سومین جشنواره فیلم «نوستالژیا» که از ۲۴ تا ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ به دبیری امیرحسین کاوه و در شهرهای میلان ایتالیا برگزار شد، شنبه شب ۲۶ شهریورماه با حضور اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره و تعدادی از فیلمسازها این دوره جشنواره نوستالژیا به کار خود پایان داد.
سومین جشنواره فیلم «نوستالژیا» شامل سه بخش فیلم بلند، فیلم کوتاه و مستند بود که ۳۰۹ اثر شامل فیلم بلند داستانی، فیلم کوتاه و مستند به دبیرخانه ارسال شد و از بین آنها، ۴ فیلم بلند سینمایی، ۵ فیلم مستند و ۶ فیلم کوتاه انتخاب شدند.
در این دوره از جشنواره، در بخش فیلمهای بلند داستانی، داویده ویتزینی تدوینگر سینمای مستقل ایتالیا و برنده جوایز بین المللی در کنار پاتریتزیا راپتزو فارغ التحصیل فلسفه، منتقد و روزنامه نگار و دبیر هنری جشنواره فیلم، اسگوآردی آلتروه و علیرضا کاظمیپور فیلمنامه نویس و فیلمساز ایرانی آثار رسیده را داوری کردند.
در بخش فیلمهای کوتاه، آرماندو لوستالیو منتقد و مدرس سینما، آندرهآ والنیتنو فیلمساز و مدرس سینما و دبیر جشنواره فیلم پمپئی و آنیتا سارنو برنامهریز جشنواره فیلم ازمیت ترکیه، به عنوان داور حضور داشتند.
در بخش فیلم مستند جشنواره، پگاه آهنگرانی بازیگر و مستندساز ایرانی که به تازگی جایزه ویژه هیات داوران سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه بوسان را برای فیلم «من سعی میکنم به یاد بیاورم» را از آن خود کرد، لیا بلترامی مستندساز، برنده جایزه صلح جشنواره ونیز و مؤسس جشنواره مذهب امروز ایتالیا، و محمود بهرازنیا مستندساز و بازیگر مقیم آلمان که ساخت مستندهایی همچون درباره «سهراب شهید ثالث» و «در نزدیکی کیارستمی» را در پرونده خود دارد، آثار مستند را داوری کردند.
اسامی برگزیدگان به شرح زیر اعلام شد:
جایزه بهترین فیلم کوتاه به فیلم کوتاه «برنده» به کارگردانی مهدی مهایی اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم مستند به فیلم مستند «نان مقدس» به کارگردانی رحیم ذبیحی رسید.
جایزه بهترین فیلم بلند داستانی به فیلم سینمایی «روز سیب» به کارگردانی محمود غفاری تعلق گرفت.
همچنین، جایزه ویژه دبیر جشنواره نوستالژیا به تهیهکننده فیلم سینمایی «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی و تهیهکنندگی سعید بشیری اهدا شد.
جشنواره فیلم «نوستالژیا»، اولین جشنواره فیلمهای ایرانی در ایتالیا است که با هدف ایجاد فضای نوستالژیک برای ایرانیان شمال ایتالیا و ارائه بخشی از فرهنگ و هنر ایران به ایتالیاییها راهاندازی شده است. همچنین، نوستالژیا، جشنوارهای است که به صورت مستقل برگزار میشود و برای دیده شدن آثار مستقل ایرانی تلاش میکند.