کتاب « هوش هیجانی و روانشناسی تاریک» اثر کوین کوپر با ترجمه سامان جلالی فراهانی در انتشارات علم منتشر شد.
هوش عاطفی، هوش احساسی یا هوش هیجانی شناخت و کنترل عواطف و هیجانهای خود و دیگران را دربرمیگیرد.
به عبارت دیگر فعالان علم مدیریت بر این باور هستند که رهبران و مدیران با هوشهای هیجانی بالاتر، توان بیشتری برای هدایت سازمان تحت کنترلشان دارند.
یافتههای جدید نشان میدهد کارکنانی که وجدان کاری و احساس وظیفه شناسی بالایی دارند، اما هوش هیجانی ندارند در مقایسه با کارکنان مشابهی که هوش هیجانی بالایی دارند عملکردشان ضعیفتر است. از این رو آشنایی با هوش هیجانی اهمیت دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«سالهای متمادی تصور بر این بود که آی کیو یا ضریب هوشی بیانگر میزان موفقیت افراد است. اما امروزه محققان دریافته اند که آی کیو تنها شاخص موفقیت یک فرد نیست و برای کسب موفقیت در عرصههای مختلف زندگی، برخورداری از هوش هیجانی نقش بسزایی ایفا میکند. هوش هیجانی، توانایی مدیریت اضطراب و کنترل تنشها و انگیزه، امیدواری و خوش بینی در مواجهه با موانع را در راه رسیدن به اهداف، در اختیارمان قرار میدهد. در حقیقت برخورداری از این هوش راهی است برای زیرک بودن. با ایجاد و افزایش این هوش قادر خواهیم بود با دیگران همدلی کنیم و احساسات شان را درک کنیم. در واقع مهارتی است اجتماعی که با کسب آن میتوانیم با مردم همراهی کنیم، عواطف و احساسات مان را مهار و کنترل کنیم و دیگران را ترغیب و هدایت نماییم.»