به نقل از عصرهامون، در حالی 12 سال از سکانداری ابتکار دولت تدبیر می گذرد که همچنان هیچ ابتکاری برای رفع معضل ریزگرد ها اندیشیده نشده و همواره شاهد اظهارات عجیب بانوی سبز هستیم به طوری که در جلسه علنی هفته گذشته بعد از مقصر دانستن همه، آب پاکی را به دست مردم ریخت و گفت: با بودجه فعلی 30 سال مبارزه با کانونهای گرد و غبار و بیابانزایی طول میکشد.
هر چند ریزگرد ها امسال خیز خود را زودتر برداشته و از ابتدای سال وارد سیستان و بلوچستان شده اند تا این شهر آلوده را آلوده تر از پیش کنند. با این حال در حالی بانوی سبز دولت امید در صحن علنی مجلس خبر از رفع این معضل در 30 سال آینده می دهد که در روز های اخیر مردم سیستان طوفان 105 کیلومتر بر ثانیه و غلظت 4 برابر از حد مجازی را در دفتر خاطرات خاک گرفته خود ثبت کردند تا شاید 30 سال آینده اگر براثر سل و تنگی نفس زنده بودند شاهد هوای پاک ابتکار دولت باشند.
ریزگرد ها منشا خارجی دارد
علی ای حال مشکل ریزگرد ها سال هاست که گریبانگیر دولت و مسئولان محیط زیست بوده است و تازگی ندارد که روحانی در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری خود وعده هایی برای حل این مسئله داده بود و اکنون ابتکار، معاون وی رفع این معضل را منتج به خاتمه جنگ و درگیری در عراق و سوریه عنوان می کند و نتیجه را به 30 سال بعد موکول می کند تا یکی دیگر از وعده های دولت تدبیر نیز به خاک سپرده شود.
عضو کمیسیون اجتماعی: ۷۰ درصد ریزگردهای سیستان منشا داخلی دارند
هر چند مسئول محیط زیست منشا ریزگرد ها را به جنگ ربط می دهد که چندی پیش علی کرد عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در گفت و گو با خانه ملت ۷۰ درصد ریزگردهای سیستان را منشا داخلی دانست و افزود: برای مدیریت ریزگردها باید بر اساس اقلیمهای مختلف استان سیستان و بلوچستان برنامهریزی شود.
وی با انتقاد از اینکه معضل ریزگردها در سیستان معضلی پیچیده است که تاکنون راهکار اساسی برای رفع آن اندیشیده نشده، تصریح کرد: هر چند اقداماتی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای مهار ریزگردهای استان انجام شده ولی با توجه به وسعت استان کافی و مفید نبوده و خروجی مثبتی نداشته است.
نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان از نظر میزان ریزگردها در کشور پیشتاز است، گفت: اگرچه بیشترین کانون های ریزگردها در این استان قرار دارد اما تاکنون اقدام جدی و موثری برای تثبیت خاک قابل حمل به وسیله بادها و مهار حرکت ریزگردها صورت نگرفته است.
ریزگرد ها زندگی مردم را مختل کرده است
کرد با بیان اینکه عدم پوشش گیاهی مناسب در سیستان موجبات تشدید ریزگردها را فراهم نموده، ادامه داد: از آنجایی که پوشش گیاهی در این منطقه ضعیف است بنابراین قسمت عمده ای از استان درگیر معضل ریزگردها است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه معضل ریزگردها به صورت جدی زندگی مردم سیستان را تحت تاثیر قرار داده، تصریح کرد: مشکل ریزگردها نه تنها در زابل مردم را آزار می دهد بلکه همجواری این شهر با مرکز استان یعنی زاهدان به طور مداوم نقاط مختلف استان را تحت تاثیر قرار می دهد.
اقدامات سازمان محیط زیست تا کنون خروجی مثبتی نداشته است
وی بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سرچشمه های داخلی و خارجی ریزگردهای اقلیمهای مختلف استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد و گفت: برای مهار و مدیریت ریزگردهای استان باید تدابیر جداگانه ای برای اقلیم های مختلف استان اندیشیده شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تغییرات اقلیمی، خشکالی های پی درپی، تغییر نوع بارش ها و بیابان زایی، بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی و خشکی تالاب هامون را عمده عامل موثر در افزایش کانونهای گرد وغبار سیستان دانست و افزود: متاسفانه این عوامل در کنار هم زندگی مردم منطقه را به شدت تحت تاثیر قرار داده بنابراین می طلبد که راهکارهای موثری برای رفع سرچشمه های داخلی از سوی مسئولان ذی ربط اندیشیده شود.