری را دریافت کرده است.
همچنین، در سال ۱۴۰۰، موفقبه دریافت نشان درجه یک هنری (معادل دکتری) شد. از آثار مهم نعیمی در زمینه کارگردانی میتوان به نمایشهای “روزنه”، “وعدهگاه نهنگها”، “زمانی برای زندگی” و “دختری با شنل ارغوانی” اشاره کرد.
قطبالدین صادقی در نقش سردار رشید
قطبالدین صادقی در نقش سردار رشید، فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس و بازیگر سینما و تلویزیون است که در تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۳۳۱ در سنندج بهدنیا آمد. وی در سال ۱۳۵۴ مدرک کارشناسی خود را در رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد.
سپس دوره کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۷ و دکترا در زمینه مطالعات هنرهای نمایشی در سال ۱۳۶۴ در دانشگاه سوربن در فرانسه بهپایان رساند. پساز اتمام تحصیلات، علاوهبر تدریس در دانشگاههای مختلف، به فعالیتهای هنری، ادبی و نگارش نمایشنامه و اجرای تئاتر نیز میپردازد.
سایر بازیگران سریال سنجرخان
در سریال سنجرخان علاوهبر بازیگران نقش اصلی، بازیگران دیگری هم مانند حسن ترقی، شیما ملایی و سودا قنبری به ایفای نقش پرداختهاند و بازی منحصربهفرد خود در پیشبرد بهتر داستان کمک کردهاند.
- حسن ترقی در نقش فیضالله خان
- لیلی سعیدی در نقش زن خلیلخان
- سودا قنبری در نقش زن برادر سنجرخان
- زاهد زندی در نقش برادر دیگر سنجرخان
- تارا قبادی در نقش زن دوم سنجرخان