دستگاهی برای مشاهده عفونت پشت پرده گوش

به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، اين دستگاه كه جزئيات آن در مجله مجموعه مقالات آكادمي ملي علوم منتشر شده را ميتوان در يك مجموعه جديد ابزار تصويربرداي تشخيص سهبعدي غيرتهاجمي براي پزشكان مراقبتهاي اوليه مورد استفاده قرار داد.

عفونت گوش یکی از رایج‌ترین بیماریها است. عفونتهای مزمن گوش می‌تواند به شنوایی آسیب زده و اغلب برای قرار دادن لوله‌های تشخیص در پرده گوش به جراحی نیاز بوده و این مشکلات ممکن است تا بزرگسالی باقی بمانند.

پژوهشها نشان داده که بیماران مبتلا به این عفونت‌ها ممکن است از یک غشای باکتری یا دیگر ریزاورگانیسمها در پشت پرده گوش مشابه پلاک دندانی برخوردار باشند. یافتن و نظارت بر این غشاهای زیستی برای شناسایی و درمان این عفونت‌ها بسیار مهم است.

اگرچه شناسایی این غشاها بسیار مشکل است، با نگاه از طریق اوتوسکوپ تنها می‌توان سطح پرده گوش را مشاهده کرد و ابن باکتری‌ها مشخص نیستند. آزمایشات تهاجمی می‌توانند به ارائه شواهدی از آنها بپردازند اما برای بیمار نامطلوب بوده و معمولا استفاده نمی‌شود.

این دستگاه جدید، کاربرد یک سیستم تصویربرداری غیر تهاجمی موسوم به توموگرافی انسجام نوری است. این شیوه از پرتوهای نو برای جمع‌آوری تصاویر بافت وضوح بالا و سه بعدی پرداخته و از درون پرده گوش به جست‌وجوی غشای زیستی پشت آن می‌پردازد.

این اسکن در کسری از ثانیه انجام شده و به تصویربرداری از چندمیلیمتری پشت پرده گوش می‌پردازد.

این پژوهش به نمایش اولین کاربری دستگاه توموگرافی انسجام نوری گوش برای شناسایی غشای زیستی در انسان پرداخته است.

محققان در گام بعدی خود قصد دارند به بررسی آسیب شناسی مختلف گوش بخصوص مقایسه عفونتهای حاد و مزمن پرداخته و ارتباط این غشاهای زیستی را با از دست دادن شنوایی بررسی خواهند کرد.

این دستگاه اکنون در مرحله پیش‌ساخت قرار داشته و محققان امیدوارند بتوانند آنرا کاملتر و ارزانتر کرده و به بازار ارائه کنند.