اصغر فرهادی که به تازگی با فیلم «قهرمان» جایزه بزرگ جشنواره کن را دریافت کرده است و به اعتقاد بسیاری فیلم جدیدش بعد از «جدایی نادر از سیمین» صمیمی ترین و ظریف ترین ساخته اش است، یک گفتگوی کوتاه با خبرگزاری ددلاین انجام داده است که در ادامه آن را باهم می خوانیم.
فرهادی در پاسخ به این پرسش که فیلم «قهرمان» با وجود آنکه داستانش در ایران می گذرد، طنینی جهانی دارد، این موضوع چگونه رخ داده است، گفت: من بومی بودن و جهانی بودن داستان را به عنوان قطب های مخالف درک نمی کنم، شما می توانید به شدت بومی باشید و تنها به مسائل بومی خاص بپردازید و برای هرکسی از هر فرهنگ دیگری قابل درک و جالب باشد همچنان که شما می توانید مقاصد و جاه طلبی ها عمومی و خیلی کلی داشته باشید در حالیکه توسط نزدیک ترین فرد به خودتان این مفاهیم درک نشود.
اصغر فرهادی درباره روند نوشتن فیلمنامه نیز به ددلاین گفت: مخاطب خیالی نوشته هایم خودم هستم، به عنوان یک بیننده از خودم می پرسم، آیا این اتفاق برای من منطقی است، در چه لحظه ای احساس خستگی می کنم یا در چه لحظه ای احساساتی و یا خوشحال می شوم، من واقعا نوشته هایم را روی خودم به عنوان یک بیننده تست می کنم.
فرهادی درباره روند نوشتن فیلمنامه کارهایش افزود: به طور کلی، ایدههایم با انگیزه بسیار شخصی و عاطفی شروع میشوند. فقط زمانی که کارم تمام می شود، دوباره برمی گردم و در آن زمان رویکردی منطقی تر دارم.
این کارگردان مطرح کشورمان در پایان این گفتگو تاکید کرد: برایم عجیب است که مردم میگویند نوشتههای من به دقت طراحی شده است، این شیوه و روش من نیست.
حق پخش بین المللی فیلم «قهرمان» را کمپانی ممنتو فیلمز در اختیار دارد، کمپانی آمازون نیز قرار است این فیلم را در آمریکای شمالی منتشر کند.