خسارت میلیاردی سارقان سیم به مخابرات استان

 سارقان با سرقت کابل تلفن و مخابرات به دنبال فروش مس موجود در سیم ها کرده تا با سرقت بیت المال، درآمدی هرچند حرام برای خود حاصل کنند و این گونه امرار معاش کنند.

 

سارقان سیم های تلفن به بهای دستیابی به درآمدی اندک، خسارات و صدمات هنگفتی به زیرساخت ها و منابع ملی وارد می کنند که جبران آن هزینه های فراوانی دربردارد.

 

یکی از مهم ترین راهکارهای جلوگیری از سرقت کابل های تلفن و مخابراتی فیبرهای نوری می باشد که در این راستا در طی سال های اخیر اقدام به نصب آن در نقاط مختلف شدهکت این موضوع هزینه های فراوانی بر دوش دولت گذاشته است.

 

سرقت سیم های تلفن، سبب هدر رفت بیت المال شده است

 

یکی از شهروندان سیستانی عنوان کرد: چندی است که سرقت کابل های تلفن، معضل بسیار جدی را برای شهروندان سیستانی ایجاد کرده بطوریکه در طول فقط یکی دو روز سیم های تلفن یک کوچه و یا یک محله برای ۲ بار دزدیده شده است.

 

حسین سراوانی به خبرنگار اوشیدا گفت: در پی سرقت سیم های تلفن، ماموران مخابرات بطور عادی اقدام به کشیدن سیم کرده اما سارقان مجددا اقدام به جمع آوری آن ها می کنند.

 

وی با بیان اینکه، سرقت سیم های تلفن، نه تنها در امر ارتباطات مردمی مشکل ایجاد کرده بلکه سبب هدر رفت بیت المال نیز شده است خاطرنشان کرد: براساس بسیاری از گزارش های مردمی(با توجه به استفاده ای که از اینترنت شبانه دارند) حکایت از آن دارد که عمده دزدی ها از ساعت دو یا سه بامداد به بعد رخ می دهد.

 

رییس مخابرات زابل اظهار داشت: با توجه به اهمیت شرکت مخابرات که شرکتی خدماتی و تجاری در سبد هزینه مردم می باشد و گستردگی شبکه آن، قطع ارتباط در روستاهای حاشیه شهرها و جاده ها بدلیل سرقت آسیب های زیادی را به جامعه تحمیل و باعث زیان سایر اپراتورها نیز می شود.

 

فداحسین الهی مقدم به خبرنگار اوشیدا گفت: باید با هم اندیشی، آسیب ها را کاهش و به حداقل رساند چرا که سهم این شرکت در حفظ و ارتقاء امنیت بسیار مهم است.

 

وی ادامه داد: در صورت تامین امنیت شبکه در جلوگیری از سرقت این اداره می تواند نسبت به پاسخ به تقاضاهای جدید، توسعه، نوسازی و بروزرسانی شبکه اقدام کند.

 

الهی مقدم تصریح کرد: سرقت های مکرر روند نوسازی، بازسازی و ایمن سازی شبکه را کندتر می کند و گاهی پرسنل این شرکت درگیر برقرار ارتباط مشترکینی که سیم و کابل آن سرقت می شوند.

 

وی ابراز داشت: با تلاش پرسنل مذکور ۷۰ درصد مراکز تابعه که شامل شهرستانهای نیمروز، هامون، هیرمند و زهک که قبلا سیم کشی هوایی بود و سرقت شده بود و مدتها فاقد ارتباط بودند به صورت زمینی اجرا شدد و در شهرستان زابل محله شیخ آباد، سه قلعه، سرحدی و محدود خیابان دانشگاه علمی کاربردی، کاملا از هوایی به زمینی اجرا و ایمن سازی شده است.

 

هزینه برقراری ارتباط مشترکینی که خطوط انها سرقت شده بیشتر از هزینه باز سازی و نوسازی ان خطوط می باشد

 

رییس مخابرات زابل با اشاره به، به طور متوسط حدود ۱۲ هزار متر، سیم در هر ماه جهت راه اندازی خطوط مصرف می شود ادامه داد: ماهیانه ۱۵ تا ۲۰ هزار متر سیم سرقت می شود که این مسئله خسارت سنگینی به شرکت وارد می کند.

 

الهی مقدم در پایان گفت: هزینه ترمیم و برقراری ارتباط مشترکینی که خطوط انها سرقت شده بیشتر از هزینه باز سازی و نوسازی آن خطوط میشود چرا که گاها سرقت منصوبات خصوصا پست های مخابرات مدتها طول میکشد تا مجوز حفاری جهت استخراج مجدد از شهرداریها اخذ گردد همچنین هزینه حفاری نیز به خسارت مربوطه اضافه میشود.