در آستانه سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی رادیو مقاومت از ۲۹ آذر با شعار «جان فدا» روی موج ۹۵.۵ مگاهرتز مینشیند و تا ۳۰ دی به فعالیت خود ادامه میدهد. این شبکه رادیویی سال گذشته با شعار «صدای گفتمان مقاومت و مکتب سلیمانی» راهاندازی شد. به همین بهانه گفتوگویی با رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت انجام دادیم.
چند روز دیگر شاهد افتتاح رادیو مقاومت بر روی موج ۹۵.۵ مگاهرتز هستیم، محورهای کلیدی شبکه در این دوره چیست؟
رادیو مقاومت در سال ۱۴۰۱ با شعار «جان فدا» در کنار رویکرد اطلاع رسانی، رویکردی تبیینی خواهد داشت و طبق سیاستها و اسناد بالادستی که حول محور معرفی «شهید سلیمانی» و در هم تنیدگی شهید با هویت ملی و انقلابی است، برای تقویت پیوندهای عاطفی و سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی برنامهسازی خواهد داشت.
طبیعی است که در این بستر جدیدترین تحولات واقعیتهای روز تفسیر خواهد شد و تلاش میشود این رادیو به عنوان نقطه عزیمت بسیار مهمی در عرصه جهاد تبیین (به عنوان نیاز واجب امروز عرصه رسانهای ما) باشد.
مغز نرمافزاری برنامههای رادیو مقاومت جهاد تبیین است
از طرفی، مغز نرمافزاری همه برنامههای رادیو مقاومت مبتنی بر «جهاد تبیین» است تا در سایه روشنگری بتوان مکتب شهید سلیمانی را بیش از پیش معرفی کرد. چراکه این مکتب قدرت نرم و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران است.
درباره عناوین برنامهها و ساعات پخش بفرمایید که به چه صورت خواهد بود و از چه تهیهکنندگانی برای رادیو مقاومت استفاده خواهد شد؟
برنامههای این رادیو در قالبهای مختلف برنامهسازی رادیویی همچون مجله، مستند، میزگرد و گفتگو محور، گفتار محور، ساختار نوین، سخنرانی بصورت زنده و تولیدی ۲۴ ساعته تقدیم شنوندگان خواهد شد. برنامههایی همانند «سلام سردار»، «مرد میدان»، «مسیر آسمانی»، «عصر مقاومت»، «ملک سلیمانی»، «سرباز آرامش»، «ققنوس»، «ساعت به وقت حاج قاسم»، «آیههای سرخ»، «سرمشق»، «سطری از سردار»، «وعده صادق»، «دلدادگان»، «سرباز وطن»، «درنگ» و ... که در آنها تلاش میشود تا شخصیت و مکتب شهید سلیمانی را به نحوی مطلوب به مخاطبان رادیو مقاومت خاصه نسل جوان معرفی نماییم.
رویکرد برنامهها متاثر از شخصیت و مکتب شهید سلیمانی همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگ و سبک زندگی، آثار داخلی و جهانی، ولایتمداری و سایر شئون مبارک حیات و مکتب شهید سلیمانی را با حضور کارشناسان، نخبگان، نزدیگان و همرزمان آن شهید عزیز مورد تفحص قرار میدهد. این روند تلاش میکند تا بستری مناسب از نقش الگویی شهید سلیمانی را با محوریت گفتمان مقاومت به نسلهای جوان و نوجوان ارائه بدهد.
سال گذشته یکی از برنامهها درباره حوزه بینالملل و کشورهای حوزه مقاومت بود و مصاحبهای هم با امام جمعههای کشورهای منطقه انجام میشد. نقش این کشورها و انعکاس خبریشان در این دوره چگونه است؟
امسال نیز نه تنها بر حفظ سیاق کارآمد سالهای قبل تلاش شده، بلکه آن را بهبود خواهیم داد. در گفتگو با نخبگان و فرماندهان محور مقاومت در کشورهای منطقه که با آن شهید و مکتب ایشان آشنایی دارند، بهتر میتوان جایگاه این سرمایه انقلاب اسلامی را درک کرد؛ چراکه خوشتر آن باشد که سر دلبران/ گفته اید در حدیث دیگران.
آیا قرار است شبکه با محوریت سالهای گذشته روی آنتن برود یا تغییرات شاخصی باتوجه به وضعیت اخیر جامعه و حوزه جنگ شناختی و جنگ نرم صورت میگیرد؟
قطعا رادیو مقاومت، رادیویی پویا و متعامل با شرایط است. در سال ۱۴۰۱ که جنگ سهمگین و تمام عیار رسانهای در کنار اغتشاش آفرینی جریان نفاق داخلی را بر ملت ایران تحمیل کرد، این رادیو برای تقویت بعد مقاومت ملی، دینی و تبیین واقعیتهای جامعه تلاشی دیگر خواهد داشت. همه بر این امر واقفیم که نقش و جایگاه ممتاز «زنان» در نظرگاه و مکتب شهید سلیمانی بالاست. به همان نسبت نیز تاکیدات ویژه ایشان بر نسل جوان و نوجوان و الزامات تبیین بیش از پیش گفتمانهای انقلاب اسلامی به آنها نیز بسیار جدی است.
از همین روی در رادیو مقاومت کوشش بر این است که همانگونه که سردار شهید مقاومت گوینده این جمله که «همان دختر کم حجاب دختر من است...» هست، گوینده این جمله نیز هست که «جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین ببرد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص)».
رادیو مقاومت برای روشنگری به سمت آرایش جنگی دشمن میتازد
بنابراین، تلاش برای تبیین مکتب شهید سلیمانی برای مخاطبین جوان و نوجوان در ۱۴۰۱ بسیار جدی است. همچنین تلاش خواهد شد تا در بستر جنگ شناختی و نرم بسیار شدید دشمن که در اغتشاشات اخیر نیز خود را نشان داد، رویکرد تهاجمی و فعالانه رادیو مقاومت در مقابله با ارایش جنگی دشمن بیش از پیش خود را در روشنگری واقعیات نشان بدهد.