قرنها از زمانی که شهرزاد قصهگو برای نجات خود از مرگ، برای پادشاه قصه میگفت گذشته است. قصه خرگوش شجاع و سلطان جنگل را هم بارها و بارها خوانده و شنیدهایم. اما شاید بتوان در دنیای امروز هم شهرزادقصهگو و داستانهایش را پیدا کرد. تعجب نکنید اگر امروز به جای شهرزاد، خانم خرگوشه قصهگو باشد و به جای پادشاه، شیر، سلطان پیر جنگل! چون در دنیای داستانهای فانتزی همه چیز امکانپذیر است.
کتاب «خوراک خرگوش با سس هزار و یک شب برای شیر زیرشلواری پوش» با این اسم عجیب و غریب و طولانی، داستان این خرگوش را برای ما روایت میکند.
خانم خرگوشه معلم مدرسهای در جنگلستون است و قرار است یک روز برای دانشآموزانش برنامهی قصهگویی برگزار کند. اما او از صبح ناپدید شده و همه نگرانش هستند. شیر پیری که سلطان بازنشستهی جنگل است، خانم خرگوشه را شکار کرده و او را به خانه برده تا در یک دیگ سیاه بپزد و نوش جان کند. قرار است خرگوش زرنگ، به شیوهی شهرزاد قصهگو با تعریف کردن قصه برای سلطان جنگل، جان خود را از مرگ نجات دهد.
کتابی به روش داستان در داستان
این کتاب به شیوۀ داستان در داستان نوشته شده است و 17 داستان کوتاه دارد که در دل داستان اصلی قرار دارند.نویسنده با تسلط بر ادبیات کلاسیک و با استفاده از ساختار قصههای هزار و یک شب، داستانی جذاب و امروزی خلق کرده است.
مضمون و محتوای قصههای خانم خرگوشه دربارۀ این است که فناوریهای جدید، جای ارتباط واقعی بین حیوانات را گرفته است و آنها با پناه بردن به گوشیهای تلفن همراه و وقتگذرانی در شبکههای اجتماعی، از حال و روز حقیقی همدیگر بیخبر هستند. در واقع این داستانها روایتی تازه از زندگی مدرن حیوانات است که شباهت زیادی به زندگی انسانها در عصر حاضر دارد.
اهمیت کار نویسنده، توجه او به آسیبها و مشکلات زندگی نوجوانان امروز در قالب روایتی خلاقانه است. او در این کتاب در خصوص اهمیت روابط واقعی، دوستانه و صمیمانۀ انسانها آموزشهایی به شیوهی غیرمستقیم به مخاطب ارائه میدهد. همچنین آگاهیبخشی به نوجوانان در خصوص آسیبهای فضای مجازی، از نقاط قوت و ارزشمند این کتاب است.
قلم شیرین نویسنده و بهرهگیری از چاشنی طنز و فکاهی، مخاطب را به دنبال خود میکشاند. علاوه بر این،تصاویر کتاب پا به پای طنز نویسنده پیش میآید و تصویرگر توانسته است با طراحی کاریکاتورگونه، با حوادث و ماجراهای داستان و لحن نویسنده همراهی کند.
درباره نویسنده
«فرهاد حسن زاده» نویسندۀ نام آشنا و مطرح حوزه کودک و نوجوان، مولف این کتاب است که پیش از این رمانهای ارزشمند دیگری مانند «هستی» و «زیبا صدایم کن» را برای نوجوانان تألیف و منتشر کرده است. آثاری که با استقبال بینظیری رو به رو شده و جوایز متعددی را دریافت کرده است.
حسن زاده همچنین نامزد نهایی جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن در سال 2020 و چندین دوره نیز نامزد دریافت جایزه جهانی آسترید لیندگرن بوده است.
کتاب «خوراک خرگوش با سس هزار و یک شب برای شیر زیرشلواری پوش»با تصویرگری «فریناز سلیمانی»و با قیمت ١٧٩ هزار تومان برای مخاطبان10 سال به بالا از سوی انتشارات هوپا روانهی بازار شده است.
بخشی از این کتاب را بخوانیم:
کتابفروش گفت: «این کتاب ربطی به هزار و یک شب ندارد ولی تو را به یاد شهرزاد قصهگو و قصههایش میاندازد. من که خیلی خوشم آمد.» مشتری گفت: «میشود بگویید چرا خوشتان آمده؟»
کتابفروش به افقهای دور خیره شد و گفت: «چون قصه در قصه است. چون هر قصهاش مثل یک نان خامهای تازه و شیرین تا مدتها تو را با خودش درگیر میکند. چون با قصههایش هم میخندی و هم به فکر فرو میروی و میگویی عجب! چون نویسندهاش با زمین و زمان شوخی کرده و همه را به چالش کشیده. خلاصه اینکه مدیونی اگر بخری و بخوانی و نگویی عجب!»
مشتری گفت: «عجب!»