تعطیلی ۵۰درصد شبکه‌های رایانه‌ای تا ۲۰۱۷

به گزارش افکار نیوز،فارس به نقل از سکبی، تحقیقات Dimension Data نشان می دهد که تحولات دنیای فناوری اطلاعات باعث خواهد شد تا این شبکه ها از نظر کارکرد و ساختار به شدت کهنه و عقب مانده به نظر برسند و استفاده از آنها در آینده نزدیک منسوخ شود.

بر اساس گزارش Dimension Data با توجه به اینکه بسیاری از موسسات تجاری وحرفه ای برای انجام کارهای خود به استفاده از گوشی های هوشمند، تبلت ها و دیگر وسایل الکترونیک قابل حمل روی آورده اند و کارکنان آنها محدود به ساختمان محل کارشان نیستند می توان نتیجه گرفت که شبکه های رایانه ای با ساختار فعلی جای خود را به شبکه های بی سیم با امکانات گسترده تر خواهند داد.

استفاده گسترده از خدمات ویدیویی، سرویس های بصری سازی اطلاعات و افزایش سریع ظرفیت این شبکه های سیار تحول دیگری است که ۴۵ درصد از شبکه های داده فعلی را تا ۵ سال دیگر بازنشسته خواهد کرد. موسسه Dimension Data در سال ۲۰۱۰ پیش بینی کرده بود که تا ۵ سال آینده تنها ۳۸ درصد از این شبکه ها بازنشسته می شوند، اما مجددا آمار منتشر شده خود را بیشتر کرده و این نشان می دهد که سرعت تحولات در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات تا چه حد بالاست.

در جریان این بررسی که با تحقیق از ۳۰۰ شرکت بزرگ تجاری در سراسر جهان به دست آمده مشخص شده است که ۷۰ درصد رایانه های ثابت فعلی که برای اتصال به شبکه های داده به کار می روند تا ۵ سال آینده کنار گذاشته می شوند. این رقم در سال ۲۰۱۰ تنها ۴.۲ درصد پیش بینی شده بود که رشد شگفت انگیزی را نشان می دهد.

این تحولات سریع همچنین شرکت ها را به تغییر و بهینه سازی پرشتاب تر زیرساخت های خود در زمینه سوییچ و روتینگ سوق می دهد و از تجهیزات سخت افزاری فعلی تنها ۱۸ درصد به گونه ای طراحی شده اند که ۵ سال آینده کماکان در شبکه های مدرن دیتا قابل استفاده باشند.

نکته مهم دیگر امنیت پایین سخت افزارهای شبکه ای فعلی است. از میان تجهیزات مذکور که در سال ۲۰۱۱ مورد بررسی قرار گرفته اند دو سوم آنها حداقل دارای یک آسیب پذیری امنیتی بوده اند. البته آسیب پذیری این سخت افزارها در مواردی کمتر شده اما هرگز به زیر ۵۰ درصد نرسیده و این مساله موجب تداوم نگرانی ها شده است.

از میان هر ۱۰ آسیب پذیری امنیتی شناسایی شده چهار مورد آسیب های جدیدی بوده اند و از هر ۱۰ مورد آسیب سه مورد درجه بندی بسیار جدی دریافت کرده اند. علاوه بر این از هر ۱۰ حفره امنیتی یکی درجه بندی خطرناک و بسیار وخیم دریافت کرده است. این وضعیت ثابت می کند که شرکت های تجاری باید برای مدیریت نصب وصله های امنیتی به روزرسان جدی تر وارد عمل شوند و به طور مرتب برای رفع آسیب های امنیتی اقدامات متناسبی را انجام دهند.

در بخش دیگری از گزارش Dimension Data به لزوم ارائه آموزش های تخصصی و امنیتی به کاربران و کارکنان برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده هکرها تاکید شده است.

محققان این موسسه به این نتیجه رسیده اند که ضریب نفوذ فناوری بی سیم ۸۰۲.۱۱n ظرف یک سال آینده از مرز ۵۰ درصد خواهد گذشت و لذا شرکت ها باید زیرساخت های شبکه ای خود را برای ارائه خدمات ارتباطی از این طریق به گونه ای مناسب ارائه کنند و خود را با این تحولات سازگار کنند.

یک نکته جالب در این بررسی آن است که سرعت بالای تحولات فناوری باعثشده میزان اقلام به فروش نرفته جدید بعد از گذشت یک بازه زمانی خاص در سال، از ۳۸ درصد به ۴۵ درصد افزایش یابد و لذا شرکت ها باید برای همگام ماندن با تحولات جدید در خریدهای سخت افزاری و شبکه ای خود به این نکته هم توجه کنند.



** هزینه های تامین امنیت سر به آسمان می زند

در تحولی دیگر موسسه Access Markets International یا(AMI) از افزایش هزینه های تامین امنیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داده است.

به گزارش فارس به نقل از بیزینس وایر، شرکت های تجاری کوچک و متوسط در جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ توجه ویژه ای به حفظ امنیت خود خواهند کرد و به همین علت هزینه های امنیتی آنها هر سال ۱۰ درصد افزایش می یابد. از کل هزینه های امنیتی ۱۷ درصد به تامین امنیت خدمات کلود اختصاص می یابد که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۲۴ درصد از کل هزینه های امنیتی می رسد.

در حالی که صرف هزینه های کلان در حوزه های امنیتی تاکنون بیشتر مورد توجه شرکت های بزرگ با بیش از ۱۰۰۰ کارمند بوده، امروزه شرکت های کوچک و متوسط هم متوجه پیامدهای غیرقابل جبران بی توجهی به امنیت در حوزه آی سی تی شده اند و لذا تلاش می کنند به این مقوله به طور جدی توجه کنند.

از سوی دیگر رشد بالای استفاده از وسایل الکترونیک قابل حمل هم خطرات امنیتی را برای این شرکت ها افزایش داده و به بیشتر شدن هزینه های امنیتی آنان انجامیده است. استفاده همزمان از این وسایل برای انجام امور شخصی و کاری هم خطرات زیادی را برای اشخاص و شرکت ها به دنبال می آورد و هم به یک چالش جدی امنیتی مبدل شده است.

شرایط دشوار اقتصادی و بحران و رکود در اروپا و آمریکا استفاده از مدل های کلود را با دشواری هایی روبرو کرده و از سوی دیگر به روز کردن راه حل های امنیتی قدیمی تر را هم سخت تر نموده است. اما با همه این مشکلات افراد و شرکت های کوچک با بنیه اقتصادی ضعیف هم چاره ای جز اختصاص بخش قابل توجهی از بودجه خود به مقوله امنیت ندارند.