ماه رمضان 1400 « بچه مهندس » برای بارِ چهارم روی آنتن رفت. پایِ ثابت سفرههای افطار مردم امسال هم اتفاقات جالبی را رقم زد؛ پایِ ماجرای کوادکوپتر با حضور علی غفاری به تلویزیون باز شد، بدونِ او در فصل بعدی پرده از ماجرای آرکیو 170 برداشت و مخاطبان ازدواج جوادی و مرضیه را به نظاره نشستند. این ماجرا آنقدر مهم شد که برخی در فضایمجازی از رفتارهای مرضیه عصبانی شده بودند و میخواستند هرچه زودتر شاهدِ وصال این دو باشند.
اگرچه حسن وارسته و همکارانش در تیمِ نویسندگی همه تلاش خود را کرده بودند تا این سریال قدمهایش را درست بردارد اما شتابزدگی و کار فشرده این مجموعه تلویزیونی، آنطور اجازه نداده که در تدوین، پرداخت، شخصیتپردازی و بازیگردانی، کاوری و همکارانش با کیفیت و مناسب پیش بروند. تا جایی که برخی از کارشناسان به این نتیجه رسیدند برخی از سریالها همچون "بچه مهندس" با کارگردان و عواملِ قدیمیشان ساخته شود بهتر است تا به هر قیمتی روی آنتن بروند. با وجود بازیگران خوبی مثل ثریا قاسمی و فرهاد قائمیان نتوانستند ضعفهای عمده بازیگران جدید را بپوشانند. محمدرضا رهبری با اینکه عملکرد خوبی در "میوه ممنوعه" داشت اما نتوانست آنطور که باید و شاید دوران نقاهت و بیماری جواد جوادی قصه را باورپذیر نشان دهد.
اما ساخته شدن یا نشدنِ فصل پنجم «بچه مهندس» حرف و حدیثهای بسیاری ایجاد کرد. حسن وارسته فیلمنامهنویسِ این سریال در گفتوگویی به نکته قابل تأملی اشاره کرد که سریعاً از سوی شبکه دو تکذیب شد. او اعلام کرد "در حال حاضر طرح «بچه مهندس» و برخی دیگر از طرح های همکارانمان متوقف شده است تا نظرات نهایی از طریق آقای جبلی و شورای مورد اعتمادش داده شود."
او حتی اشاره کرد: "ساخت فصل جدید به هر حال تصمیمی بود که از سوی مدیران شبکه گرفته شد و حتی مخاطبان دوست داشتند کار ادامه پیدا کند. البته من در حین پخش فصل چهارم «بچه مهندس» خداحافظی کردم نه به این معنا که سریال را دوست نداشته باشم، ترجیحم این بود که کار دیگری را شروع کنم."
مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو در گفتوگویی این صحبتها را تکذیب کرد و گفت: فصل پنجم "بچه مهندس"، برخلاف صحبتهای مطرح شده متوقف نشده است. طرح سریال در سازمان به تصویب رسیده است اما با توجه به آسیبشناسی سریال در فصل چهارم احساس کردیم نیاز است نگارش سریال زیرنظر آقای علی غفاری کارگردان سه فصل اول صورت گیرد و با هماهنگی شبکه و او کار نگارش انجام شود. تولید فصل پنجم مجموعه «بچه مهندس» برای سال آینده در شبکه دو به تهیهکنندگی آقای سعید سعدی و کارگردانی آقای علی غفاری برنامهریزی شده است.
این روزها علی غفاری و سعید سعدی سریالِ نوروزی « خداداد » را برای شبکه دو آماده میکنند؛ او در کنارِ اعلامِ آخرین وضعیت این مجموعه تلویزیونی که در جاده ساوه بعد از رباط کریم مشغولِ تصویربرداریاند و بیش از 70 درصد پیش رفتهاند به سؤالی درباره ساخته شدنِ سری پنجم «بچه مهندس» و کارگردانیاش، اینگونه به تسنیم پاسخ داد: "تصمیم سازمان صدا و سیما برای تولید فصل پنجمِ «بچه مهندس» جدّی است. با من هم صحبتهایی شده که انشاءالله با فراهم شدنِ شرایط لازم برای ساختِ این پروژه، بتوانیم ادامه این سریال را بسازیم. صحبت برای ماه رمضان سال 1402 است. فعلاً همه همّ و غمّ من برای آماده کردن «خداداد» برای ایام عید نوروزِ مخاطبان تلویزیون است تا انشاءالله مردم از تماشایِ این سریال لذت ببرند."
سریال «بچه مهندس» تاکنون در چهار فصل تولید شده است. فصل نخست این مجموعه تلویزیونی نوشته سجاد ابوالحسنی و نگارش فیلمنامه فصلهای دوم تا چهارم مجموعه تلویزیونی بر عهده حسن وارسته بوده است. سه فصل این مجموعه تلویزیونی را علی غفاری و فصل چهارم آن را احمد کاوری کارگردانی کرده و سعید سعدی هم تهیه و تولید مجموعه تلویزیونی را بر عهده داشتهاست.
فصل اول آن در 30 قسمت در ماه رمضان 1397 از شبکه دوم سیما پخش شد. فصل دوم این مجموعه نیز از دیماه 1397 پخش آن شروع و در بهمن 1397 به پایان رسید. فصل سوم این مجموعه در ماه رمضان 1399 پخش شد. فصل چهارم نیز در ماه رمضان 1400 پخش شد با این تفاوت که در فصل چهارم ابتدا اعلام شد که روزبه حصاری همانند فصل قبل ایفاگر نقش جواد جوادی خواهد بود اما به علت عدم توافق حصاری با سعید سعدی و احمد کاوری، محمدرضا رهبری جایگزین وی شد.
داستان این مجموعه در تاریخ معاصر و در سه فاز کودکی، نوجوانی و جوانی پسری مطرح میشود که در نوزادی رها شده چون پدرش نمیخواسته او به دنیا بیاید و برای قماربازی اش او را بفروشد تا پولش جور شود؛ در شبی پس از چند ماه که به خانه میآید و کودک را مییابد؛ با زنش دعوا میکند و مادر و بچه از خانه بیرون میآیند. مادر، بچه را به پرورشگاه میسپارد و در آنجا نام بچه را جواد جوادی میگذارند و داستان زندگی جواد در سه فصل دیگر ادامه پیدا کرد. نقش کودکی جواد جوادی (فصل اول) را یونا تدین ایفا کرد، مانی رحمانی نقش نوجوانی جواد جوادی (فصل دوم) را ایفا کرد و در فصل سوم روزبه حصاری نقش جوانی جواد را بر عهده گرفت و در فصل چهار محمدرضا رهبری این نقش را ادامه داد.
با همه این تفاسیر و نقدها، "بچه مهندس" اگر قرار است فصل پنجمی داشته باشد خیلی منجسمتر و اصولیتر وارد میدان شود؛ کار فشرده، شتابزده و رفتار دمدستی، سریال دنبالهدار را دچار آسیب میکند. اگرچه "بچه مهندس" ابتدا و پایانِ خوبی داشت اما میتوانست خیلی بهتر از اینها مدافعِ موفقیتهای فصلهای گذشتهاش باشد؛ فیلمنامه، دغدغه و خیلی بخشهای قدرتمندی متوجه این سریال بوده و نشان میدهد که میخواستند خیلی بهتر از اینها باشند اما زمانِ کوتاه نگذاشت این ظرافتها و دقتها بیشتر اتفاق بیفتد