استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شرایط گمرکی در مناطق آزاد باید جدیتر از مناطق سرزمینی اعمال شود چراکه برخورداری از برخی معافیتها میتواند روزنه عمیقی برای ایجاد تونلهای پنهان باشد.
علیاوسط هاشمی در چهاردهمین جلسه اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان درگفتگو با خبرنگار ما گفت: تجهیز دروازههای رسمی واردات و صادرات کالا در استان به دستگاههای ایکس ری و گاما ری یک ضرورت است.
استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه که با دستور کار بررسی طرح ها و پروژههای گمرک در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برگزار شد، گفت: به دلیل آلوده بودن مرزها به قاچاق کالا باید سیستم های نظارتی مکانیزه در پایانههای رسمی توسعه یابد. گمرکات کشور باید نقش نظارتی خود را به منظور صیانت از سیاستهای اقتصادی و تولید ملی توسعه بدهد.
وی با اظهار اینکه نیازمند مکانیزمهای نظارتی هستیم که ابتکار عمل قاچاقچیان کالا را به حداقل برساند، خاطرنشان کرد: توجه کارشناسی و ارزیابی نباید صرفاً معطوف به دروازههای رسمی واردات و صادرات کالا باشد.
هاشمی بیان داشت: شرایط گمرکی در مناطق آزاد باید جدیتر از مناطق سرزمینی اعمال شود چراکه برخورداری از برخی معافیت ها می تواند روزنه عمیقی برای ایجاد تونلهای پنهان باشد.
وی صیانت از اعتبار ملی کالای تولید داخل را یک تکلیف برای همگان دانست و افزود: گمرک باید به نمایندگی از ملت در کنار استاندارد ضامن باشد که البته در این مسیر جلب اعتماد و مشارکت نهادهای غیردولتی نیز مهم است.
استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برنامه زمانبندی مشخص برای تجهیز و تامین زیرساختهای چهار دروازه رسمی کالا از سوی پایانهها و گمرکات استان تدوین شود.
وی همچنین از دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خواست زمان ارائه تنظیم سند اقتصاد مقاومتی استان را تعیین کند.
هاشمی اجرا و عملیاتی شدن اسناد اقتصاد مقاومتی دستگاه های اجرایی استان را یک ضرورت خواند و تصریح کرد: آثار اقتصاد مقاومتی باید در زندگی مردم خود را نمایان سازد که نشان از رشد یک پدیده نو دارد و دیگر تکرار اقدامات گذشته نیست.