سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در سال جدید هرچند از لحاظ فروش و گیشه با نتیجه خوبی روبرو نبوده اما باز هم چراغ روشنی برای هنرمندان این عرصه است.
حسین قورچیان صداگذاری «کولبرف» را به پایان رساند
صداگذاری فیلم « کولبرف » به کارگردانی میلاد منصوری توسط حسین قورچیان به پایان رسید.
صداگذاری فیلم «کولبرف» به نویسندگی و کارگردانی میلاد منصوری و تهیهکنندگی سید روحالله حسینی لرگانی توسط حسین قورچیان به پایان رسید.
حسین قورچیان یکی از صداگذاران ایران است که در زمینه طراحی و ترکیب صدا فعالیت میکند. قورچیان در کنار جوایز داخلی به تازگی پنجمین جایزه بینالمللی طراحی صدای فیلم را دریافت کرده است. وی جوایزی از گانادور مکزیک برای فیلم کوتاه «نفس»، فروستبیت آمریکا برای «ساختمان شماره ۱۳»، ملبورن استرالیا برای «فروزان» و پونای هند برای فیلم کوتاه «بازگشت» را برای سینمای ایران به دست آورده است. قورچیان بیشترین جوایز بینالمللی را برای طراحی صدای سینمای ایران تاکنون دریافت کرده است.
«کولبرف» اولین فیلم بلند میلاد منصوری است که پیش از این سابقه ساخت ۵ فیلم کوتاه به نامهای «میم»، «شکلات»، «اگزیت»، «مستر کلینر» و «سربست» و همچنین دستیاری کارگردان در سریالهایی مانند علیالبدل و پایتخت پنج را در کارنامه خود دارد. منصوری برای فیلم کوتاه «سربست» عقاب طلایی جشنواره سینماتوگراف آسیا را دریافت کرده است.
«کولبرف» با گذراندن مراحل فنی برای ارسال به جشنوارههای مختلف آماده میگردد.
بازیگران فیلم عبارتند از حسین سلیمانی، حسین مهری، دنیز متوسلی، مهتاب ثروتی، چیا بابامیری، علی فراستی، آرتین امجدی، با حضور پیام احمدینیا و با هنرمندی زندهیاد علی انصاریان .
میلاد منصوری نویسنده و کارگردان، سید روحالله حسینی لرگانی تهیهکننده و سرمایهگذار، مهدی رضایی مدیر فیلمبرداری، فرشید احمدی مدیر صدابرداری، عماد خدابخش تدوینگر، حسین قورچیان صداگذار، فرهاد عسگری طراح صحنه، مریم میرباقری طراح لباس، محمدرضا میرباقری طراح گریم، امیرحسین خنجری طراح بدلکاری، ایمان کریمیان جلوههای ویژه میدانی، میثم بیدقی دستیار اول کارگردان و برنامهریز، رویا بابابیگی منشی صحنه، هادی قنبری مدیر تولید، کیمیا پوراحمد عکاس، چیا بابامیری مشاور لهجه، سینا افشار طراح گرافیک، آوا فیاض مدیر تبلیغات و روابط عمومی عوامل این فیلم هستند.
«دیوار چهارم» به بخش مسابقه اصلی «زاگرب» راه یافت
چهل و هشتمین جشنواره پویانمایی «زاگرب» از تاریخ ۷ تا ۱۲ ژوئن مصادف با ۱۷ تا ۲۲ خرداد در کرواسی برگزار میشود و «دیوار چهارم» به بخش فیلمهای پویانمایی کوتاه این جشنواره راه یافته است.
در بخش پویانمایی کوتاه این جشنواره از میان ۸۲۰ اثر هیات انتخاب ۴۴ اثر را انتخاب کردند.
جشنواره پویانمایی زاگرب (Animafest Zagreb) یک جشنواره فیلم بینالمللی سالانه است و در سال ۱۹۷۲ توسط آسیفا (ASIFA) آغاز به کار کرد. این جشنواره بعد از جشنواره پویانمایی انسی قدیمیترین جشنواره پویانمایی در اروپا است.
در خلاصه داستان انیمیشن ۱۰ دقیقهای « دیوار چهارم » آمده است: «آرزو، خیال و خواستههایش در یک آشپرخانه کوچک خلاصه شده؛ پسرک لکنتی آنجا مشغول بازی است.»
محبوبه کلایی در باره این انیمیشن توضیح داد: در فرآیند ساخت «دیوار چهارم» به واسطه ترکیب تکنیکهای انیمیشنی با فیلم زنده امکانات بیانی مدیوم انیمیشن را از نو شناختم. دلیل آن ابعاد یک به یک و واقعی فضای فیلم بود که باعث شد حین کار خود من هم به یک عنصر انیمیشنی تبدیل شوم و فیلم را بیشتر به یک تجربه و لحظه به خصوص نزدیک ببینم. در کنار این ویژگیهای تکنیکی فنی که فرم بیانی اثر را ساختند، معنای منسجم فیلم و تناسب آن با تکنیکهای انتخابی منجر به شکلگیری شیوه متفاوتی از روایت شد.
محبوبه کلایی، نویسندگی، کارگردانی، انیمیت، تصویربرداری، ساخت مدل و تدوین فیلم را بر عهده داشته و حسین قورچیان نیز، طراحی و ترکیب صدای این اثر را انجام داده است.
