اسفند ۱۳۹۸ گاردین در رابطه با کشتار و ضرب و شتم مسلمانان در هند نوشت که «پلیس هند در بسیاری از موارد کنار ایستاده و یا حتی به کمک هندوها رفته و در کشتار مسلمانان به آنها ملحق شده است».
اخبار سیاسی - ناآرامیها در هند از دسامبر سال ۲۰۱۹ و پس از آن بالا گرفت که پارلمان هند قانونی را با حمایت دولت این کشور به تصویب رساند که براساس آن به شهروندان غیرمسلمان کشورهای اطراف این کشور تابعیت هندی اعطا میشود؛ طبق این قانون اقلیتهای دینی کشورهای منطقه از جمله هندوها، سیکها و مسیحیان میتوانند تابعیت هندی دریافت کنند، اما مسلمانان از دریافت آن محروم هستند.
علیرضا متانی رئیس و سخنگوی جبهه متحد مستقلین کشتار مسمانان هندی را بیرحمانه و غیر عادلانه دانست و گفت: متأسفانه آمریکا به هرجایی که پا میگذارد ناامنی و اختلاف با خود به ارمغان میبرد و امروز اتفاقاتی که در هند شاهد هستیم نتیجه سیاستهای خصمانه آمریکا علیه اسلام است که با حضور ترامپ در این کشور رسماً کلید زده شده است.
وی افزود: قطعاً وزارت امور خارجه ما در مقابل هر ظلمی به مسلمانان در اقصی نقاط جهان ساکت نخواهد نشست اما ما باید بتوانیم با ابزار دموکراسی به مقابله با سیاست های استکباری آمریکاییها بپردازیم بنابراین احزاب باید در مقابل این مسمانکشی بیسابقه در هند ساکت ننشینند و با ابزارهای خود جلوی آن را بگیرند.
اشاره متانی به توییت محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان است که 12 اسفندماه در صفحه شخصی خود نوشت: «ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم میکند. ایران، قرنها دوست هند بوده است. از مقامات هند میخواهیم که رفاه «همه» هندیها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدمکشی بیمعنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید بر اساس گفتگو و حاکمیت قانون باشد.»
متانی افزود: نهادهای سیاسی و مدنی ابزارهای بسیار مناسبی هستند تا بتوان نسبت به این اقدام و جنایت بیرحمانه علیه مسلمانان هند به کار گرفته شوند و باید بتوانیم در این سطوح جلوی این ظلم آشکار به مسلمانان در خاک هندوستان را بگیریم چرا که همان گونه که امام (ره) فرمودند ما در برابر ظلم بر مسلمانان در هیچ جای دنیا ساکت نخواهیم نشست.
به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به این کشتار واکنش نشان داده و گفته بود که هند سرزمین نژادها، زبانها، مذاهب، آیینها و فرهنگ های مختلف بوده و هست و بروز چنین مسائل و موضوعاتی با روح فرهنگ و تمدن هندی سازگاری ندارد. برداشت و تصویری که از قانون جدید موسوم به حقوق شهروندی در هند وجود دارد، بیانگر ایجاد محدودیتهایی برای مسلمانان است و همین مسئله، نگرانیهایی را به وجود آورده است. این در حالی است که مسلمانان، بخشی از فرهنگ و جامعه هند هستند و در پیشبرد و توسعه این کشور نقش مهمی دارند.
رئیس مجلس ، تاکید کرده بود که از دولت هند انتظار داریم از همه ظرفیتها، فرصتها و امکانات برای پایان دادن به درگیری ها و حل و فصل مسئله به شیوه مسالمت آمیز اقدام کند.