به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، تحقيقات جديد نشان ميدهد، مناطق گرم و داراي تنوع زيستي بالا از تنوع قابل توجه زباني نيز برخوردار هستند كه حدود ۷۰ درصد از كل زبان هاي دنيا را تشكيل ميدهند و تنوع زيستي و زباني ارتباط مستقيمي با يكديگر دارند.
محققان دانشگاه پن استیت ۳۵ منطقه دارای تنوع زیستی خاص را در قارههای مختلف مورد بررسی قرار دادند. در حالی که این مناطق تنها ۲.۳ درصد سطح زمین را می پوشانند، بیش از نیمی از گونههای گیاهی و ۴۳ درصد گونههای جانوری در این مناطق وجود دارند.
نکته قابل توجه شناسایی سه هزار و ۲۰۲ زبان مختلف در این مناطق بود که بیش از نیمی از زبانهای موجود در جهان را تشکیل میدهند.
درحالی که انقراض و نابودی گونههای مختلف طی سالهای اخیر یک هزار بار سریعتر از هر زمان دیگری روی میدهد، عدم حفاظت از مناطق با تنوع زیستی میتواند منجر به از بین رفتن زبانهای مختلف شود.
با توجه به روند پر شتاب صنعتی شدن، دانشمندان پیشبینی میکنند که پایان عمر بیشتر زبانهای دنیا نیز نزدیک است و در این صورت داستانها و فرهنگ مخصوص هر زبان نیز از بین رفته و یک فرهنگ تمام صنعتی جایگزین خواهد شد.
دكتر گورنفلو از محققان دانشگاه پن استيت تأكيد ميكند: با بررسي مناطق داراي تنوع زيستي بالا ميتوان به تنوع گسترده زباني در اين مناطق پي برد. درصورتي كه تنوع زباني در يك منطقه از بين برود، گروههاي كوچك با اقتصاد سنتي نيز نابود ميشوند و در اين حالت زبانهاي وابسته به اقتصادهاي مدرن جايگزين زبان هاي بومي خواهند شد.
شناسه خبر:
۱۰۲۷۰۰
نابودی ۹۰درصدزبانهای دنیادرصورت نجات ندادن زمین!
دانشمندان پیشبینی میکنند، در صورتی که اقدامی برای نجات مناطق دارای تنوع زیستی صورت نگیرد، تا پایان قرن بیستویکم شاهد نابودی ۵۰ تا ۹۰ درصد زبانهای دنیا خواهیم بود.
۰