به نقل از اوشیدا سیستان و بلوچستان نیز یکی از مناطقی است که در آن هاکی از طرفداران خاصی برخوردار است.
متاسفانه هاکی استان نیز که روزگاری یکی از قطب های هاکی کشور به شمار می رفت این روزها در آتش بی تدبیری مسولان مربوطه روزگار بدی می گذراند که تعطیلی و نیمه فعالی هاکی در زابل تنها بخشی از آن را نشان می دهد.
با توجه به شرایط ویژه استان به ویژه سیستان و نرخ بالای بیکاری در آن توجه به انواع رشته های ورزشی سبب جلوگیری از بسیاری از انحطاطات و مشکلات اخلاقی و اجتماعی و به ویژه اعتیاد در جامعه می شود که در این راستا مسولان مربوطه باید در ایجاد امکانات ورزشی و تشویق و فرهنگ سازی در این راستا باید افزایش یابد.
تعداد هاکی بازان در زابل به شدت کاهش یافته است
رییس هیات هاکی شهرستان زابل عنوان کرد: در گذشته تعداد هاکی بازان در شهرستان زابل بسیار بیشتر بود اما به دلیل کوچ شمار زیادی از مردم از سیستان این تعداد به شدت کاهش یافته است.
سید علیرضا توکلی به خبرنگار اوشیدا گفت: با تمام مشکلات و کمبود امکانات ها و بی مهری ها اما باز هم استعدادیابی ادامه یافته هرچند با قدرت قبل به پیش نمی رود.
وی با عنوان اینکه در حال حاضر هاکی به صورت نیمه فعال در شهرستان زابل درآمده ادامه داد: نبود امکانات در هاکی بیداد می کند چرا که هاکی نیازمند چوب خاص، لباس خاص، توپ و وسایل ایمنی به دلیل فعالیت ویژه ورزشکاران می باشد اما متاسفانه هیچ گونه امکاناتی در این راستا وجود ندارد.
وی تصریح کرد: تعداد انگشت شماری چوب و توپ از جاهای دیگر مهیا کردم و در اختیار بازیکنان قرار دادم اما پس از مدتی تاریخ مصرف آنان گذشته و دیگر برای هاکی قابل مصرف نبود.
هاکی سیستان و بلوچستان از عدم حمایت رنج می برد
رییس هیات هاکی شهرستان زابل با عنوان اینکه، متاسفانه از هاکی زابل نه تنها اداره ورزش و جوانان بلکه حتی هیات هاکی نیز حمایت نمی کند افزود: متاسفانه زمین اختصاصی هاکی در شهرستان زابل وجود ندارد و با رایزنی های انجام شده یک سانس از سالن گرفته شد که آن هم به مرور زمان به سایر رشته ها واگذار شد و حتی این سانس نیز از دست رفت.
توکلی با اشاره به هاکی نه تنها در زابل بلکه در کل استان غیرفعال شده است عنوان کرد: دور بودن زابل و سیستان و بلوچستان از مرکز، دید بلند نداشتن مرکز و فدراسیون، عدم نظارت و مدیریت صحیح و عدم برنامه ریزی تیشه به ریشه هاکی زده است.
وی ابراز داشت: هاکی سیستان و بلوچستان در گذشته یکی از قطب های کشور بوده است اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت، عدم مدیریت مناسب و فقدان امکانات این رشته در سراسر استان و به ویژه شهرستان زابل نیمه فعال شده است.
وی با عنوان اینکه، باید یک مدیری که توانایی رایزنی داشته باشد برای این رشته در نظر گرفته شود خاطر نشان کرد: زابل یک شهر ورزشی است که بعضی رشته های ورزشی در آن از قبیل کشتی، فوتبال، والیبال قابل انجام است اما به دلیل نزدیکی نژادی و قومیتی سیستان و بلوچستان با پاکستان و هندوستان که قطب هاکی دنیا هستند اگر امکانات و توجه به ورزش هاکی و استعدادیابی در استان صورت گیرد سیستان و بلوچستان با وجود استعدادهای بی نظیر می تواند قطب هاکی کشور شود.
توکلی اضافه کرد: باید برای هاکی کمک های مالی و درآمدزایی انجام شود چرا که اگر کمک انجام گیرد حتما هاکی در سیستان و بلوچستان و به ویژه شهرستان زابل افتخارآفرین خواهد شد.
هیات هاکی سیستان و بلوچستان از مدیریت ضعیف رنج می برد
مسئول استعداد یابی هاکی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: به دلیل علاقمندی به رشته هاکی از سال ۹۱ در این رشته فعالیت دارم که در این راستا تاکنون تنها یک بار در مسابقات کشوری حضور و مقام پنج تیمی را کسب کردیم هرچند پس از ۱۲ سال تعطیلی هیات در مسابقات شرکت کرده بودیم.
مجتبی بزی به خبرنگار اوشیدا گفت: به دلیل عدم توانایی رییس هیات از سال گذشته تاکنون هیات هاکی به شدت تضعیف شده است چرا که رئیس هیئت نه تنها توانایی جذب بودجه را نداشته بلکه توانایی مدیریت و رسیدگی به مسائل کلی هاکی را نیز دارا نیست.
وی افزود: به رغم وجود زمین اختصاصی چمن بسیار خوب در استان که از طریق آن می توان به خوبی کسب درآمد کرد متاسفانه مدیرفعلی نه تنها رسیدگی نکرده بلکه بودجه جهت شرکت در مسابقات کشوری در سال را نیز ندارد.
وی خاطر نشان کرد: تیم بانوان پس از چهار سال بدون شرکت در هرگونه مسابقات کشوری در طی هفته گذشته تعطیل شد و تیم آقایان نیز به صورت بسبار کمرنگ فعالیت می کند که در این راستا به جرات می توان از تعطیلی هاکی در استان سخن گفت.
بازیکن هاکی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تنها راهکار نجات هاکی استان از نظر تمام اعضای هاکی اقایان و همچنین بانوان استان برکناری رئیس فعلی و انتخاب رئیس جدید می باشد.
وی ادامه داد: بعلت کمبود بودجه در پرداخت حقوق مربیان از اول سال تاکنون و عدم توانایی مسئولین هییت در جذب منابع مالی با وجود اینکه هییت هاکی استان دارای زمین چمن تخصصی در دهکده المپیک بهترین مکان ورزشی شهر زاهدان که بهترین راه برای درآمدزایی هییت می تواند باشد متاسفانه هییت تاکنون موفق به درآمدزایی و جذب منابع مالی نشده است و حتی قدرت پرداخت حقوق مربیان خود را ندارد و روز به روز هیئت ضعیفتر می شود.
کاپیتان تیم جوانان هاکی استان ابراز داشت: تمامی بازیکنان منتظر کنار کشیدن رئیس فعلی هستند تا هاکی به روزهای خوب خود برگردد.
وی تاکید کرد: هاکی رشته ی جذابی است که با توجه به کم بودن تعداد تیم های هاکی در کشور، با اندک سرمایه گذاری بر آن می توان به راحتی در تیم استان و حتی کشور حضور داشت.