جشنواره فیلم « دریای سرخ » در عربستان سعودی پایان یافت که پس از آن، آلکس ریتمن، منتقد و گزارشگر هالیوود ریپورتر به این جشنواره نگاهی کرده و از عناوینی چون؛ «گسترده و پر هیاهو» و «متمرکز بر فیلمسازان محلی» و همچنین، حضور چهرههای برجسته برای آن استفاده کرده است.
این گزارشگر میگوید: یکی از متداولترین سوالات سعودیهای محلی در جریان برگزاری این جشنواره از من این بود که «این اولین باره این جا هستی؟» یا «تا الان کدام یک از آثار رو دوست داشتی؟»
با توجه به این که بسیاری از مهمانهای بین المللی جشنواره، برای اولین بار بود که نه تنها از این جشنواره، بلکه از عربستان سعودی دیدن میکردند، این کنجکاوی به وجود می آمد که آنها تا چه اندازه میتوانند روی روند این رویداد تأثیرگذار باشند.
بدون شک، حضور چهرههای برجستهای چون؛ «گای ریچی»، « اسپایک لی »، «شارون استون»، «جکی چان»، « شاهرخخان »، «اولیور استون»، «آنتونیو باندراس» و «مایک تایسون» باعث شده بود که جشنواره فیلم «دریای سرخ» که در شهر جده برگزار شده بود به رویدادی قابل توجه و گران قیمت تبدیل شود؛ به طوری که آلکس ریتمن تأکید کرد که دلیل آرامش و اعتماد به نفس حاکم بر این جشنواره ناشی از کیفها و جیبهای پُرپولی است که دلیل زنده نگه داشتن جشنوارههای سینمایی هستند و به همین دلیل، مسئولان برگزاری این رویداد نگرانی چندانی درمورد این موضوع نداشتند.
سوالی که به وجود آمد این بود که آیا این چهرههای برجسته برای حضور در این رویداد مبلغی دریافت کرده اند؟ که باید بگویم احتمالاً. چون برخی از منابع به من گفتند که عدهای از آنها صرفاً برای دریافت مبالغ هفت رقمی در این رویداد حضور پیدا کرده اند و حتی بعضی از آنها برای رساندن خود به این جشنواره در راه بودند و حتی اندکی بعد، وقتی دیدم کسی در حال خواندن ترانه «برونو مارس» بود و پس از آن متوجه شدم که خودش است شگفت زده شدم که همه اینها نشان میدهد جیب پُر پول عربستان سعودی باعث شد که کمپین گستردهای با پوسترها و تبلیغات زیاد شکل بگیرند و این ستارهها در این رویداد حضور پیدا کنند.
گزارشگر هالیوود ریپورتر، اختتامیه این جشنواره را به اندازه افتتاحیه اش مسخره آمیز خواند چراکه همان ستارگان حتی «مایک تایسون »هم حضور داشت.
گفتنی است که دومین جشنواره سینمایی «دریای سرخ» در حالی کار خود را در اول دسامبر سال ۲۰۲۲ در شهر جده عربستان سعودی آغاز کرد که تنها پنج سال از رفع ممنوعیت سینما و بازگشایی سینماها در این کشور میگذرد؛ جشنوارهای که حاشیههای زیادی به دنبال داشت و تبلیغات و ریخت و پاشهای فراوان آن با واکنشهای بسیاری روبرو شد.
ددلاین، اقناع شخصیتهای حرفهای و رسانهای از خارج از منطقه خاورمیانه برای حضور در این جشنواره را یکی از بزرگترین چالشها عنوان کرد و برخی دیگر گفتند که دولت عربستان سعودی با سوء استفاده از فرهنگ میخواهد که روی عملکرد ضعیف خود در خصوص حقوق بشر سر پوش بگذارد.