«حسین مدرسخیابانی» امروز (سهشنبه) با بیان اینکه اجازه واردات کالاهای غیر اساسی به کشور داده نمیشود، افزود: در این راستا تاکنون دو هزار و ۵۰۰ ردیف تعرفه کالایی مربوط به اقلام غیرضروری و لوکس یا اقلامی که مشابه داخلی داشتند مسدود شده است.
اخبار اقتصادی- به گفته این مقام مسوول، اقلام یاد شده در سال ۹۷ افزون بر ۳.۵ میلیارد دلار و در سال گذشته ۲۹۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج کردند و در تلاشیم تا امسال ارزبری در این حوزه به صفر برسد و فقط به مواد اولیه کارخانجات، کالاهای اساسی و ماشینآلات و تجهیزات محدود شود.
وی بیانداشت: پارسال در مجموع ۴۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات انجام شد که ۸۵ درصد آن را کالاهای سرمایهای، واسطهای و مواد اولیه تولید تشکیل میداد و ۱۵ درصد دیگر مربوط به کالاهای مصرفی ضروری بود.
مدرسخیابانی تاکیدکرد: این وزارتخانه اجازه ورود کالاهای غیرضروری از مسیر تجارت رسمی را نخواهد داد، زیرا از یک طرف پول نداریم و از طرف دیگر مشابه آنها به وفور در کشور تولید میشود.
سهم ۲ درصدی ایران از واردات کشورهای همسایه
وی در ادامه درخصوص برنامههای توسعه صادرات وزارتخانه توضیحداد: نقطه قوت کشورمان که تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه قرار دارد، تجارت مرزی با همسایگان است و باید از این پتانسیل صادراتی استفاده کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامهداد: ایران با ۱۵ کشور همسایه مرز مشترک دارد که ۶۰ درصد صادرات ما به این کشورها انجام میشود، این کشورها سالیانه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد دلار واردات انجام میدهند که سهم ما از آن فقط دو درصد (حدود ۲۴ میلیارد دلار) است.
وی بیانداشت: اگر بتوانیم این دو درصد را به دو برابر افزایش دهیم و میزان تجارت را به ۴۸ میلیارد دلار برسانیم، بسیاری از مشکلات کاهش خواهد یافت، این مهم وقتی اهمیت بیشتری مییابد که بدانیم مرزهای زمینی ما قابل تعقیب و رصد از سوی دشمنان نیستند.
رشد ۶۳ درصدی صادرات به اوراسیا
مدرسخیابانی اضافهکرد: با امضای موافقتنامه همکاری با کشورهای حوزه اوراسیا در پنجم آبان ماه پارسال، ۵۰۰ ردیف تعرفه کالاهای ایرانی صفر شده و از آن زمان تا ۳۰ خرداد ماه گذشته در همسنجی با پارسال، حجم صادرات ما به این کشورها ۶۳ درصد رشد داشته است.
وی همچنین درخصوص اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت و تنظیم بازار ، یادآوریکرد: تداوم تحریمها و شیوع کرونا تنظیم بازار را بیش از پیش دشوار کرده و مردم به ویژه اقشار ضعیف به شدت تحت فشارند، هرچند قرار نیست معجزه بشود اما تلاش کردیم تا از شدت این دشواری ها بکاهیم.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با همه سختیها و مشکلات، اکنون وفور کالا را در سطح جامعه شاهدیم و فقط چهار میلیون تن کالای اساسی و ضروری در بنادر و گمرکات کشور وجود است.
وی اظهارداشت: از خردادماه گذشته روند تخصیص گشایش ارز نیز بهبود یافته که در ادامه شرایط بهتری را برای تامین کالاها رقم خواهد زد.