رامین عباسیزاده طراح و تهیهکننده سریال رحیل با تجربه فراوان در تولید سریالهای مختلف اخیرا دو فصل از سریال تاریخی حادثهای رحیل را روی آنتن داشت که با وجود تغییرات پیاپی زمان پخش آن، توانست مورد توجه مخاطبانی قرار گیرد که مخاطبان هم سبک داستانگویی تاریخی اثر و هم عاشقانه زیبا و توام با عرفان سریال را دوست داشتند. با رامین عباسیزاده درباره فراز و فرودهای تولید رحیل گفتوگو داشتیم که در ادامه میخوانید:
درباره چشم اندازتان از تولید دو فصل سریال رحیل بفرمایید؟
عباسیزاده: فصل اول به اندازه خود دیده شد و چون اعتقاد دارم که فصل دوم هر سریالی باید بهتر از فصل اول باشد برای همین تلاشمان این بود تا کیفیت بصری و جذابیت داستانی را بیشتر کنیم. قصد داشتم ضمن حفظ مخاطبان فصل اول، بینندگان بیشتری را پای سریال بنشانیم که نسبتا موفق بودم و در عین حال فراوان بازخورد هم گرفتیم که چراغ راه آینده است.
چه چالشهایی در تولید این سریال داشتید؟
عباسیزاده: از آنجا که همیشه هدف من تولید کار حرفهای و با کیفیت است، مطمئنا کار سختتر میشود وقتی به فصل دوم میرسد. اگر نسبت به کار حساسیت نداشتم بی شک کار برایم آسانتر بود، اما دغدغه تولید اثر خوب همیشه مرا دچار چالش میکند. جدا از حساسیت شخصی خودم، محدودیتهای مختلف به خصوص در زمینه تولید تاریخی بسیار چالش برانگیز بود، ولی با وجود محدودیتها میخواستم سریالی بسازم که هم استاندارد باشد و هم به دغدغههای خودم پاسخ دهم.
واکنشهای مخاطبان چگونه است؟ بیشتر چه سوالاتی از شما میپرسند؟
عباسیزاده: مخاطبان با توجه به ترکیب بازیگران فکر میکردند برای ساخت سریال با این کیفیت بودجه سنگینی در اختیار داشتیم، اما این گونه نبود. وقتی حقیقت را به کسانی که پیگیر این قضیه بودند گفتیم، برایشان قابل باور نبود که با بودجههای معمول، توانسته ایم سریالی بسازیم که هم غنای تصویری داشته باشد و هم پرکشش باشد. همچنین درباره شخصیتهای اصلان و محا نیز زیاد سوال میشد، برایشان روبرو شدن با چنین شخصیتهایی تازگی داشت، چون در فیلمها و سریالهای دیگر مانند آنها را ندیده بودند. هم داستان و هم شخصیتهای سریال برای مخاطبان جذاب بود، به خصوص که تیم بازیگری، چه باتجربهها و چه جوانها نقشها را به خوبی و باورپذیر اجرا کرده بودند و از بزرگان بازیگری تا جوانترها مورد اقبال بودند.
فصل سوم سریال رحیل تولید خواهد شد؟ به خصوص که با پایان سریال و گریز اصلان و محا، حالا مخاطبان میخواهند ادامه داستان را بدانند؟
عباسیزاده: علاقهمندان زیادی درخواست داشته اند تا فصل سوم آن هم تولید شود، اما، چون دوست دارم آثارم همیشه تاثیرگذار باشد، با وجود اصرارها فعلا قصد ادامه آن را ندارم، مگر اینکه به این باور برسم که فصل سوم از دو فصل قبلی بهتر شود که آن هم نیاز دارد به یک کار پژوهشی قوی و درام پردازی کاملا متفاوت.
موضوع سریال رحیل چقدر میتواند برای مخاطبان تاثیرگذار باشد؟
روایت یک برهه تاریخی در قالب جذاب و با روایتی روان اثربخش بوده است، همچنین خلق شخصیتهای جذاب تاریخی، روی مخاطبان تاثیر زیادی گذاشته است، حتی بعضی از وقایع تاریخی موجود در این سریال برای شان جذاب بوده و بارها به دنبال این بوده اند که معادل واقعی کاراکترها را پیدا کنند.
حرف آخر؟
عباسیزاده: همانطور که گفتم، دغدغه من و کل گروه این بود که کاری حرفهای و مخاطب پسند را تولید کنیم و روی آنتن بفرستیم. روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم، محدودیتهای اقتصادی و گرفتاریهای فقدان نگاه صنعتی در تولید سریال و نبود شهرکهای سینمایی که از رئال تا دیجیتال را بتوان ضبط کرد، بسیار اذیتمان کرد، اما با همت همکاران همدل، کار به سرانجام رسید و رضایت نسبی مخاطبان روح ما را نوازش داد و خستگی را از تنمان بیرون کرد.