سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
مدیر تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منصوب شد
طی حکمی از سوی محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، شهنام صفاجو به عنوان مدیر تولید این مرکز منصوب و مشغول به کار شد.
وی پس از ۲۰ سال مدیریت روابط عمومی این مرکز، به سمت مدیریت تولید این مجموعه منصوب شد.
در حکم مدیرعامل مرکز گسترش آمده است: «جناب آقای شهنام صفاجو، با احترام؛ نظر به سوابق و تجربیات حرفهایتان، شما را به سمت مدیر تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منصوب مینمایم. در این جایگاه انتظار میرود ضمن پشتیبانی از تولیدات جاری مرکز با هماهنگی معاونتهای مربوطه و در تعامل خلاق و همراهی با کارگردانان و تهیهکنندگان و شتابدهی پروژههای در حال تولید و نظارت بر روند اجرایی تولیدات مرکز، این نهاد فرهنگی را در برداشتن گامهای بلند پیشرو همراهی نمایید.
ضمناً از تلاشهای مسئولانه و دلسوزانه شما در دوران تصدی مدیریت روابط عمومی مرکز تشکر و قدردانی میشود و برایتان در جایگاه جدید آرزوی موفقیت و سربلندی مینمایم.»
شهنام صفاجو متولد سال ۱۳۴۸ تهران، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد روابط بینالملل در سال ۱۳۷۴ با گرایش دیپلماسی خاورمیانهای فرانسه، دانشآموخته اولین مدرسه کارگاهی فیلمنامهنویسی سوره (حوزه هنری) زیر نظر مهدی سجادهچی و فارغالتحصیل رشتهی فیلمسازی از انجمن سینمای جوانان ایران است.
وی بهعنوان نویسنده و روزنامهنگار، همکاری با مطبوعات کشور را از اوایل دهه ۷۰ آغاز کرد و بعدها مدیر مسئول یک مجله تخصصی شد.
صفاجو از ۱۸ آبان ۱۳۸۰ تا ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ به مدت ۲۰ سال مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود، ضمن اینکه در فاصله سالهای ۸۲ تا ۸۵ نیز به عنوان سرپرست روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران فعالیت داشت.
او طی بیست سال اخیر، مدیریت روابط عمومی و اطلاعرسانی ۱۹ جشنواره و همایش سینمایی کشور را برعهده داشته که جشنواره فیلمهای مستند میراث فرهنگی «یادگار» (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)، جشنواره عکس، فیلم و موسیقی فرهنگ ایرانزمین (۱۳۸۳)، جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران (۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴)، جشنواره فیلم فرهنگ و صنعت (۱۳۸۳)، چشمانداز سینمای مستند فرانسه (۱۳۸۱)، همایش ملی انیمیشن ایران (۱۳۸۷/ ۱۳۹۴) و جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از دوره اول در سال ۱۳۸۶ تا دوره چهاردهم ۱۳۹۹ از اهم این رویدادها بودند.
شهنام صفاجو در عرصه مدیریت تولید هم طی ۲ دهه اخیر، با چندین پروژه همکاری کرده است.
بازدید مدیرعامل فارابی از پشتصحنه فیلم «بدون قرار قبلی»
جعفر مروارید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور در صحنه فیلمبرداری «بدون قرار قبلی» در مشهد با بهروز شعیبی کارگردان و عوامل این فیلم دیدار و گفتگو کردند.
در این بازدید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد که این فیلم اثری ماندگار و تاثیرگذار باشد و گفت: قطعاً فیلمی که درباره عرض ارادت به امام رضا (ع) باشد، از کمک این امام عزیز نیز بهرهمند خواهد شد و امیدوارم اثر ماندگار و فاخری در مشهد تولید شود.
وی افزود: در راه تولید این فیلم در مشهد، این اداره کل آماده هرگونه همکاری است و امیدوارم بدون هیچ مشکلی این پروژه به پایان برسد.
در این بازدید محمد رضا محمدی معاون هنری و سینمایی و حجت طباطبایی رییس اداره امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز حضور داشتند.
فیلمبرداری پنجمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی به تهیهکنندگی محمود بابایی و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به تازگی در مشهد آغاز شده است.
«بدون قرار قبلی» فیلم جدید بهروز شعیبی با نگاهی به داستانی از مصطفی مستور ساخته میشود که موضوع آن ارادت به امام رضا (ع) است و در آن داستانی اجتماعی و جدید از روابط انسانی دست مایه کارگردان قرار گرفته است.
