سریال نجلا به کارگردانی خیرالله تقیانیپور این شبها از شبکه سه سیما پخش میشود. سریالی که حول محور یک داستان عاشقانه پیش از شروع جنگ تحمیلی میگذرد و فضای فرهنگ مردمان آبادان را به تصویر میکشد.
« نجلا » در فرصت کوتاهی برای پخش در اربعین حسینی آماده شد. داستان سریال در سال ۱۳۵۸ و در جنوب ایران میگذرد و داستان مردیست که عاشق دختری شده و او شرط ازدواج با خودش را رفتن به زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین گذاشته است. حال آنکه مرزهای جنوبی ایران پس از انقلاب با ناامنی روبرو است.
از ابتدای پخش سریال عدهای نسبت به لهجه جنوبی بازیگران سریال ایراد گرفتند و آن را مطابق با واقعیت ندانستند. از طرف دیگر روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس به ساخت این اثر اعتراض کرد و خواستار توقف پخش آن شد. جلیل مختار (نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی) با انتقاد از نوع نگاه سازندگان سریال نجلا به فرهنگ مردم آبادان، گفت: رسانه ملی باید به گونهای برنامهسازی کند که نتایج آنها به انسجام ملی و معرفی صحیح فرهنگ اقوام مختلف در کشور منتهی شود نه اینکه باعث اختلافافکنی در سطح جامعه شود.
نماینده مردم آبادان در مجلس گفته است: سریالی که تحت عنوان نجلا از شبکه ۳ در حال پخش است برچسبهایی به مردم آبادان میزند و آنها را متهم به صفات و رفتارهای خلاف واقع میکند.
به اعتقاد مختار، این سریال رفتارهای نامطلوبی را به مردم آبادان نسبت داده که درنهایت باعث ایجاد انزجار در بین عموم نسبت به این منطقه و فرهنگ حاکم بر آن میشود و همین امر باعث عصبانیت مردم آبادان شده است.
پس از این واکنش به سراغ سازندگان سریال نجلا رفتیم. سعید سعدی (تهیهکننده سریال نجلا) گفت: هر کس هر نقدی که دوست دارد، میتواند نسبت به سریال انجام دهد و هر کس در بیان نظراتش آزاد است.
وی سپس گفت که سازندگان سریال فعلا قصد ندارند نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند.
تجربه اعتراض به یک سریال تلویزیونی به خاطر مفهوم قومیتی برای اولین بار نیست که اتفاق میافتد. تلویزیون پیش از این نیز به خاطر اعتراض برخی از اقوام نسبت به تولیداتش با حاشیههایی همراه بود اما این اتفاق شاید نخستین حاشیه و چالش مدیریتی حمید شاهآبادی پس از تصدی پست معاونت سیما باشد.