مراسم دوازدهمین دوره پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب « حوض خون » با حضور مردم ؛مسئولان لشکری و کشوری عصر یکشنبه (۲۲ اسفندماه)در بیمارستان سابق شهید کلانتری اندیمشک برگزار شد.
سردار سرتیپ محمد شیرازی در این مراسم با قرائت فرازی از بیانات مقام معظم رهبری بیان کرد: جنگ با زحمتی که انجام شد باید مردم از بهره معنوی این جنگ برخوردار شوند و این مربوط به یکسال ، دوسال و ۱۰ سال نیست بلکه یک قرن را در برمیگیرد و همچنان که سرگشتگی قرار داد ترکمنچای را هنوز داریم حس میکنیم باید حلاوت پیروزی این جنگ را تا صد سال آینده حس کنیم.
وی ادامه داد: این موضوع مهم محقق نمی شود مگر با شکافتن ذره ذره سلولهای این جنگ. جنگی فوق العاده که اگر هر ذره ذره از آن را بشکافید درون آن حرفها و مطالب نهفته زیادی باقی مانده است.
رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا اظهار کرد: افرادی که با وجود همه گرفتاریها و مشکلات زندگی شخصی و مصیبتهایی که به ظاهر بر آنها فرو میریخت، احساس تکلیف کرده و به صحنه آمدند. این اخلاص باید ساری و جاری بماند. مستندسازی این رشادتها باعث میشود تا چشمهای از نورانیت دفاع مقدس به نسلهای آینده نشان داده شود.
شیرازی افزود: پشتیبانی های مختلف ملت در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی چه در داخل و خارج از کشور نشان از شکلگیری عظمت دفاع مقدس بود.
وی ضمن تجلیل از فداکاری بانوان در جنگ تحمیلی عنوان کرد: مجاهدت های خاموش بانوان در دوران جنگ تحمیلی سبب شد مردان دلاور ما حماسه آفرین باشند و دفاع مقدس از عقلانیترین حرکت های ملت ایران بود که باید دستاوردهای آن به خوبی آشکار شود.
سردار شیرازی گفت: دستاوردهای دفاع مقدس بسیار زیاد هستند و امروز امنیت و اقتدار ما مرهون این دستاوردها است و این دوران نشان داد تعرض به کشور برای دشمنان ما هزینه دارد.
وی اظهار کرد: به لطف الهی امروز دست ما در بخش های مختلف پر شده است و در دورانی که کسی جرات نمی کرد در برابر مستکبر بایستد شما مردم ایران اسلامی به خوبی ایستادید کمااینکه همین حضور در صحنه شما اقتدار کشور را نشان داده است.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار امام خامنهای(مد ظلهالعالی) در این مراسم گفت: «حوض خون» روایت دلدادگی و ایثارگر و حضور آگاهانه و عاشقانه زنان غیور و سلحشور شهر اندیمشک است که با همراهی فرزندان و همسرانشان این روایتها را رقم زدند.
ایمان عطارزاده افزود: کتاب حوض خون روایت زنانی است که در دوران دفاع مقدس با امدادگری، پرستاری و پشتیبانی در رختشورخانه و در همه بخشهایی که تک تک ما در دوران زندگی جنگ آن را با همه ابعاد حس کردیم ؛ صحنه های درخشانی از ایثار را آفریدند.
وی افزود: برگزاری این مراسم تلاش میکند فرهنگ ، ایثار و شهادت به واسطه پیام رهبر معظم انقلاب ساری و جاری باشد و انتشار این تقریظ هدف ما نیست بلکه آغاز یک جریان برای تولید آثار متنوع فرهنگی و هنری برای شناسایی حضور اقشار مختلف جامعه در عرصه دفاع از ارزشها است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سخنانی گفت: در مهرماه سال جاری رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دست اندرکاران کنگره شهدای استان زنجان در تاکید بر فعالیتهای تبلیغی بر لزوم تحلیلهای جامعه شناسی به مراسم باشکوه تشییع پیکر مطهر شهدا پرداختند. و سپس به کتاب حوض خون هم اشاره کردند و فرمودند:«این کتاب را اخیرا خوانده اند».
علیرضا مختارپور افزود : در ماههای اولیه جنگ تحمیلی که قوای نظامی فاقد هماهنگی و امکانات بود اهالی میهن دوست شهرهای مختلف ازجمله خوزستان نقش مهمی در دفاع از کیان اسلامی داشتند. با توجه به وضعیت آب و هوای خوزستان و کمبود لباس و ملحفه برخی از شیرزنان شهرهایی مانند اندیمشک و اهواز مراکزی را به صورت خودجوش برای شستن لباس و پتوهای برگشتی از خط مقدم برپا کردند.
وی اظهارکرد: مقام معظم رهبری در همان هفته اول دفاع مقدس نخست با اذن امام راحل به خوزستان رفته و در اهواز از چنین مکانی بازدید کردند و در خاطرات خود اشارهای به این موضوع کردند.
ویگفت: اگر مستندات نبود شاید باور چنین مجاهدتهای بینظیر بانوان سخت میشد. خواندن این کتاب هر انسان آزادهای را خجالت زده کرده و وادار به تعظیم در برابر چنین بانوان فداکاری میکند.
سازمان اسناد و کتابخانه ملی اضافه کرد: نگارش کتاب «حوض خون» به همت یک جوان نسل جدید نشان میدهد جریان انقلاب زنده است.
فاطمه سادات میرعالی، نویسنده کتاب «حوض خون» در این مراسم گفت : یکی از دغدغههای ما بیان ابعاد نقش شایسته زنان در جنگ تحمیلی بود که خداوند یاری کرد و با چاپ این کتاب روایت گوشهای از مجاهدت و فداکاری زنان اندیمشک نشان داده شد.
در پایان این مراسم ضمن تجلیل از بانوان فداکار و ایثارگر اندیمشکی ، از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «حوض خون» رونمایی شد.