«خون صلح» از بخشش می گوید/ زندگی پای چوبه دار
مراحل ساخت و آمادهسازی مستند نیمهبلند «خون صلح» به کارگردانی حمیدرضا مقصودی از سال ۹۷ تا بهمن ۹۹ به طول انجامید. این فیلم روایتگر زندگی حاج عباس عربی است که رنگ صلح را جایگزین خون و چوبه دار کرده است، وی که برای هدف والای بخشش و ترویج آن در جامعه بهعنوان فرهنگی درست و انسانی تلاش میکند از سختیهای رضایت گرفتن برای محکومان به اعدام و زندگی شخصی خود سخن میگوید.
در روند تولید این فیلم با صحنههایی از زندگی انسانها و خانوادههایی روبرو هستیم که با موضوع بخشش و قتل درگیرند و طی پروسه تولید فیلم در برخی صحنهها، گاهاً خطرهای جانی از سوی خانوادههای ۲ طرف پرونده، عوامل گروه تولید و فیلمبرداری را تهدید میکرد.
دیگر عوامل تولید فیلم «خون صلح» عبارتند از فرزاد احمدی مشاور کارگردان، داریوش نستوه مدیر فیلمبرداری، کیوان تقیه، حیدر حجت دیگر فیلمبرداران، حسام مقصودی دستیار فیلمبردار، نیما شمسایی دستیار کارگردان، محمدعلی حقپرست تدوین، علیرضا عباسقلی صدابردار، مهدی اکبریان صداگذار، حسین صدقی اصلاح رنگ و نور، امیررضا جعفری موسیقی، امیرحسین جعفریان طراح پوستر، امید میرزایی تیزر، حسن شرفالدین مترجم بخش بینالملل، سعید اژدر پشتیبانی فنی، حسین مشکینی مدیر تولید، سارا صولتی عکاس، احمدرضا حجارزاده روابط عمومی.
« خون صلح » به تهیهکنندگی عطا پناهی جدیدترین محصول خانه مستند است که در اولین حضور جشنوارهای خود روز سهشنبه ۱۹ اسفند از ساعت ۱۶ در هجدهمین جشن تصویر سال رونمایی خواهد شد.
فیلم بلند «تابوی لیرو» آماده نمایش شد
« تابوی لیرو » عنوان تازه ترین ساخته آرمان مهرابی است که بر اساس طرحی از هامون دارابی و فیلمنامه ای با همین نام از آرمان مهرابی ساخته شده است.
آرمان مهرابی کارگردانی فیلمهای کوتاهی از جمله «شصت ثانیه ای چهارده بیست و پنج»، «غباری»، «ریمن»، «تئاتر بعدش»، «نزدیکان دور»، «بیگانه» و «یازده دقیقه» را در کارنامه خود دارد و به تازگی فیلم کوتاه «بیگانه» از این کارگردان جوان به جشنواره ACA کشور فیلیپین راه یافته است.
«تابوی لیرو» بر اساس تراژدی تقابل انسان با طبیعت و با نگاهی به افسانه هایی که به واقعیت می پیوندند ساخته شده است.
هامون دارابی، وندا عفوی، سهیل یحیی پور، معصومه دهقان نژاد، مهدی افشاری، رضا سیدی، علیرضا صفری، قربان قربان پور، عزت قربان پور، مهدی قربان پور، مهدیه قربان پور و ابولفضل قربان پور بازیگران «تابوی لیرو» هستند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: سی و پنج سال پیش در روستایی به نام لیرو پس از هر شکار به دلیلی نا مشخص دختر بچه ای می میرد تا اینکه تعداد مرگ و میر به عدد سیزده می رسد، اهالی روستا به دلیل پیش بینی های پسری به نام عزازیل (عزیز خدا) تصمیم به بستن عهد نامه ای(تابو) می گیرند که پس از آن کسی حق شکار نداشته باشد، پدر آخرین دختر فوت شده با سر پیچی از این عهد به تصمیمی که از نگاه او دیر اتفاق افتاده است اعتراض می کند و برای پی بردن به راز جنگل و شکار با سه شکارچی غیر مجاز دیگر وارد جنگل می شود.
عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: آرمان مهرابی، تهیه کننده: حسین رضایی نسب، مشاور پروژه: افسانه میر باقری، آهنگساز: محمد مهدی گایینی، مدیر تصویربرداری: آرمان مهرابی، تدوینگر: علیرضا اِسفیجانیان، صدابرداران: سهیل عابدی، محسن بالاگر، سروش محمدی، صداگذار: استدیو نقش نقره ای خیال، صدا پیشگان: افسانه میر باقری، میلاد فتوحی، مریم باقری، امید اولیایی، احسان خان محمدی، دستیار کارگردان وبرنامه ریز: محمود هدایتی، سرمایه گذاران: حسین رضایی نسب، آرمان مهرابی، مشاور رسانه ای: امید عشیری.