جلسه ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با حضور مسئولان کمیتههای فرهنگی اربعین ایران و عراق برگزار شد. در این جلسه راهکارهای افزایش سطح تعاملات و ارتباطات فرهنگی آموزشی و برنامهریزی جهت حضور هرچه با شکوهتر دانشگاهیان در موسم اربعین مورد گفتگو و بررسی قرار گرفت.
اخبار سیاسی- در این جلسه مطهریپور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ضمن ارائه گزارشی کوتاه از فعالیتهای ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در مراسم اربعین حسینی در سالهای گذشته با اشاره به شور و اشتیاق فراوان دانشگاهیان کشور برای شرکت در این مراسم معنوی و حماسی، بر اهتمام همکاران ستاد جهت برنامه ریزی و فراهم نمودن تسهیلات مناسب در برپایی هرچه با شکوهتر مراسم اربعین تاکید کرد.
وی با اشاره به طرح بدرقه زائران دانشگاهی در پایانه مرزی شلمچه در مراسم اربعین سال گذشته که با همکاری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با هدف ترویج فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت برگزار شد، آمادگی این ستاد را جهت همکاری با سایر دستگاههای فرهنگی در راستای توسعه و ترویج فرهنگ زیارت به ویژه در موسم اربعین اعلام نمود.
حجت الاسلام مطهریپور همچنین بر نقش مسئولان محترم دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و روسای محترم و مدیران ارشد دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی و استادی در ساماندهی و مدیریت و ایجاد تسهیلات مناسب برای کاروانهای اعزامی دانشگاهیان به موسم اربعین اشاره نموده و مساعدت و همکاری بیشتر آن مجموعهها را در سال جدید خواستار شد.
همچنین حجت الاسلام احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین با اشاره بر نقش محوری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در مدیریت و سازماندهی اعزام دانشگاهیان به زیارت اربعین و تاثیرگذاری این حرکت عظیم فرهنگی در ارتقاء معنوی فضای دانشگاه ها، بر تهیه و تدوین پیوست فرهنگی و نظارت دقیق و مستمر بر برنامههای موسم اربعین با محوریت ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تاکید کرد.
حجت الاسلام حسینی، عضو ستاد فرهنگی و نماینده تشکلهای عراقی فعال در موسم اربعین با اشاره به لزوم توجه به شأن و منزلت فرهیختگان دانشگاهی بر استفاده از ظرفیت بالای فرصت موسم اربعین در جهت ارتباط بین دانشگاهیان ایران و عراق و زمینهسازی برای تعاملات علمی فرهنگی و رفع شبهات در حوزههای سیاسی اجتماعی دو کشور تاکید نمود.
حجت الاسلام اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق با بیان برخی از مشترکات تاریخی و مذهبی ایران و عراق آمادگی خود را جهت ایجاد زمینههای مناسب تعاملات علمی و فرهنگی بین دانشگاههای دو کشور اعلام نموده و تعامل و ارتباط سازنده میان مراکز علمی و فرهنگی و فرهیختگان دو کشور را در تقویت بنیانهای علمی- اخلاقی دانشگاهیان موثر دانسته و آن را زمینهساز ارتقاء و پیشرفت علمی دو کشور دانست.
وی اظهار داشت: در صورت ادامه شیوع بیماری کرونا و احتمال وجود محدودیتها در برگزاری مراسم اربعین سال جاری، بر آمادگی مراکز فرهنگی در جهت برنامهریزیهای مناسب به منظور استفاده از ظرفیت فضای مجازی در تبیین نهضت حسینی و حفظ پویش جهانی اربعین گامهای موثری بردارند.
ارائه خدمات مطلوب به زائران دانشگاهی در موسم اربعین حسینی، زمینهسازی برای ایجاد فرصت تعامل بین دانشگاههای ایران و عراق، ارتباط سازنده دانشگاهی و تعمیق و تداوم مناسبات علمی فرهنگی با تاکید بر اشتراکات تاریخی فرهنگی دو کشور با برگزاری سفرهای زیارتی دانشگاهیان در طول سال و در موسم اربعین از موضوعات مهم مطرح شده در این جلسه بود. مقرر شد طرحها و نظرات کارشناسی در موضوعات فوق پس از جمعبندی و ارائه راهکارهای عملی در جلسات بعد مطرح گردد.