عدم آشنایی با شیوه ی صحیح استفاده از شبکه های اجتماعی آسیب زاست

در طی سال های اخیر آنچنان فضای مجازی در بین خانواده ها نفوذ کرده که حتی به عنوان یک همراه همیشگی در کنار هریک از اعضای خانواده وجود دارد به طوری که افراد ساعات زیادی را در آن به سر می برند.

 

در حالی که در گذشته در مهمانی ها همه با یکدیگر به سخن می پرداختند اما امروزه وقتی وارد یک مراسم یا مهمانی می شویم همه افراد با تلفن همراه یا لب تاپ مشغول بوده و بدون او رد و بدل شدن سخن چندان و قابل توجه مهمانی به اتمام رسیده که این خود یک آفت به شمار می رود.

 

کودکان امروزی نیز در دام شبکه های اجتماعی گرفتار آمده آن چنان که دیگر به ندرت بازی های کودکانه آنان را شاهد می باشیم چرا که آن ها نیز با در دست داشتن تکنولوژی های جدید سر در تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر داشته و حتی در شبکه های اجتماعی سیر می کنند.

 

نوجوانان نیز بدون هرگونه کنترل از سوی والدین در شبکه های اجتماعی به سر برده و چه بسا بدون در نظر گرفتن شرایط سنی خود از دیدن هر سایت و مطلبی ابایی نداشته و در نهایت مشکلات اجتماعی که شاید قابل جبران نباشد را به بار می آورند.

 

چه بسیار زندگی های زناشویی که به وسیله فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی از هم پاشیده چرا که زن و مرد به جای سخن گفتن با یکدیگر در گوشه ای نشسته و بدون درنظر گرفتن گذراندن وقت با یکدیگر تنها وقت خود را در این شبکه ها گذرانده و در نهایت با ایجاد جدایی عاطفی سر از دادگاه های خانواده در می آورند.

 

والدین فاصله گرفته از فرزنذان، همسران جداشده، بلوغ زودرس تنها بخشی از آفات استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی به شمار رفته در حالی که اگر از آن استفاده بهینه می شد رشد و بالندگی به جامعه راه می یافت.

 

افراد بسیاری حتی در رختخواب و در هنگام استراحت نیز از شبکه های اجتماعی فاصله نگرفته و تا آخرین لحظه بیداری از آن استفاده می کنند.

 

متاسفانه قبل از ورود این تکنولوژی نوین فرهنگ سازی مناسب در بین مردم ایجاد نشده که این امر مشکلات بسیاری را با خود به همراه داشته است.

 

 

از گذاشتن اطلاعات محرمانه اجتناب شود

 

عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه زابل عنوان کرد: یکی از مهم ترین ایرادات وارده به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، محرمانگی اطلاعات می باشد که باید به آن توجه ویژه داشت.

 

دکتر محمد الله بخش به خبرنگار اوشیدا گفت: متاسفانه افراد زیادی اطلاعات محرمانه ای بر روی شبکه های اجتماعی قرار داده که بر اثر آن آسیب های فراوانی را متحمل می شوند.

 

وی ادامه داد: با برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی مناسب در جامعه از قبیل دانشگاه، مدرسه می توان تا حدودی از آسیب ها و مضرات آن کاست.

 

وی افزود: از دیگر مشکلاتی که در شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی بیداد می کند می توان به عدم قابلیت اعتماد به افراد اشاره کرد که متاسفانه در آن افراد خود را به راحتی به نام اشخاص دیگر معرفی و به راحتی اعتماد دیگران را به خود جلب و از این طریق مشکلات بسیاری را در جامعه ایجاد می کنند.

 

وی ابراز داشت: قابلیت اعتماد به محتوا نیز آسیب جدی دیگری در فضای مجازی به شمار می رود که در این راستا به مطالب فضاهای اجتماعی به راحتی نمی توان اعتماد کرد و بسیاری از افراد محتواهای نادرست و بی کیفیت در فضاهای مجازی قرار می دهند.

 

وی اضافه کرد: با اطلاع رسانی دقیق و آموزش روش درست استفاده از فضای مجازی می توان مشکلات ناشی از قابلیت اعتماد به افراد و محتوا را تا حدودی رفع کرد.

 

وی در پایان گفت: متاسفانه به دلیل عدم فرهنگ سازی مناسب بسیاری از افراد نحوه ی استفاده صحیح از فضاهای اجتماعی را ندانسته و به راحتی در دام کلاهبردان قرار می گیرند.