فیلمبرداری « نگهبان شب » متوقف شد
فیلمبرداری فیلم سینمایی «نگهبان شب» که از زمستان سال گذشته آغاز شده بود، به دلیل گسترش بیماری کرونا موقتاً متوقف شده و بعد از کاهش بیماری در جامعه ادامه مییابد.
فیلم سینمایی «نگهبان شب» به نویسندگی مشترک رضا میرکریمی و محمد داوودی و کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی در زمستان سال گذشته آغاز شد و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده بیش از ۲ هفته دیگر از فیلمبرداری باقی مانده است.
به دلیل گسترش شدید بیماری کرونا و بنا بر دستور ابلاغ شده توسط سازمان سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فیلمبرداری این اثر سینمایی موقتاً متوقف شده که بعد از فروکش کردن نسبی بیماری و با صدور مجوز توسط سازمان سینمایی ادامه خواهد یافت.
نقشآفرینی محسن کیایی در این فیلم به تازگی پایان یافته است و حضور سایر بازیگران در مقابل دوربین همچنان ادامه دارد.
میرکریمی که تعدادی از بازیگران فیلم جدیدش را در پی انتشار فراخوان انتخاب کرده است، با این اثر نیز مانند ساختههای قبلی خود چند چهره تازه به سینمای ایران معرفی خواهد کرد.
محسن کیایی، تورج الوند، لاله مرزبان، علی اکبر اصانلو، صفورا خوش طینت، فهیمه هرمزی، زهرا اسلامی، پرهام غلاملو، محمدصادق ملک، علی غابشی، مهراد اکبرآبادی، ایمان سلگی، نوید بانی، ویشکا آسایش و کیومرث پوراحمد جمع بازیگران «نگهبان شب» را تشکیل میدهند.
عوامل این فیلم نیز عبارتند از تهیهکننده و کارگردان: رضا میرکریمی، نویسندگان: رضا میرکریمی و محمد داوودی بر اساس طرحی از رضا میرکریمی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی هدایی، مجری طرح و مدیر تولید: محمدصادق میرکریمی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: محمد عسگری، طراح چهرهپردازی: محمود دهقانی، مدیر صدابرداری: سعید بجنوردی، طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی، تدوین: رضا میرکریمی، طراح صحنه: سعید حسنلو، طراح لباس: زهرا صمدی، منشی صحنه: محمود نجفی، مدیر تدارکات: محمد مجتهدی، عکاس: حافظ احمدی، فیلمبردار پشت صحنه: فاطمه تقوی و جلوههای ویژه رایانهای: محمد برادران.
راهیابی «نیمکت» به اولین دوره جشنواره «کن ورلد»
فیلم کوتاه « نیمکت » به کارگردانی میلاد احمدوند و تهیهکنندگی و نویسندگی میلاد قنبری و میلاد احمدوند به اولین دوره جشنواره «کن ورلد» در کشور فرانسه راه پیدا کرد.
این جشنواره ۷ می برابر با ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار میشود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «پسری میخواهد به دختر مورد علاقهاش ابراز عشق کند آنهم برای اولین بار…»
دیگر عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از مجری طرح: دِرگِه فیلم، بازیگران: سهی بانو ذوالقدر، میلاد قنبری فیلمبردار: علیرضا کلیایی، صدابردار: سامان فراهانی، تدوینگر: میلاد قنبری، صداگذار: میلاد احمدوند، عکاس: امیر سهیلی پور، گریمور: گیتی رنجبر، طراح پوستر: حمید رجائی، آهنگساز و نوازنده: آبتین غلامپور، طراح لباس: اسراء مردانی، جلوههای بصری: سجاد رضازاده، برنامه ریز و دستیار کارگردان: میثم عباسی تولید: علی خاکباز، دستیار فیلمبردار: حسین بیات، ضبط موسیقی: استودیو المپیک، مترجم: آبتین غلامپور، موسسه نشانه، سایر بازیگران: مهناز احمدوند، فاطمه احمدی، مختار طاهری، اکرم برمکی، هاشم دفاعی، مریم علی پور و پشتیبانی فنی: موسسه اپیک، نسیم فولادی.
«دیدن این فیلم جرم است» به شبکه خانگی رسید
فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» به کارگردانی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه از امروز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه در شبکه نمایش خانگی عرضه شد.
این فیلم پس از ۲ ماه اکران محدود در سینماها در شرایط کرونا و سپس یک ماه نمایش آنلاین در پلتفرمهای اینترنتی توانست مجموعاً به فروش ۳.۵ میلیارد تومانی دست یابد و ضمن جذب ۹۰ هزار مخاطب در سینما و ۷۰ هزار مخاطب در نمایش آنلاین، به یکی از فیلمهای پرفروش در دوران کرونا تبدیل شود.
عرضه این فیلم در شبکه نمایش خانگی که بر عهده موسسه هنرهای تصویری سوره از ساعت ۸ صبح امروز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه در پلتفرمهای اینترنتی فیلیمو، نماوا، فیلمگردی و تماشاخونه آغاز شده است.
فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» با هنرنمایی امیر آقایی، لیندا کیانی، حسین پاکدل، حمیدرضا پگاه، محمود پاک نیت و مهدی زمینپرداز و… محصول حوزه هنری و دومین فیلم تولیدشده در باشگاه فیلم سوره و سیاسیترین فیلم دهه نود است.