چند وقت قبل خبرهایی بهگوش رسید درباره یک چالش اینترنتی عجیب بهنام «موموی قاتل» که ادعا میشد باعث خودکشی و رفتارهای پرخطر بین کاربران و بهخصوص نوجوانان میشود. قبلتر از آن هم یک چالش دیگر بهنام « نهنگ آبی » وجود داشت که ادعاهای مشابهی هم درباره آن وجود داشت. هرچند که در نهایت این ادعاها رد یا تائید نشد و نفهمیدیم یک چالش اینترنتی چطور میتواند اثرگذاری ذهنی عمیقی روی کاربر داشته باشد و او را بهکام مرگ بکشاند، اما این ماجرا موضوع یک فیلم هالیوودی ترسناک بهنام «گریمکاتی» شده که در ادامه معرفیاش میکنیم.
چالشی که زنجیرهای از شرارت است
داستان در یک شهر کوچک میگذرد؛ جایی که نوجوانانش به یک چالش ترسناک علاقهمند شدهاند و از سر کنجکاوی به آن میپردازند. والدین نگران تحتتاثیر قرار گرفتن فرزندانشان از این چالش ترسناک هستند. بهخصوص وقتی ادعا میشود یک کودک بعد از تماشای آن به مادرش حمله کرده است. «آشا» دختر نوجوانی است که اخبار مربوط به چالش گریمکاتی را در فضای مجازی دنبال میکند اما در کمال تعجب با نسخه واقعی این موجود برخورد میکند. موجودی که زاییده شرارت است و از نگرانی و عصبانیت والدین نیرو میگیرد. والدین آشا بهتصور اینکه دخترشان مشکل روحی دارد و در حال آسیب زدن بهخودش است حرفهای او را باور نمیکنند، اما آشا درصدد کشف منشاء گریمکاتی و نجات جان دیگران از چنگ این هیولای اینترنتی ترسناک است.
داستان متفاوت درباره هیولایی نچسب
فیلم روی موج اتفاقات یکی دو سال قبل سوار شده و استفاده خوبی از آن برای بیان یک داستان ترسناک کرده است. اما مشکل اینجاست که شخصیت اهریمنی فیلم بهخصوص وقتی قدی نشان داده میشود کمی مضحک بهنظر میرسد و ناخودآگاه نمیتوان از آن ترسید. در عین حال فیلم لحظات نفسگیری دارد. جایی که نوجوانان درگیر حملات هیولا هستند اما والدین هیولایی نمیبینند. فیلم از جنبه یک درام فانتزی موفقتر است تا خلق موقعیتهای ترسناک.