به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا, بنابر اعلام انجمن نجوم آماتوري ايران، دو بار در سال - يكي در روز هفتم خرداد و ديگري در روز ۲۵ تير ماه - خورشيد در ساعتي خاص (ظهر شرعي) به سمتالراس خانه كعبه در مكه معظمه ميرسد که علاقمندان مي توانند با قرار دادن شاخصي در زمين و با امتداد خلاف جهت سايه، براي شناخت جهت صحيح قبله اقدام كنند.
روش کار بسیار ساده است! در روز یکشنبه هفتم خرداد ماه ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه به جهت سایه شاخصی که در زمین قرار داده اید، دقت کنید! امتداد خلاف جهت سایه راستای جهت قبله است، نکته خاص در این تحقیق آن است که برای بالا بردن دقت از شاقول آویزان به جای میله در زمین به عنوان شاخص سایه استفاده شود و یا میله درون زمین با شاقول و روشهای متداول دقیقا در زمین عمود قرار گیرد و تا حد ممکن شاخص نازک انتخاب شود.
اصول این رویداد نیز ساده است، خورشید در حرکت ظاهری بر کره آسمان به سمت اعتدال تابستانی برای رسیدن به حداکثر زاویه با استوای آسمان یا همان «معدل النهار» که ۲۳.۵ درجه است دو بار به میل ۲۱ درجه که برابر با عرض جغرافیایی خانه کعبه یعنی دقیقا منطبق بر ۲۱ درجه و ۲۵ دقیقه و ۲۴ ثانیه شمالی است، میرسد و در ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه که مقارن ظهر شرعی در مکه معظمه در این روز میباشد، خورشید عمود به خانه خدا تابیده و سایه ندارد و در حقیقت در سمت الراس ناظر درون مسجد الحرام قرار میگیرد.
بدیهی است، ایستادن به سمت خورشید در این زمان خاص، ایستادن به سمت دقیق قبله در هر نقطه از کره زمین که در موقعیت روز باشد، محسوب میشود.
در عین حال توجه داشته باشید هرگز و هرگز با توجیهاتی مثل بالا بردن دقت تعیین قبله یا دلایل این چنینی به طور مستقیم به خورشید نگاه نکنید؛ ضمن این که اصلا نیازی هم به چنین کاری نیست!
شناسه خبر:
۱۰۶۳۳۹
یکشنبه، فرصتی مناسب برای تعیین دقیق جهت قبله
یکشنبه، هفتم خردادماه جاری زمان مناسبی است تا با استفاده از موقعیت خورشید در آسمان، جهت قبله با دقت نسبتا زیادی تعیین شود.
۰