عصر امروز به مناسبت هفته پژوهش نشست مشترک استادان علم اطلاعات و دانششناسی و کتابداران کتابخانههای عمومی با عنوان «کتابخانه عمومی، دانشگاه مردمی» برگزار شد.
در این نشست سعیده ابراهیمی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس ضمن بیان اهمیت کتابخانهها در ترویج پژوهش به وجود کتابهای الکترونیکی و مقایسه آن با کتابهای چاپی و صوتی پرداخت.
وی که خود استاد دانشگاه شیراز است با اشاره به رشد مخاطبان این گونه کتابها از لزوم برنامهریزی برای جا دادن کتابهای الکترونیکی در کتابخانههای عمومی سخن گفت.
به باور ابراهیمی ورود کتابخانههای عمومی به مقوله ارائه کتابهای الکترونیک با توجه به روند رو به رشد این کتابها اجنتابناپذیر است و این امر سبب میشود که مخاطبان آنها به سمت کتابخانهها سوق پیدا کنند.
زهیر حیاتی، استاد دانشگاه شیراز کتابخانهها و کتابداران، صنعت نشر و مردم را سه ضلع یک مثلث دانست که تفکیکناپذیر هستند و ضعف هر کدام منجر به تضعیف دیگری میشود. وی صنعت نشر کشور را صنعتی شکست خورده دانست و به نقش کتابداران در بهبود این صنعت اشاره کرد.
حیاتی معتقد است که کتابداران کتابخانهها با شناسایی کاربران و تعیین کتابهای پرمخاطب و اعلام به ناشران، میتوانند صنعت نشر را بهبود بخشند. آنچه برای انجام این رسالت از سوی این استاد دانشگاه برای کتابداران مطرح شد داشتن روحیه پژوهشگری و آگاهی به علومی چون روانشناسی و جامعهشناسی بود.
پروفسور جعفر مهراد نیز در این نشست کمبود نهادهای فرهنگی را عاملی برای کاهش ارزش و جایگاه شهرها اعلام کرد و از شهرداریها خواست گام نخست برای بهرهمندی شهرها از نهادهای فرهنگی نظیر کتابخانه را بردارند.
مهراد گفت: کتابخانههای عمومی در تمامی دنیا برند و نماد شهر هستند و کتابخانههای عمومی ارزش اقتصادی دارند و از آنها به عنوان دانشگاه مردمی یاد میشود زیرا این کتابخانهها میتوانند نیازهای شهروندان و کسب و کارهای کوچک کارآفرینان را تأمین کنند.