فرهاد قائمیان بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در حاشیه بازدید از جشنواره هنرهای دست ساز که با حضور افراد دارای معلولیت در حال برگزاری است ضمن قدردانی از برگزاری چنین رویدادهایی که در راستای شناساندن توانمندیهای این افراد برگزار میشود، بر ضرورت حمایت مستمر و همه جانبه از این افراد در عرصههای مختلف هنری، سینمایی، علمی، ورزشی، آموزشی و پژوهشی تاکید کرد و گفت: این حمایتها میتواند با مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی و توجه به حقوق این افراد به بهبود شرایط زندگی آنها کمک قابل توجهی کند.
وی افزود: برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند به تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولیت و پذیرش و احترام به حقوق این افراد کمک کند و فرصتی برای معرفی آثار هنری و ایجاد انگیزه برای ادامه فعالیتهای این افراد باشد. ایجاد فضاهایی مناسب برای فعالیت افراد دارای معلولیت و فراهم کردن امکانات معرفی آثار و بسترسازی جهت کارآفرینی و کسب درآمد از بهترین و مؤثرترین راهکارها در ایجاد استقلال و اشتغال و تقویت بنیاد خانواده و جامعه در رسیدن به توسعه پایدار است.
قائمیان با ذکر اهمیت توجه به رعایت کرامت افرادی که به نوعی درگیر محدودیتهای ناشی از معلولیت هستند، اظهار کرد: کاربرد عبارت «افراد دارای معلولیت» پذیرش احترام به فردیت آنها است که با حمایت از این افراد میتوان به رشد و شکوفایی ظرفیتها و توانمندیهای آنها کمک کرد. باید توجه شود، احترام به عزت نفس و کرامت این افراد فقط با بسترسازی در راستای استقلال آنها امکانپذیر است.
این بازیگر سینما و تلویزیون با بیان اینکه هنر نویسندگی، فیلمنامهنویسی، تدوین، دوبله و بازیگری نیز از عرصههایی هستند که جامعه هنری میتواند در آنها از استعدادها و قابلیتهای منحصر به فرد افراد دارای معلولیت بهره مند شود، تاکید کرد: بسترسازی برای همه افراد این حوزه با معلولیتها و توانمندیهای متفاوت، فرصتسازی برای رشد همه جانبه افراد، خانوادهها و جامعه است تا ضمن مشارکت آنها در فعالیتهای مختلف، به افزایش سلامت و کارآمدی معلولان و ارتقای سلامت و توسعه جامعه منجر شود.
قائمیان از تجربه خود به عنوان عضو شورای سیاستگذاری پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه «پرواز» گفت و در این باره توضیح داد: جشنواره «پرواز» یکی از منحصر به فردترین رویدادهای جهانی است که با بهره مندی از ظرفیتهای گسترده و اثرگذاری ماندگار فیلم و سینما به فرهنگ سازی در بیان مسائل و مشکلات و توانمندیهای افراد دارای معلولیت میپردازد.
وی ارسال حجم زیادی از آثار و مشارکت گسترده فیلمسازان و فیلمنامهنویسان در این رویداد را حاکی از اهمیت پرداختن به مسائل این حوزه و ناشی از موفق بودن جشنواره «پرواز» در افزایش آگاهی جامعه و ترغیب فیلمسازان به ساخت اثر در حوزه معلولیت دانست.
وی با اشاره به نقش تأثیرگذار جشنوارهها در فرهنگسازی تاکید کرد: جشنواره فیلم «پرواز» به عنوان یک رویداد فرهنگی میتواند به ایجاد فضایی برای گفتوگو و تبادل نظر در مسائل مختلف جامعه و افزایش اطلاعات منجر شود و با ترویج ارزشها به مردم کمک کند تا رفتار خود را با توجه به این ارزشهای اخلاقی و رفتاری با معلولان همسو کنند. این جشنواره قابلیت ارائه ایدههای متنوع و متعدد در زمینه معلولیت برای فیلمنامه نویسان و فیلمسازان را دارد و حتی در سالهای اخیر با معرفی بازیگران دارای معلولیت به عرصه فیلم و سینما نقش مهمی در ایجاد بسترهای مناسب جهت شکوفایی استعدادهای این افراد ایفا کرده است.
این هنرمند با قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره فیلم «پرواز» و جشنواره «همام» برای ارائه و نمایش توانمندیهای افراد دارای معلولیت از تمامی مسئولان و دست اندرکاران خواست با حمایت بیش از پیش از چنین رویدادهایی، موجب دلگرمی فعالان این حوزه و افزایش انگیزه برای برگزار کنندگان این رویدادها شوند.