محیا دهقانی بازیگر جوان و آتیهداری است که اینروزها به چهرهای شناخته شده در عرصه بازیگری تبدیل شده، اگرچه حضور او در آثاری چون «ماجرای نیمروز» و «شیار 143» پررنگ نبوده است اما همکاری او با کارگردانهای شناخته شدهای چون محمدحسین مهدویان و نرگس آبیار توانسته در طول مسیری کاری حرفهایش تاثیرگذار باشد. او پس از نقشآفرینی در فصل دوم سریال نجلا به چهرهای محبوب تبدیل شد.
محیا دهقانی در ابتدای گفتوگو با اشاره به این نکته که در فصل دوم سریال «نجلا» جایگزین سارا رسولزاده شد و در این پروژه ایفای نقش کرد، گفت: در کشور ما جایگزین شدن در نقشی که قبلا بازیگر دیگری حضور داشته کمی سخت و ریسک بزرگی برای هنرمند است، اما نباید ذات هنر را متعلق به فرد دانست، من به عنوان یک بازیگر این موضوع را پذیرفتهام و سعی کردهام تا در این سلسه مراتبی که در مسیر حرفهای خود طی میکنم، یکسری مسائل را برای خودم حل کنم. این نقش را پذیرفتم و توسط خیرالله تقیانیپور، کارگردان حرفهایو با تجربه به این پروژه اضافه شدم و با تیم خوب تولید سعید سعدی همکاری کردم.
وی افزود: بازی در سریال «نجلا» را دوست داشتم چرا که از نظر من نجلا یک عاشقانهای بود که در دل تلخی و زشتی جنگ مثل یک گل نیلوفر در مرداب رویید.
دهقانی با بیان این مطلب که من عاشق حرفه بازیگری است، بیان کرد: دلبسته به ژانر خاصی نیستم و دوست دارم در تمام ژانرها تجربه بازی داشته باشم. برای من تنها کاراکتر است که اهمیت دارد، اینکه کاراکتر برای مخاطب حرف داشته باشد و کاراکتری نباشد که مخاطب را بی ارزش کند. این مسئله که نقشی که میخواهم بازی کنم آوردهای برای مخاطب داشته باشد و ارزش زمانی که برای تماشای آن نقش صرف میکند را داشته باشد. به نظر من اینکه زمانی از مخاطب گرفته میشود برای تماشای اثری و برای او آوردهای نداشته باشد و صرف پر کردن وقت او باشد مصداق حقالناس است.
بازیگر سریال «نجلا2» افزود: در جامعهای زندگی میکنیم که عشقهایی اسطورهای و نابی که در گذشته وجود داشته دیگر تمام شده، در اصل این ماجرا مثل ادبیات کهنی است که از آن فاصله گرفته ایم. عشقی که در سریال نجلا نمایش داده میشد یک عشق پاک بود و کاراکتر نجلا که نماد یک زن قوی در دل سختی ها بود و میتواند الگویی برای نسل جدید باشد تا در مسیر زندگی خود قدم درستی بردارند و تجربههای اشتباه را تکرار نکند. نجلا مجموعه ای است که میتواند ادامهدار باشد، اما ادامه داشتن آن به سازنده کار بستگی دارد.
دهقانی ادامه داد: همچنان وقتی مردم من را در خیابان میبینند در باره سریال «نجلا» از من سوال میکنند و منتظر ساخت فصل سوم این مجموعه هستند. اگر روزی فصل سوم این مجموعه ساخته شود قطعا در این مجموعه با عشق حضور پیدا میکنم.
چهرهها نباید تلویزیون را فراموش کنند
او با اشاره به این مطلب که در دهههای گذشته رسانهای بجز سینما و تلویزیون وجود نداشته، گفت: این حرف درستی نیست که بگوییم مخاطب تلویزیون ریزش کرده، مخاطب در گذشته با انتخاب محدودی روبرو بوده و مثل امروز انواع و اقسام تکنولوژی و بسترهای مختلف برای سرگرمی در اختیارش نبوده است. امروزه مخاطب انتخابهای زیادی دارد که مخاطبین در بسترهای مختلف تکثیر میشوند. یکی نمایش خانگی و دیگری سینما و شخصی نیز تلویزیون را انتخاب میکند. اما نباید فراموش کرد قاب تلویزیون یک رسانهای است که در ما ریشه دوانده است. اکثر سوپر استارهای امروزی از تلویزیون رشد کردهاند، بنظرم هنرمندان نباید زمینی که در آن رشد کردهاند را رها کنند و به آسمان بچسبند چون از این زمین بالا آمدهاند.
دهقانی در ادامه بیان کرد: هنرمند نمیتواند فقط یه بستر را برای هنرنمایی انتخاب کند چرا که بازیگر باید صحنههای مختلفی مثل صحنه تئاتر، سینما، نمایش خانگی و تلویزیون را برای نقشآفرینی انتخاب کند و برایش فرقی نداشته باشد در کجا و کدام قاب ایفای نقش میکند، بلکه تنها محتوا باید برای او مهم و دارای اهمیت باشد.
او در ادامه اظهار داشت: اولین تجربه بازیگریام درفیلم سینمایی «شیار 143» بود، اگرچه نقش کوتاهی داشتم اما یادگاری قشنگی برای من بود. «ماجرای نیمروز1»را نیز به طور عجیبی دوست دارم، نه تنها نقش خودم بلکه کل فیلم برایم جذاب است. در آثار زیادی نقشآفرینی کردم که خیلی از آنها هنوز یا در صف اکران است و یا پخش نشده است، از میان همه اینها نقش نجلا برایم ویژه و جذاب بود.
این بازیگر سینما و تلویزوین در خاتمه با اشاره به جدیدترین تجربه بازیگریاش در فصل دوم سریال «مستوران» گفت: به تازگی سریال نقش ماهمنیر در سریال «مستوران2» را بازی کردهام که نه تنها برای خود بلکه اطمینان دارم برای بیننده هم جذاب و دوست داشتنی خواهد شد. جزئیاتی از این مجموعه نمیگویم تا ذهنیتی برای مخاطب درست نکنم، اما پس از آغاز پخش سریال درباره نقشم در این مجموعه صحبت خواهم کرد.