به نقل از پایگاه خبری اوشیدا در حالی که در تمام نقاط کشور بیکاری بیداد می کند و بسیاری از جوانان و بانوان به دلیل نبود شغل از بسیاری از اهداف خود بازمانده اند روستایی در شهرستان زابل وجود دارد که در آن تمامی بانوان در مشاغل گوناگون اشتغال دارند.
روستای سادات ذوستایی است در شهرستان زابل که بانوان آن در راستای عملی شدن اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید داخلی و عدم وابستگی به غیر و کمک به معیشت خانواده در مشاغلی از قبیل خیاطی، قالیبافی و دامداری اشتغال دارند.
با اشتغال در قالی بافی به اقتصاد خانواده کمک بزرگی میکنم
فاطمه یکی از بانوانی است که در رشته ی قالیبافی در روستای سادات مشغول به کار می باشد که به خبرنگار اوشیدا گفت: از چندین سال قبل در کار قالیبافی اشتغال دارم که در این راستا به طور میانگین ۵۵۰ هزار تومان ماهیانه درآمد دارم.
وی افزود: با آنکه قالیبافی کار دشوار و زمانبری است اما به دلیل علاقه ام به کار آن را ادامه می دهم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه همسرم با اشتغالم هیچ گونه مشکلی ندارد و حتی در اوقات فراغت در امور منزل و نگهداری فرزندان کمک شایانی می کند.
وی ادامه داد: با توجه به مخارج سنگین زندگی در دوران حاضر اشتغال مرد به تنهایی پاسخگوی نیاز خانواده نیست که در این راستا من نیز دوشادوش همسرم فعالیت اقتصادی دارم و از این طریق در رفع مشکلات اقتصادی خانواده کمک رسان همسرم هستم.
۷۰ بانوی روستای سادات اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشیده اند
دهیار روستای سادات اظهار داشت: از ابتدای تاسیس دهیاری، در روستای سادات بعنوان دهیارمشغول به خدمت به روستاییان شده ام.
سید محسن هاشمی به خبرنگار اوشیدا گفت: در روستای سادات یک باب مدرسه و دبستان، پایگاه بسیج، مسجد و حسینیه، غسالخانه و جایگاه نمازمیت، مرغداری که در حال تولید و بهره برداری می باشد، چهار عدد گلخانه، تسطیح معابر روستا و شن ریزی و نصب تابلو کوچه ها و تابلو شهدا، نصب علایم راهنمایی رانندگی در جاده اصلی روستا و تعویض کل شبکه آبرسانی آب شرب روستا بطول سه کیلومتر و چهارصد متر مکعب وجود دارد.
وی تصریح کرد: تعداد ۷۰ بانو در روستای سادات در مشاغل مختلف اشتغال دارند به طوری که ۵۰ نفر دارای دار قالی هستند و تولیدات خود را به شرکت های جمعیت اسلامی، صنایع دستی زابل، شرکت فرش مشیری به فروش می رسانند .
وی با عنوان اینکه بانوان قالی باف از بیمه ی تامین اجتماعی برخوردارند ابراز داشت: تعداد ۱۰ بانوای روستا نیز در رشته ی لیف بافی مشغول به کار هستند که تولیدات خود را طبق قرارداد به چندین مغازه در بازار به فروش می رسانند.
هاشمی ادامه داد: ۶ بانوی روستا در زمینه ی دوخت لحاف و تشک در روستا اشتغال دارند که خوشبختانه محصولات خود را به راحتی به فروش می رسانند.
وی ادامه داد: ۵ بانوی روستا در کار خیاطی مشغول و سایر بانوان روستا نیز در درپرورش مرغ بومی و دامداری به صورت فعال حضور داشته و تولیدات خود را به بازار عرضه می کنند.
وی تاکید کرد: هرکدام از بانوان روستا ماهیانه حداقل درآمدی بیش از ۵۰۰ هزار تومان دارند که این نشان از اراده و نقش فعال آنان دارد.
وی عنوان کرد: روستای سادات دارای ۶۸ خانوار جمعیت می باشد که ۱۴۸ تن مرد و ۱۵۴ تن خانم می باشد که جمعیت کل ۳۰۲ تن می باشد.
گفتنی است؛ روستای سادات ازشمال به محمد آباد بولای، ازجنوب به گل محمدبیک، ازشرق به کانال بنجار و ازغرب به روستای خواجه محمودی و حیدرآباد منتهی می شود و داری ۲ شهید عزیز به نام های سیدعباس مرادی و سیدعباس هاشمی می باشد.
از ویژگی های فرهنگی روستای سادات می توان به سید بودن تمامی اعضا به جز پنج خانوار که از برادران اهل تسنن هستند اشاره کرد.