این کارگردان سینما درباره توجه سینمای ایران به فیلمهایی که دارای ارزش هنری و محتوای خوب هستند، بیان کرد: متاسفانه فیلمها یا به سمت گیشه حرکت میکنند و یا بسیار هنری از آب درمیآیند، یعنی آثاری که ارزش محتوایی دارند، گیشه را فراموش میکنند و شکست میخورند چراکه سینمادار هم تمایلی برای اکران این فیلمها ندارد البته در این موضوع میتوان به دوستان حق داد چراکه اینگونه فیلمها مخاطب کمتری دارند و سینمادار هم مجبور میشود آثاری را اکران کند که تماشاگر بیشتری جذب آن میشود.
یک فیلمساز باید مخاطب خود را در نظر بگیرد، یعنی اثری بسازد که علاوه بر داشتن محتوای فرهنگی، مردم را به سینما بکشاند و آنها را سرگرم کند. شاید به همین دلیل فیلمهای اصغر فرهادی آثار مهمیست چراکه آثارش هم محتوا دارند و هم عموم مردم را به سینما میکشاند.
این فیلمساز که این روزها به همراه برادر خود بهرام ارک فیلم سینمایی «پوست» را روی پرده سینماهای سراسر کشور دارند با اشاره به اینکه البته در این میان حوزه هنری تلاش دارد فیلمهایی را اکران کند که دارای محتوای ارزشمند هستند، مطرح کرد: این بخش چون سینماهای گستردهای را تحت پوشش دارد، باعث موفقیت آثار در اکران و گیشه میشود.
این مطلب را گفتم تا بگویم هم سینمادار به عنوان متولی فرهنگ باید به فکر اکران فیلمهای ارزشمند باشد و هم فیلمساز که یک قدم از جامعه جلوتر است باید به فکر مخاطب باشد و از جامعه فاصله نگیرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه سینما تبدیل به دکان شده است، تصریح کرد: سینماداران این روزها در تلاش هستند که مخاطب را به هر شیوهای جذب کنند، البته در این میان مردم هم به سینما میآیند و طالب اینگونه فیلمها هستند
این فیلمساز تاکید کرد: در حقیقت مخاطبان سینما کمتر به محتوا اهمیت میدهند و سینما مانند قبل مامنی برای تفکر نیست بلکه تبدیل به سرگرمی شده است به گونهای که مخاطب دوست دارد به سینما بیاید و از مشکلاتی که این روزها گریبانش را گرفته است، رها شود.
یکی از کارگردانان «پوست» با بیان اینکه شاید بتوان گفت مسئولیت مستقیم تغییر ذائقه مخاطب برعهده دولت است، گفت: هنرمند تا یک جایی میتواند متحمل برخی از موارد شود، اما از یک جایی به بعد شرایط اقتصادیاش ایجاب میکند که فیلمی بسازد که در گیشه بفروشد پس دولت میتواند به هنرمندان سوبسید فرهنگی بدهد و در تولید فیلم آنها را یاری کند. همچنین در کنار کمک به تولید آثار ارزشی، در ساخت فیلمهایی یاری رساند که ارزش هنری شخصی و نه دولتی دارند. چرا یک هنرمند باید در 30 سال به جایی که میخواهد برسد در حالی که دولت با کمک به فیلمسازان میتواند مسیری را که قرار است هنرمند طی کند، کوتاه تر کند.
در این میان کسانی مانند اصغر فرهادی توانستهاند جایی برای خود پیدا کنند، اما همه این شانس و یا قدرت را ندارند و اینگونه است که فیلمسازان را از دست میدهیم و یا آنها به سمت ساخت فیلمهایی کشیده میشوند که تنها گیشه مدنظرشان است.
وی درباره استقبال مخاطبان از این فیلم سینمایی بیان کرد: در کنار محتوای فیلم، پخش خوب و اختصاص سانسها و سالنهای مناسب برای اکران آن میتواند به دیده شدن و فروش بیشتر کمک کند. درباره فروش «پوست» که با بودجه کم ساخته شده است، باید بگویم وقتی اندازه یک چهارم دیگر فیلمها دیده شده یعنی سرمایه در حال بازگشت و مخاطب از آن استقبال کرده است.
ارک درباره موسسه بهمن سبز که پخش «پوست» را برعهده داشته است، یادآور شد: البته ما پیش از فروکش کردن موج پنجم کرونا این فیلم را اکران کردیم که من فکر میکنم اگر در حال حاضر اکران میشد، شاید مخاطب بیشتری آن را میدید، اما این موسسه در پخش «پوست» بسیار کمک و حرفهای عمل کرد. چراکه این تصور را داشت که مخاطب عام هم از این فیلم لذت خواهد برد و از آن استقبال خواهد کرد.
دوستان قصد داشتند این فیلم را در «هنروتجربه» اکران کنند، اما متاسفانه دولت اکرانهای کمی را برای فیلمهای این موسسه در نظر گرفته است در حالیکه موسسه «بهمن سبز» کمک کرد و فیلم به صورت گستردهتر دیده شود.
ارک در پایان خاطرنشان کرد: باید ابراز امیدواری کرد که بیلبوردهای بیشتری در سطح شهر در اختیار فیلمهایی که توسط این موسسه اکران میشوند، قرار بگیرد چراکه یکی از مهمترین موارد تبلیغات این است که ویترین زیادی در اختیار داشته باشد.