پایگاه خبری «احوال نیوز» ترکیه در یادداشتی به قلم «نیکلاس مورگان» به توافقات اخیر دو کشور امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی و مخالفت شدید ترکیه با این اقدام دو کشور اشاره کرد و نوشت که وزارت خارجه ترکیه، این تصمیم بحرین که اسرائیل را به ادامه بیتوجهی به منافع فلسطینیان و تضعیف طرحهای سازش منطقهای ترغیب میکند، محکوم کرد.
طبق این گزارش، وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که توافق بحرین و رژیم صهیونیستی «ضربه دیگری به تلاشها برای دفاع از آرمان فلسطینیان است و اسرائیل را در ادامه اقدامات غیرقانونی و تلاشها برای دائمی کردن اشغال قلمرو فلسطینیان جسورتر میکند».
این پایگاه خبری سپس اینگونه ادامه میدهد که آنطور که گفته میشود، علت پیشروی کشورهای حاشیه خلیجفارس و رژیم صهیونیستی به سمت روابط دیپلماتیک، ایران است و حمایت دولت ترامپ در تبلیغ اینگونه ابتکارات برای بهبود روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی، تأییدی بر این مسئله است زیرا ایالات متحده همچنان کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران را دنبال میکند.
از طرف دیگر، آنطور که در این گزارش آمده است، کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی علاقهای به سیاستهای ترکیه در منطقه ندارند و بنا به گفته «ست جی فرانتزمن» مدیر اجرایی مرکز گزارش و تحلیلهای غرب آسیا (MECRA)، کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نقش ترکیه را در تصمیمگیریهای خود برای همسو شدن با رژیم صهیونیستی نادیده گرفتهاند.
فرانتزمن در خصوص یکی از علتهای نزدیکی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی توضیح داد: «عاملی که اسرائیل و کشورهای خلیج (فارس) را به سمت یکدیگر سوق داد، تنها مسئله ایران نبوده است...بلکه چالش ترکیه بوده است، حقیقت (این نزدیکی) آن چیزی بوده که ترکیه به آن تبدیل شده است و این (تغییرات سیاست ترکیه) در همین چندسال گذشته اتفاق افتاده است».
این رسانه ترکیهای در ادامه به تشدید تنشهای میان آنکارا و رژیم صهیونیستی بعد از حمله سال ۲۰۱۰ اسرائیل به کشتی امدادرسان ماوی مرمره ترکیه که در حال امدادرسانی به غزه بود، اشاره کرد و نوشت ، رژیم صهیونیستی ترکیه را بعنوان یک تهدید تلقی میکند و در یکی از ارزیابیهای وزارت جنگ این رژیم در ماه ژانویه سال جاری میلادی، ترکیه برای اولین بار به عنوان یک «چالش» معرفی شد و «یوسی کوهن» رئیس موساد ظاهراً به همتایان خود گفته است که ترکیه را بعنوان تهدیدی بزرگتر از حتی ایران میداند.
این رسانه ترکیهای سپس ادامه داد که یکی دیگر از نگرانیهای رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، گسترش روابط ترکیه و ایران است.
این گزارش در خصوص روابط خوب ایران و ترکیه نوشت، در همان هفتهای که بحرین آغاز روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه با «حسن روحانی » رئیسجمهور ایران برای بحث درباره حوزههای جدید همکاری دوجانبه دیدار کرد.
در بخشهایی از این گزارش به زمینههای همکاری دو کشور ایران و ترکیه اشاره شده است و در یکی از آن موارد آمده است که ایران همچون ترکیه به قطر زمانیکه همسایههای این کشور در ۲۰۱۷ آن را محاصره اقتصادی کرد، کمک کرد.
روابط چهار کشور عربی عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین با قطر اندکی پس از اولین سفر خارجی «دونالد ترامپ» در مقام رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی بحرانی شد و این چهار کشور عربی پنجم ژوئن ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند.
عربستان، امارات، مصر و بحرین، قطر را به حمایت از تروریسم متهم کردند و برای عادی شدن روابط، خواستار قطع رابطه ایران و اخراج نظامیان ترکیه از قطر و تعطیلی شبکه الجزیره شدند.
فرانتزمن در گفتوگو با پایگاه احوال ترکیه تصریح کرد که با توجه به آنکه احتمال بهبود روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی بسیار بعید است، اسرائیل از افزایش همکاریهای آنکارا و تهران نگران است.